Arhiva slušaonice - Izaberi zdravlje

Prvi program — Utorak, 19.09.2017 08:05

Izaberi zdravlje

Rujan je mjesec u kojemu se nizom događaja upozorava na zdravlje mozga te posvećuju javnozdravstvene akcije kojima se želi senzibilizirati javnost na oboljele od neuroloških bolesti. Obilježen je i Dan aneurizme mozga. Najnovije svjetske ankete pokazale su da 90% ispitanika nije znalo gotovo ništa o aneurizmi mozga, pa tako niti o prepoznavanju simptoma, prevenciji i važnosti brze reakcije. Stoga smo upravo toj temi posvetili emisiju Izaberi zdravlje. Gosti su predstojnik Klinike za neurokirurgiju KBC Sestre milosrdnice prof.dr. Krešimir Rotim i dr.med.neurokirurg dr.sc. Vladimir Kalousek. U razgovor će se uključiti i predsjednica udruga medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju Lenka Kopačević sa kongresa u Opatiji posvećenog neuroznanosti. Urednica i voditeljica Sandra Erak.

Prvi program — Utorak, 12.09.2017 08:05

Izaberi zdravlje

U fokusu emisije Izaberi zdravlje su govorno-jezični poremećaji i teškoće u govoru. Koji su najčešći govorno-jezični poremećaji kod djece predškolske dobi? Kako roditelji mogu poticati komunikacijski razvoj djeteta? Može li se disleksija i disgrafija, koje zadaju muke našim školarcima, prepoznati i prevenirati u ranijoj dobi? Mogu li se popraviti i jezično-govorni poremećaji kod odraslih ljudi? Kako vratiti govor nakon primjerice moždanoga udara? Gošće emisije su logopedinja i defektologinja predsjednica Hrvatskoga logopedskoga društva prof.dr. Draženka Blaži i neuropedijatrica sa Zavoda za dječju neurologiju, genetiku, endokrinologiju i bolesti metabolizma KBC-a Osijek Krasanka Hafner. Urednica kontakt emisije je Sandra Erak.

Prvi program — Utorak, 05.09.2017 08:05

Izaberi zdravlje

U školske klupe su se vratila djeca ali i roditelji, pred nama je stresan tjedan ..Kako to ublažiti i smanjiti na najmanju mjeru? Kako premostiti poteškoće s kojima se djeca i roditelji susreću tijekom školovanja tema je razgovora sa školskom psihologinjom prof. Dubravkom Miljković. Urednica: Sandra Erak Emisija se emitira uživo uz uključenje slušatelja.

Izaberi zdravlje
Izaberi zdravlje

Prvi program — Društvo, kontakt, znanost

Izaberite zdravlje utorkom od 8 sati! Ugošćujemo ugledne stručnjake, propitujemo aktualne javno zdravstvene teme, izdvajamo pozitivne primjere, upozoravamo na propuste u sustavu zdravstvene zaštite, promičemo zdravi način života i odgovaramo na Vaša pitanja. Budite dio naše ekipe!

Sljedeća emitiranja

Utorak, 26.09.2017. 08:05 - 08:55

Utorak, 03.10.2017. 08:05 - 08:55

Poslušajte

Izaberi zdravlje
Utorak, 19.09.2017 08:05

Izaberi zdravlje
Utorak, 12.09.2017 08:05

Izaberi zdravlje
Utorak, 05.09.2017 08:05