Arhiva slušaonice - Sunčani sat

HRT – HR 2 — Petak, 20.04.2018 14:00

Emisija 20.04.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Rakovici. Općina Rakovica smještena je u južnom dijelu Karlovačke županije, u blizini Plitvičkih jezera. Kraj bogat ljepotama prirode i raznolikom prošlošću, izvrstan je za one koji preferiraju aktivni odmor - uz adrenalinski park i terensko jahanje, idealno je odredište i za bicikliste. Biciklističke staze protkale su gotovo cijeli krajolik, a vozeći se biciklom prolazi se kroz guste mirisne šume, pitoreskne brežuljke, sela očuvane ljepote i jedinstvene vidikovce. Općina Rakovica bila je počašćena i prolaskom biciklista sudionika utrke Tour of Croatia.

HRT – HR 2 — Petak, 13.04.2018 14:00

Emisija 13.04.2018.

Sunčani sat ovog je petka u atraktivnom turističkom naselju Rapcu. Nekada ribarsko naselje, Rabac u Istri danas je odredište koje nudi dovoljno sadržaja za goste koji preferiraju aktivan ljetni, ali i cjelogodišnji odmor. Labin s općinama Sveta Nedelja, Kršan, Pićan i Raša čini područje Labinštine. Za istinske ljubitelje prirode tu je pješačka staza što iz Rapca vodi do obližnjeg Labina, a koja je poznata po svojoj iznimnoj biološkoj raznolikosti.

HRT – HR 2 — Petak, 06.04.2018 14:00

Emisija 06.04.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Baškoj Vodi, u podnožju veličanstvenog Biokova. Sa svim sadržajima i obilježjima mediteranskog gradića, Baška Voda je pravi dragulj jadranske obale. Atraktivna suvremena turistička destinacija jedno je od najuređenijih mjesta Makarske rivijere. Kristalno čisto toplo more, duge šljunčane plaže i zdrava klima prirodan su fenomen koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

HRT – HR 2 — Petak, 30.03.2018 14:00

Emisija 30.03.2018.

Sunčani sat se na Veliki petak emitira iz Vodica gdje posebnost Uskrsa čine žudiji. Vodički žudiji momci su koji odjeveni u odore rimskih vojnika uprizoruju njihovu ulogu u Isusovoj muci tijekom Velikog tjedna. Turistička zajednica, pak, već godinama na Uskrsni ponedjeljak organizira doručak na otvorenom. Tako će biti i ove godine. Sudjelovat će folklorne skupine iz okolnih mjesta, pjevat će dalmatinske klape, a posluživat će se domaće fritule i kroštule.

HRT – HR 2 — Petak, 23.03.2018 14:00

Emisija 23.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Crikvenici. Tamo se ove godine održavaju Dani UHPA-e, najveći godišnji susret koji okuplja članove i partnere Udruge hrvatskih putničkih agencija. Crikvenica je, naime, UHPA-ina domaća destinacija godine za 2017./2018. Susret okuplja više od 150 sudionika, predstavnika turističkih agencija te predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice. Dvodnevni program nudi niz zanimljivih stručnih predavanja i prezentacija. Uz upoznavanje turističke ponude odredišta, razmjenjivat će se mišljenja i iskustava. Prilika je to i za druženje i susrete s predstavnicima poslovnih udruženja, turističkim profesionalcima i stručnjacima, poduzetnicima, vladinim dužnosnicima i predstavnicima medija.

HRT – HR 2 — Petak, 16.03.2018 14:00

Emisija 16.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Opatiji, koja je domaćin specijaliziranog sajma opreme za bazene, saune, plaže i uređenje okoliša Relax Adria 2018. Manifestacija prezentira izlagački program namijenjen za finalnu pripremu turističkih objekata za sezonu. Na jedinom sajmu ove vrste u Hrvatskoj, svoj asortiman i usluge predstavljaju vrhunski dobavljači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Švedske, Njemačke i Češke, uz bogat program stručnih predavanja. Relax Adria namijenjen je poduzetnicima u turizmu, ali i investitorima, arhitektima, projektantima i svima ostalima koji planiraju uređenje vanjskih prostora svojih objekata.

