Arhiva slušaonice - Skalanada

Radio Rijeka — Petak, 06.10.2017 12:40

Siti unatoč klimi?

Da će vremenski ekstremi utjecati na ono što ćemo jesti, i hoćemo li uopće imati što jesti, to je našim poljoprivrednicima već jasno. No, struka te ekstreme još uvijek dosta stidljivo dovodi u vezu s klimatskim promjenama, a još je stidljivija kada se o sigurnosti prehrane govori u kontekstu kraja ere fosilnih goriva. U novoj sezoni inspiraciju za novom normalnosti tražimo u lokalizaciji. Pa kako bi naša prehrana mogla izgledati iz te lokalne perspektive? Poslušajte u novoj Skalanadi.

Radio Rijeka — Petak, 22.09.2017 12:40

Ludo ljeto

Sve ove nenormalnosti koje se događaju kod nas i u svijetu traže da se o njima razgovara, da se istražuje što ih povezuje, da se pokušaju sagledati najvažniji trendovi koji će se prelamati na životne prilike svakog od nas, i da se pokuša ukazati na postupanja koja je netko, negdje u svijetu, prepoznao kao korisna i djelotvorna u takvim okolnostima. Pa ćemo, eto, još razgovarati o tome kako pronaći novu normalnost, onakvu kakvu si priželjkujemo, ali svjesni da u prirodnom, društvenom i gospodarskom ambijentu postoje rastuća ograničenja koja ne možemo izbjeći, već im se moramo prilagoditi.O svemu tome u novoj sezoni Skalanade, sada svakog drugog pteka u 11:30.

Skalanada
Skalanada

Radio Rijeka — Gospodarstvo, politika, život

O svemu što muči naš planet - klimatskim promjenama, gospodarskoj krizi, globalizaciji, neodrživom razvoju - i rješenjima koja su nadohvat ruke, ali zahtijevaju promjenu razmišljanja i prilagodbe usvojenih navika, slušajte svakog drugog petka u 11:30 u emisiji Saše Vuksana i Zorana Skale.

Najave

Ima li energetske nade ?

Petak, 20.10.2017. 12:40 - 12:54

Sve najave
Poslušajte

Siti unatoč klimi?
Petak, 06.10.2017 12:40

Ludo ljeto
Petak, 22.09.2017 12:40