Arhiva slušaonice - Dokumentarna radio drama

HRT – HR 3 — Utorak, 20.02.2018 14:00

Dokumentarna radio drama - Vid Mesarić: "Kol'ko je vrimena" - 2400 g. Staroga grada na Hvaru

Dokumentarni zapis „Kol'ko je vrimena“ zvučna je priča o jednom od najstarijih hrvatskih gradova - Starom Gradu na Hvaru, koji je 2016. godine proslavio 2400. godišnjicu utemeljenja. Tražeći odgovor na pitanje kako se slojevi prošlosti Staroga Grada isprepliću s današnjim životom u tom mjestu emisija donosi sličice iz svakodnevnog života, te misli, sjećanja i emocije nekolicine kulturno angažiranih Starograđana.

HRT – HR 3 — Utorak, 13.02.2018 14:00

Dokumentarna radio drama - Đino Đivanović i Srđan Nogić: Imotske Bakove svečanosti

Đino Đivanović i Srđan Nogić: IMOTSKE BAKOVE SVEČANOSTI

HRT – HR 3 — Utorak, 06.02.2018 14:00

Petar Vujačić: "Moj maestro"

Autor dokumentarne radio drame o Vladimiru Kranjčeviću – Petar Vujačić je rekao: Dokumentarac "Moj maestro" temelji se na materijalima koje sam snimao 2012. i 2017. godine, te iz njih pokušao stvoriti, recimo, skicu za portret čovjeka, maestra Vladimira Kranjčevića, osobe koja je obilježila našu glazbenu kulturu u svim njezinim segmentima. Ton majstor je Miro Pijaca, urednik Ljubo Pauzin.

HRT – HR 3 — Utorak, 30.01.2018 14:00

Lj.Pauzin, S.Nogić, M.Market: "Fish Factory"

Maro Market, Srđan Nogić i Ljubo Pauzin: "Fish Factory" - Sali imaju vlastitu rock-skupinu – Fish Factory - koja pjeva o Salima i tako o svima nama, ali na saljskom dijalektu. Na svojoj stranici na društvenoj mreži, Fish Factory donose vijesti, novosti i komentare, ali ne jednostavno o svojoj glazbenoj skupini, već o svemu što ih okružuje, o svemu što žive, dakle o Salima i Dugom Otoku. I opet, na svoj osobit način. Maro Market, Srđan Nogić i Ljubo Pauzin načinili su dokumentarnu radio dramu o toj rock skupini, a time i o Salima i Dugom otoku. Ton-majstor Srđan Nogić. Urednik Ljubo Pauzin.

Dokumentarna radio drama
Dokumentarna radio drama

HRT – HR 3 — Dramski program

Dokumentarna radiodrama je osobita radijska emisija, u svijetu poznatija kao radio feature, koja nastoji bilježiti vrijeme i stvarnost u kojoj živimo obraćajući pri tom naročitu pozornost na zvuk i strukturu donošenja priče.

Najave

Dokumentarna radio drama - Ljubo Pauzin: Poplava

Utorak, 27.02.2018. 14:00 - 15:00

Ova dokumentarna radio drama govori o poplavi koja je 17. svibnja 2015. zadesila Slavoniju. Josip Krunić iz Podgajaca, dugogodišnji profesor osnovne škole u Gunji i mentor i voditelj multimedijalne grupe ...

Sve najave