HRT – HR 2 — Petak, 09.03.2018 14:00

Emisija 09.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Vukovaru, starom baroknom gradu na Dunavu, na granici povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Dunav je bio i ostao veza Vukovaraca s Europom i svijetom. Vukovarci ništa manje ne vole ni Vuku - malu, ćudljivu rijeku na koju dolaze lokalni ribiči u ljetne dane, a zimi se koristi kao klizalište. Turizam je jedna od važnih djelatnosti u gradu.Među mnoštvom vrlo atraktivnih građevina, ističu se dvorac Eltz iz 18. stoljeća, barokne zgrade u središtu grada, franjevački samostan, župna crkva sv. Filipa i Jakova, pravoslavna crkva sv. Nikole, Mauzolej Eltz, Mauzolej obitelji Paunović dok je najpoznatiji i najposjećeniji objekt u gradu Vukovarski vodotoranj. Izvan grada na obali Dunava prema Iloku nalazi se Arheološki park Vučedol gdje je pronađena čuvena obredna posudica Vučedolska golubica koja predstavlja povijesni simbol grada Vukovara.

HRT – HR 2 — Petak, 02.03.2018 14:00

Emisija 02.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske svojom iznimnom prirodnom ljepotom oduvijek privlači zaljubljenike u prirodu. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine. Prostor Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja mjesto je čovjekove prisutnosti i života od prapovijesti do danas. Kraj bogat vodom, šumama, florom i faunom, prirodnim skloništima i raznolikošću reljefa omogućavao je nastanjivanje i život na ovom području.

HRT – HR 2 — Petak, 23.02.2018 14:00

Emisija 23.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Ogulinu, mjestu Frankopana i Ivane Brlić Mažuranić. Smješten na prijelazu iz Gorskog Kotara u Liku Ogulin je zavičaj bajke. Posjetiteljima je posebno zanimljiv jer se uz njega vežu mnoge priče i legende, a okružuje ga bajkovita priroda. Duh pitomog gradića ugodnog za život Ogulinci njeguju i danas. U gradu se odvijaju mnoge zanimljive manifestacije s ciljem očuvanja narodnih običaja i kulture, gdje se mogu probati i neki davno zaboravljeni domaći specijaliteti.

HRT – HR 2 — Petak, 16.02.2018 14:00

Emisija 16.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Noskovcima u općini Čađavica, u informativno-edukativnom centru "Dravska priča", jedinstvenom u Virovitičko-podravskoj županiji. Namijenjen je istraživačima, učenicima i studentima, koji u terenskoj nastavi upoznaju biljno i životinjsko bogatstvo Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Posjetiteljima su na raspolaganju i dodatni sadržaji poput bio istraživačke stanice u podrumu objekta. O prirodnim ljepotama i bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta može se saznati na edukativnim poučnim stazama koje centar povezuju s obližnjom rijekom Dravom na kojoj se nalazi i promatračnica za ptice. Upravo ovaj segment Drave je najočuvanija nizinska rijeka u Europi.

HRT – HR 2 — Petak, 09.02.2018 14:00

Emisija 09.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. U poznatom zagorskom kraju povijest se ponavlja svake godine kao spomen ustanka malog čovjeka u borbi za pravdu. Riječ je o manifestaciji Seljačka buna, a glavni i završni događaj je upravo ovoga vikenda. Veličanstvena rekonstrukcija bitke kod Stubice zasigurno je najorginalnija manifestacija u široj regiji, a i međunarodni događaj, jer sudjeluju udruge iz još tri europske države: Mađarske, Slovačke i Slovenije.

HRT – HR 2 — Petak, 02.02.2018 14:00

Emisija 02.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Dubrovniku,a uoči sutrašnje Feste sv. Vlaha koja se obilježava još od godine 972. Dubrovčani širom otvaraju vrata grada, a let bijelih golubica podsjeća na vrednote slobode – najvećeg blaga Dubrovačke Republike. Rijetko se može naći grad čiji je identitet tako neodvojivo spojen sa svecem zaštitnikom. Slavlje ovog zaštitnika Grada posebno je, tipično dubrovačko.

HRT – HR 2 — Petak, 26.01.2018 14:00

Emisija 26.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči Noći muzeja u Prelogu, međimurskom gradiću uz lijevu obalu Drave. U gradu bogate povijesti, tradicionalne manifestacije obogaćuju život i ujedno čuvaju od zaborava baštinu naših predaka. Grad Prelog ujedno je i „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet privlači posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske. Zbog prijenosa rukometne utakmice između naše i češke reprezentacije, emisija traje do 15.30h.

HRT – HR 2 — Petak, 19.01.2018 14:00

Emisija 19.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči Vincekova, u općini Krapinske Toplice i to u mjestu Vrtnjakovec. U sanjivoj dolini ljepotu ovog zagorskog kraja ljubomorno čuvaju okolni šumoviti brežuljci. Vrtnjakovec je pak mjesto koje čuva brojne stare tradicijske zagorske običaje.

