Arhiva slušaonice - Sunčani sat

Drugi program — Petak, 13.10.2017 14:00

Sunčani sat

Ovoga petka Sunčani sat je u Zagorju. U zelenoj dolini na četiri izvora ljekovite termalne vode smjestilo se mjesto zdravlja i odmora – Krapinske Toplice. Dolina je otvorena prema jugu, što omogućava ugodnu klimu i ljeti i zimi. Ugodu gostima i stanovnicima svakodnevno nude i izvori termalne vode, a za zdravlje „kucaju“ čak tri čuvene bolnice.

Drugi program — Petak, 06.10.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u općini Bale, biseru Istre okruženom zelenilom i morskim plavetnilom. Smještena nadomak Rovinja, Vodnjana, Kanfanara i Svetvinčenta općina je očuvano područje koje je izbjeglo sve oblike devastacija - može se reći gotovo djevičanske ljepote. Odlikuje se vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom i bogatim kulturnim i arhitektonskim naslijeđem, a tišina koja vlada kamenim uličicama ovoga gradića gotovo se može čuti.

Drugi program — Petak, 29.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat je ovog tjedna na imanju Pustara Višnjica. Nekadašnja pustara danas je agro – turističko imanje s bogatom ruralnom baštinom. Uređeno u skladu s tradicijom nekadašnjih naselja bezemljaša, tzv. „pusta“ predstavlja jedinstven primjer obnove gospodarske baštine prošlih stoljeća u Slavoniji. Smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave pruža oazu mira za sve one željne opuštanja i rekreacije.

Drugi program — Petak, 22.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u omiljenom ljetovalištu ljubitelja prirode i nautičara. Riječ je o Rogoznici, mirnom i toplom mediteranskom mjestu na samom kraju Sjeverne Dalmacije. Poznata marina "Frapa" jedna je od najljepših i najsigurnijih luka na Jadranu. Rogoznica je poznata i po čitavom nizu zabavnih i kulturnih manifestacija, kada ulice odišu posebnom atmosferom.

Drugi program — Petak, 15.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Vodice, turistički centar na srednjem dijelu Jadrana poznat po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Duge šljunčane i pješčane plaže na zapadu i istoku grada, bogata turističko – ugostiteljska i trgovačka ponuda, razvijen kulturno zabavni život te brojni programi izleta, rekreacije i bavljenja sportom, čine turističku ponudu Vodica kvalitetnom i prepoznatljivom.

Drugi program — Petak, 08.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Našicama, gradiću u srcu Slavonije. Prekrasan krajolik i okolica nude sve, od rekreacijskog do arheološkog turizma te preko 700 godina stare povijesti grada. Ovoga vikenda u Našicama se održavaju i Dani “Slavonske šume”. Manifestacija se održava posljednjih17 godina početkom rujna u najljepšem gradskom parku u Hrvatskoj. Nude se brojne aktivnosti za posjetitelje, od natjecanja u sječi drva do streličarstva. Isto tako, široki zabavni i gastronomski program traje cijela 3 dana.

Drugi program — Petak, 01.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog petka se emitira od 16 do 18 sati. Vodimo vas u centar svijeta – Ludbreg, jedinstveno hrvatsko svetište, grad čuda i legendi. Na samim vratima Zagorja, smješten u gornjoj Podravini, a na istoku Varaždinske županije, ludbreški kraj nudi najbolje od obje regije. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju i pitomoj prirodi, Ludbreg pruža iskren i autohton doživljaj, bilo da se radi o hodočasnicima, poslovnim ljudima, ljubiteljima prirode ili putnicima namjernicima. Do 03. rujna traje i bogat program u sklopu najveće manifestacije Ludbrega – „Dani ludbreške Svete nedjelje“.

