Arhiva slušaonice - Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?

Glas Hrvatske — Petak, 13.10.2017 03:05

Ovdje Hrvatska, a tko je tamo? 13.10.2017.

Kako unaprijediti suradnju na području obrazovanja, kulture, sporta i izdavačke djelatnosti, razgovaralo se u hrvatskom veleposlanastvu u Beču s ravnateljem Hrvatske matice iseljenika Mijom Marićem. Pola stoljeća nakon objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika u predvorju Matice Hrvatske u Zagrebu otkrivena spomen ploča u čast njezinim poticateljima, piscima i potpisnicima. U Frankfurtu je otvoren najveći svjetski sajam knjiga. Promidžbi i vidljivosti hrvatskih književnika ove se godine priključila i Hrvatska radiotelevizija na kojoj se program prekidao zbog čitanja.

Glas Hrvatske — Petak, 06.10.2017 03:05

Ovdje Hrvatska, a tko je tamo? 6.10.17.

Gost emisije je Damir Posavac iz Melbournea, sportski novinar na radio postaji SBS. Čut ćemo kako je protekao 43. Hrvatski nogometni turnir u Canberri. U povodu Svjetskog dana učitelja predstavljamo Hrvatsku nastavu u Salzburgu, u kojoj hrvatski jezik, književnost i povijest predaju troje učitelja, volontera. Kako zvuče ulomci iz romana ''Pipi duga čarapa'' na gradišćansko-hrvatskom jeziku? Otkrili smo u Beču na manifestaciji Dan europskog jezika.

Glas Hrvatske — Petak, 29.09.2017 03:05

Ovdje Hrvatska, a tko je tamo? 29.9.17.

Je li hrvatsko državljanstvo za neke neostvaren san? Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH susreo se s izaslanstvom kulturnog i sportskog društva Cro Vienna iz Beča. Hrvati Austrije, Australije i Novoga Zelanda organiziraju Vukovarsku večer. Sa svjetski poznatim fizičarom Davorom Pavunom razgovarali smo o Švicarskoj, tamošnjoj hrvatskoj zajednici i utjecaju Hrvatskog svjetskog kongresa. Švicarska redateljica, a zagrebačka studentica Michaela Muller osvojila je prvu nagradu na festivalu animiranog filma Fantoche za Aerodrom nastao u švicarsko-hrvatskoj koprodukciji.

Glas Hrvatske — Petak, 22.09.2017 03:05

Ovdje Hrvatska, a tko je tamo? 22.9.17.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s hrvatskim iseljenicima u New Yorku. Što o politici Hrvatske prema iseljenicima misli novi član Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske Boris Miketić iz New Yorka? Gost emisije: znanstvenik svjetskoga glasa Mirko Dikšić, radiokemičar i neuroznanstvenik, dopisni član HAZU-a, koji od 1971. godine radi na Sveučilištu MicGill u Montrealu.

Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?
Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?

Glas Hrvatske — Kultura, zabava, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, politika, život, umjetnost, znanost

Emisija je posvećena životu i djelovanju Hrvata u svijetu. Trajanje 45 min. Prvo emitiranje: petak u 03.05, reprize: subota 14.05, nedjelja 23.05.

Poslušajte