HRT – HR 2 — Petak, 12.01.2018 14:00

Emisija 12.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči početka Europskog rukometnog prvenstva, u Splitu u fan zoni na splitskoj rivi. Hrvatska je domaćin prvenstva koje će se, osim u Splitu, održavati u Zagrebu, Varaždinu i Poreču. Naša reprezentacija svoje će utakmice igrati prvo u skupini upravo u Splitu, a u petak će odmjeriti snage protiv reprezentacije Srbije.

HRT – HR 2 — Petak, 05.01.2018 14:00

Emisija 05.01.2018.

Prvi ovogodišnji Sunčani sat podsjetit će vas na posljednje dvije emisije u 2017., kad smo bili u Vukovaru i Delnicama. Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok ovogodišnji je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN). Kao netradicionalno turističko odredište koje je razvilo turističku ponudu temeljenu na materijalnoj kulturnoj baštini pridonosi cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Delnice, središnje i najveće mjesto Gorskog kotara, uz Crnoluško–risnjački kraj i Kupsku dolinu čini “Delnički trolist”. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi. Kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora.

HRT – HR 2 — Petak, 29.12.2017 14:00

Emisija 29.12.2017.

Posljednji Sunčani sat u ovoj godini vodi vas u Delnice, središnje i najveće mjesto Gorskog kotara. Područje Grada Delnica čini “Delnički trolist” – Delnice, Crnoluško–risnjački kraj i Kupska dolina. Na nadmorskoj visini od 698 metara i uokvirene u uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha Delnice su najviši grad u Hrvatskoj. Crni je Lug, pak, idilično goransko naselje, zimi bijelo, a ljeti cvjetno ishodište za Nacionalni park Risnjak. Za ljubitelje aktivnog odmora, tu je Kupska ili Brodska dolina s prekrasnom rijekom Kupom. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi. Kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora: vožnja biciklom, planinarenje i alpinizam, pješačenje, lov, skijanje i skijaško trčanje, vožnja kanuom i rafting, logorovanje i orijentacijsko trčanje te gljivarenje.

HRT – HR 2 — Petak, 22.12.2017 14:00

Emisija 22.12.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Vukovaru. Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok ovogodišnji je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) koju provodi Hrvatska turistička zajednica. Cilj izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu te ju temelje na materijalnoj kulturnoj baštini. Time pridonose cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Ove godine je i 20. godišnjica Vukovarskih adventskih svečanosti, manifestacije koja je prepoznata diljem Hrvatske. Osim tradicionalnih, ove godine pripremljeni su i novi sadržaji koji su obogatili cjelokupnu ponudu.

HRT – HR 2 — Petak, 15.12.2017 14:00

Emisija 15.12.2017.

Sunčani sat ovog vas petka podsjeća na zanimljive razgovore i destinacije koje smo obišli tijekom ove godine. Također, tema će biti i adventska događanja te dočeci Nove godine u mnogim hrvatskim gradovima koja su iz godine u godinu sve ljepša i atraktivnija. Zagreb je ponovno odnio titulu najboljeg božićnog sajma. Treći put odabrali su ga posjetitelji turističkog portala European Best Destinations. Sajmovi u gradskim središtima zaista imaju doista raznoliku ponudu, a mnoštvo sadržaja veseli, kako one najmlađe, tako i one starije.

HRT – HR 2 — Petak, 08.12.2017 14:00

Emisija 08.12.2017.

Sunčani sat ovoga petka vodi vas u Zaprešić. Mnogi hrvatski gradovi imaju sve ljepše adventske sajmove te je i Zaprešić među onima koji su pripremili doista raznoliku ponudu. Advent se u tom gradu održava pod nazivom Ledena bajka. Odvija se oko klizališta na Trgu Ivana Pavla II, a organizatori su priredili mnoštvo sadržaja, koji će podjednako zadovoljiti najmlađe i one starije.

Sunčani sat
Sunčani sat

HRT – HR 2 — Turizam

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Najave

Sunčani sat

Petak, 27.04.2018. 14:00 - 16:00

Sunčani sat ovog je petka u Čakovcu - sjedištu Međimurske županije. Vrhunske komunikacije, najmodernija infrastruktura, lijepa hortikultura, gospodarska propulzivnost, dinamični kulturni i sportski sadržaji, sve su to razlozi za ugodan ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 20.04.2018.
Petak, 20.04.2018 14:00

Emisija 13.04.2018.
Petak, 13.04.2018 14:00

Emisija 06.04.2018.
Petak, 06.04.2018 14:00

Emisija 30.03.2018.
Petak, 30.03.2018 14:00