Drugi program — Petak, 25.08.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka na otoku Rabu. Vodimo vas u grad Rab u kojem će se po drugi put ove ljetne sezone, upravo od petka održavati manifestacija Kantuni. Na svakom “kantunu” posjetitelje očekuje ambijentalni ugođaj s vrhunskim izvođačima, birana ponuda slasnih zalogaja i osvježavajući gutljaji za toplih ljetnih večeri. Ne čudi da naša primadona Dunja Vejzović sve više boravi na Rabu, i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija na otoku - na Pjaceti između dva zvonika s neometanim pogledom na more. Rođena u Zagrebu, a porijeklom dijelom s Raba, čuvena hrvatska operna pjevačica uskoro priprema svoj sad već itekako poznat Masterclass.

Drugi program — Petak, 18.08.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog petka vas vodi u Kumrovec u Villu Zelenjak Ventek. To najpoznatije selo na svijetu smješteno je u zapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije uz lijevu obalu rijeke Sutle. Kumrovec se priprema za manifestaciju Bučnica fest – natjecanje u pripremanju bučnice te promotivna i prodajna izložba proizvoda i jela od buča. Manifestacija je pokrenuta s ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude Općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, a samim time i promocije Krapinsko-zagorske županije.

Drugi program — Petak, 11.08.2017 14:00

Sunčani sat

U suradnji s gradom Donjom Stubicom i Turističkom zajednicom područja Donja Stubica i Gornja stubica ovog vas petka vodimo u Terme Jezerčica. Bogat kulturni sadržaj i povijesno-spomeničko nasljeđe čine Donju Stubicu gradom s prepoznatljivim identitetom. Zbog blage klima i prekrasnih krajolika neodoljivo je mjesto za odmor, ali i sve privlačnije za miran obiteljski život. U srcu Hrvatskog zagorja, na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode Terme Jezerčica gostima nude suvremeno opremljen wellness centar u kojem se mogu prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela.

Drugi program — Petak, 04.08.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Petrčane, pitomo turističko naselje između dva grada duge tradicije i slavne prošlosti, Zadra i Nina. Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju između dva poluotoka, blagonaklonoj klimi, plodnoj zemlji i izvorima voda, prostor Petrčana je od najstarijih vremena bio ugodan za život. Emisija se emitira iz lani izgrađenog Boutique Hotela Petrčane, smještenog uz more u samom središtu mjesta.

Drugi program — Petak, 28.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga petka vodi vas u Klimno - tiho, malo, romantično naselje u općini Dobrinj na otoku Krku. Ime je dobilo po crkvici svetog Klementa iz 14. stoljeća. U svojoj dugogodišnjoj turističkoj tradiciji poznato je po bogatoj ugostiteljskoj ponudi i restoranima u kojima se nude morski i drugi specijaliteti uz neizostavno autohtono vino. Klimno je posebno poznato i po oltarnoj reljefnoj pali, zaštićenom nacionalnom kulturnom spomeniku.

Drugi program — Petak, 21.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat, ovoga petka iznimno od 15 do 17 sati, vodi vas u Metković, mjesto susreta brda i doline, rijeke i mora. Grad je to poznat po jednoj od najvažnijih turističkih atrakcija na Jadranu - tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi. U sklopu Maratona održavaju se i Dani neretvanske kneževine, višednevna manifestacija osmišljena u svrhu revitalizacije povijesne i tradicijske baštine. U naselju Vid pokraj Metkovića, svakog posljednjeg petka u srpnju, održava se povijesno zabavna manifestacija Rimska noć u Naroni. Metković je grad bogatog društvenog života tijekom cijele godine, a uz bogatu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu, gastronomsku i enološku ponudu posjetitelje oduševljava ljubaznost i srdačnost Metkovki i Metkovaca.

Drugi program — Petak, 14.07.2017 14:00

Sunčani sat

U doba Austrougarske, a razvojem željeznica krajem 19. stoljeća na Opatijskoj je rivijeri započeo turizam. Gosti su iz Opatije kočijama počeli odlaziti na izlete u romantičnu Mošćeničku Dragu. Najprije su noćili u prelijepim vilama izgrađenim krajem 19. stoljeća, a potom i hotelima koji su vremenom nicali. O današnjim turističkim potencijalima Mošćeničke Drage govorimo ovoga petka u Sunčanom satu.

