Arhiva slušaonice - HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 06.09.2018 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (6.9.2018.)

Otvoren konzulat Republike Hrvatske u Livnu. Počela je nova školska godina za 400 djece s hrvatskim nastavnim programom u Vojvodini. Kazalište u Hrvatskom domu u Vitezu dobilo novac za obnovu tonske sobe. Najavljen Hrvatsko-švicarski gospodarski skup u Luzernu i predstavljanje knjige A Diary from the Croatian Diaspora.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 30.08.2018 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (30.8.2018.)

Premijer Andrej Plenković u Berlinu susreo se s kancelarkom Angelom Merkel i hrvatskim iseljenicima. U Vitezu se potpisuje ugovor za programe i projekte Hrvata u BiH-a. Demokratski savez Hrvata u Vojvodini prikuplja potpise potpore hrvatske manjine za izbor novog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća.

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT
HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Glazba, kultura, zabava, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, politika, život, obitelj, umjetnost, književnost, film, mozaik, znanost

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.