Arhiva slušaonice - Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 05.07.2018 13:15

Da se mene pita: Idealni g.o.

Kako ćete provesti godišnji odmor i gdje? Jeste li od onih koji na godišnjem odmoru samo ljenčare i čitaju knjige ili ste sportski tip pa vozite bicikl, trčite , letite balonom , skijate na vodi i sl.? Kako se najbolje odmoriti i gdje? Jeste li možda upravo na godišnjem odmoru ili se tek spremate? Ima li vas koji o godišnjem odmoru možete samo sanjati?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 28.06.2018 13:15

Da se mene pita: Treba li privatizirati javno zdravstvo?

Hoće li prosvjed ili bijeli štrajk prouzročiti dovoljan pritisak na političare pa će postati svjesni da zakoni što ih predlažu nisu dobri? Je li netko od vas išta čuo o tome da je premijer Plenković reagirao na pismo što mu ga je u ime Hrvatske udruge pacijenata poslao predsjednik te udruge Mario Drlje?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 21.06.2018 13:15

Da se mene pita: Hoćete li ipak navijati?

Mnogi od vas s s nestrpljenjem čekaju utakmicu na kojoj ovoga četvrtka od 20 sati u Nižnjem Novgorodu nastupa Hrvatska nogometna reprezentacija gdje će joj se suprotstaviti reprezentacija Argentine. Nasuprot onima koji su nestrpljivi i vesele se utakmici i daljnjem napredovanju naše reprezentacije, ove se godine, više nego ikad, pojavljuju i revoltirani građani koji govore da ih više nije briga kako će proći hrvatska nogometna reprezentacija jer je nogomet u Hrvatskoj odavno prestao biti sport, a da im je kriminala na vrh glave.

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 31.05.2018 13:15

Da se mene pita: Zapošljavanje osoba s invaliditetom

Svakodnevno se susrećemo s raznim oblicima diskriminacije, a mnoge od njih pogađaju osobe s invaliditetom. Pronalaženje posla na kojem ih prihvaćaju problem je mnogima. U Hrvatskoj postoji zakonska obveza da tvrtke s više od 20 zaposlenih moraju ispuniti kvotu za zapošljavanje osoba s invaliditetom no hrvatski poslodavci radije plaćaju kazne nego da to čine? Kako to protumačiti?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 24.05.2018 13:15

Da se mene pita: Crnim na crno

"U našem je društvu, nažalost, očito postalo poželjno i prihvatljivo isticati simbole režima koji je ubijao, zatvarao i proganjao ljude zbog porijekla, političkog stava ili vjere. I dok čitav civlizirani svijet osuđuje i ne dopušta takvo ponašanje, naša zemlja i naše društvo polako ali sigurno okreću leđa vrijednostima moderne Europe i klize u nacionalizam i neofašizam i postajemo društvo u kojem su sve glasniji različiti pokreti koji pokušavaju smanjiti ili dokinuti odavno izborena ljudska prava i slobode." Napisao je, među ostalim, u priopćenju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, nakon što je skupina riječkih maturanata, poslije dimnih bombi i pokliča "za dom spremni" na Korzu, oštetila spomenik oslobođenja na Delti? Zašto se događaju takve stvari? Jesmo li pogriješili mi kao roditelji, školski sustav ili društvo u cjelini?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 17.05.2018 13:15

Da se mene pita: Lažne žrtve

Nadamo se da vam se to još nije dogodilo, ali ako jest - niste samo vi u posljednje vrijeme imali problema s agresivnim prevarantima koji pronalaze žrtve kako bi ih lažno optužiti za štetu na automobilu ili da ste ih ozlijedili u prometu. Kako ih se riješiti? Kako reagirati i što napraviti da policija shvati kako se pojavila nova vrsta ucjenjivača, puno ozbiljnija od onih što bi vam automobil oprali morskom vodom - ako mu ne date koju kunu jer vam je tobože našao mjesto na parkiralištu?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 10.05.2018 13:15

Da se mene pita: Završile hajke na cajke?

U Zagrebu je nedavno s radom počela jedna nova radijska postaja, zove se Exstra FM i emitira samo narodnjački trubo folk na frekvencijama nekadašnjeg radija Laganini FM, koji je puštao samo sentiše. Njihov direktor i glavni urednik Antonio-Luka Radanović, je izjavio da su napravili veliko istraživanje tržišta, utvrdili da postoji velik interes radijske publie za takvu vrstu glazbe pa ne brinu za financijsku sudbinu. I dok mnogi baš to žele slušati, našli su se i oni drugi , zabrinuti za glazbenu estetiku, dobar ukus i "možebitnu mrlju na miteleuropskoj kulturnoj tradiciji" u Hrvata. Je li riječ o još jednoj licemjernoj lamentaciji o ukusima? Možda možemo raspravljati o fenomenu značajnijeg primitiviziranja glazbenih preferencija? Ili o rezultatima istraživanja agencije Ipsos koja je prije tri godine doznala da građani najradije slušaju zabavnu i hrvatsku narodnu glazbu, klape i tamburaše, kao i to da 28 posto mladih preferira turbo folk, odnosno "cajke" - kako ih i sami zovu.

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 03.05.2018 13:15

Da se mene pita: ?

Na rasporedu je još jedno izdanje emisije u kojoj ćemo pokušati doznati kako bi bilo da se baš vas pita.Voditelj emisije ovoga četvrtka je Josip Krmpotić.

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 26.04.2018 13:15

Da se mene pita: Jedete li meso?

Ma koliko god mnogi ne želimo priznati, vegetarijanci su u barem u nečemu u pravu: izbacivanje mesa iz prehrane ima više prednosti. Što se više ljudi odrekne mesa to će više doći do izražaja globalne posljedice takve odluke. Nedavno je brojnim akcijama obilježen Dan planeta zemlje, a mi vas ovoga četvrtka pitamo što mislite o - tim povodim upućenim - pozivom udruge Prijatelji životinja. Oni su građane pozvali na to da razmisle o prelasku na veganstvo kako bi zaustavili uzgoj životinja za ljudsku prehranu jer ta proizvodnja ima razoran utjecaj na okoliš. Smatraju da je to najveći doprinos koji možete napraviti u cilju očuvanja okoliša i prirodnih resursa? Slažete li se?

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 26.07.2018. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 02.08.2018. 13:15 - 13:45