Arhiva slušaonice - Baština

HRT – Glas Hrvatske — Srijeda, 09.05.2018 05:05

Baština: Braća Seljan kroz prašume i pustinju

Izložba u zagrebačkom Etnografskom muzeju posvećena je hrvatskim putnicima i istraživačima Mirku i Stevi Seljanu koji su prikupljenu građu s putovanja darovali tom zagrebačkom muzeju.

HRT – Glas Hrvatske — Utorak, 01.05.2018 05:05

Baština: Maslinarstvo na Krku

Na otoku Krku maslinari imaju potporu županije, lokalne sredine i turističke zajednice i zajednički promiču vrijednost autohtonih sorti poput rosulje, drobnice, oblice ili plominke kojima se zasađuju nove površine. Ulja se nude na manifestacijama i 250 otočnih maslinara zadovoljno je edukacijom i načinima koji pomažu da kvaliteta njihova ulja bude prepoznata i na drugim hrvatskim ocjenjivanjima maslinova ulja s kojih se nerijetko vraćaju sa zlatnim odličjima, a dobili su i nagrade za promicanje autohtonih sorti masline. U suradnji s turističkim agencijama i hotelskim kućama turisti mogu obilaziti tematske otočne staze i šetnju ili vožnju biciklom završiti kušanjem ulja ili drugih otočnih proizvode poput meda, sira, pršuta ili vina. \cf0 d\ltrpar

HRT – Glas Hrvatske — Utorak, 24.04.2018 05:05

4. Branding Hrvatske u Ozlju

U Ozlju je održan 4. Branding Hrvatske, konferencija na kojoj su izlagali neki od najuspješnijih hrvatskih povratnika, useljenika, a možda i budućih povratnika. Teme su povezale branding i tehnologiju, međunarodne odnose, turizam, financije, ulaganja, franšize, humanost, kulturu i medije i predstavile impresivne europske karijere uspješnih Hrvata i stranaca koji su našu zemlju prepoznali za vlastito poslovanje.

Baština
Baština

HRT – Glas Hrvatske — Kultura, dokumentarni program

Poslušajte