Drugi program — Petak, 07.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Rapcu, atraktivnom turističkom odredištu u Istri. Emisija se emitira iz turističkog naselja Maslinica, jedinstvenog kompleksa s jedne strane okruženog brdovitom šumom, a s druge biserno bijelom plažom. Nekada ribarsko naselje, Rabac danas nudi dovoljno sadržaja za one koji preferiraju aktivan ljetni, ali i cjelogodišnji odmor. Poznata po svojoj iznimnoj biološkoj raznolikosti, za istinske ljubitelje prirode tu je pješačka staza što iz Rapca vodi do obližnjeg Labina. Labin s općinama Sveta Nedelja, Kršan, Pićan i Raša čini područje Labinštine.

Drugi program — Petak, 30.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Selcu, malom primorskom gradiću smještenom u slikovitoj uvali nadomak Crikvenice. Nekad naselje ribara i zidara, danas je Selce atraktivna turistička destinacija. Svojom blagom klimom privlači brojne turiste tijekom cijele godine. Prirodne ljepote, skrivene i razvedene uvale, čisto more, plaže, crkvice, kapelice, kamene kućice sakrivene od turističke vreve, daju posebnu čar Selcu, a putovanju drugačiji doživljaj.

Drugi program — Petak, 23.06.2017 14:00

Sunčani sat

Ovoga petka Sunčani sat je u Belišću, gradu sporta i papira, ali i amaterskog kazališta. U užem središtu nalaze se do danas sačuvani objekti povijesne industrijske arhitekture, kao i velika Guttmanova palača iz 1905. godine. Jedno od poznatijih gradskih događanja svakako su Rombergove glazbene večeri u spomen na poznatog skladatelja Sigmunda Romberga, koji je djetinjstvo proveo upravo u Belišću. Za vrijeme ljetnih mjeseci održavaju se poznate Igre na vodi koje dovode natjecatelje iz cijele Hrvatske.

Drugi program — Petak, 16.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Vrbniku na otoku Krku. Vrbnik je jedno je od najpoznatijih hrvatskih mjesta što zahvaljuje svojoj glagoljaškoj baštini i čuvenoj narodnoj pjesmi osebujne melodije i sadržaja "Vrbniče nad morem". Emisija se emitira iz prvog hrvatskog Vinotela Gospoja. Taj hotel je prava vrbnička atrakcija, a na idealan način spaja tradiciju i moderan stil. Vinotel ponosno gleda na more i hridi koje se iz mora izdižu čineći Vrbnik upravo onim što jest – posebno mjesto, puno emocija, povijesti, vjere i ljubavi.

Drugi program — Petak, 09.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Prelog, međimurski "Grad cvijeća" bogat poviješću. Tradicionalne manifestacije obogaćuju život i čuvaju baštinu naših predaka. Od ovoga petka Prelog će biti bogatiji za još jedan, novi događaj - „Rimske igre“. Manifestacija ima uporište u jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta rimskog razdoblja u Međimurju, „Ferenčici“, koje se nalazi oko tri kilometara od centra Preloga. „Rimske igre“ uz legionare, gladijatore i delicije iz rimskog doba, održavat će se 09. i 10. lipnja na Trgu slobode u samom srcu Preloga, koji će zahvaljujući kulisama biti poput onih iz starog Rima.

Drugi program — Petak, 02.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Daruvar, najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske. Spoj zelenila i gradske arhitekture, kulturološka šarolikost i plodna vinogorja samo su neki od razloga koji su pridonijeli toj laskavoj tituli. Glazbeni koncerti, kazališne predstave, folklorna tradicija, gastronomske, vinske ili pivske manifestacije, sportska događanja, sve to i više nudi Daruvar. Najavit ćemo i 19. međunarodnu izložbu vina i sajam tradicionalnih proizvoda „VINODAR“ koja će se u Daruvaru održavati od 4. do 11. lipnja.

Sunčani sat
Sunčani sat

Drugi program — Turizam

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sljedeća emitiranja

Petak, 20.10.2017. 14:00 - 14:30

Petak, 20.10.2017. 14:35 - 14:55

Petak, 20.10.2017. 15:00 - 15:30

Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 13.10.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 06.10.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 29.09.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 22.09.2017 14:00