Arhiva slušaonice - Sunčani sat

Drugi program — Petak, 11.08.2017 14:00

Sunčani sat

U suradnji s gradom Donjom Stubicom i Turističkom zajednicom područja Donja Stubica i Gornja stubica ovog vas petka vodimo u Terme Jezerčica. Bogat kulturni sadržaj i povijesno-spomeničko nasljeđe čine Donju Stubicu gradom s prepoznatljivim identitetom. Zbog blage klima i prekrasnih krajolika neodoljivo je mjesto za odmor, ali i sve privlačnije za miran obiteljski život. U srcu Hrvatskog zagorja, na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode Terme Jezerčica gostima nude suvremeno opremljen wellness centar u kojem se mogu prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela.

Drugi program — Petak, 04.08.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Petrčane, pitomo turističko naselje između dva grada duge tradicije i slavne prošlosti, Zadra i Nina. Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju između dva poluotoka, blagonaklonoj klimi, plodnoj zemlji i izvorima voda, prostor Petrčana je od najstarijih vremena bio ugodan za život. Emisija se emitira iz lani izgrađenog Boutique Hotela Petrčane, smještenog uz more u samom središtu mjesta.

Drugi program — Petak, 28.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga petka vodi vas u Klimno - tiho, malo, romantično naselje u općini Dobrinj na otoku Krku. Ime je dobilo po crkvici svetog Klementa iz 14. stoljeća. U svojoj dugogodišnjoj turističkoj tradiciji poznato je po bogatoj ugostiteljskoj ponudi i restoranima u kojima se nude morski i drugi specijaliteti uz neizostavno autohtono vino. Klimno je posebno poznato i po oltarnoj reljefnoj pali, zaštićenom nacionalnom kulturnom spomeniku.

Drugi program — Petak, 21.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat, ovoga petka iznimno od 15 do 17 sati, vodi vas u Metković, mjesto susreta brda i doline, rijeke i mora. Grad je to poznat po jednoj od najvažnijih turističkih atrakcija na Jadranu - tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi. U sklopu Maratona održavaju se i Dani neretvanske kneževine, višednevna manifestacija osmišljena u svrhu revitalizacije povijesne i tradicijske baštine. U naselju Vid pokraj Metkovića, svakog posljednjeg petka u srpnju, održava se povijesno zabavna manifestacija Rimska noć u Naroni. Metković je grad bogatog društvenog života tijekom cijele godine, a uz bogatu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu, gastronomsku i enološku ponudu posjetitelje oduševljava ljubaznost i srdačnost Metkovki i Metkovaca.

Drugi program — Petak, 14.07.2017 14:00

Sunčani sat

U doba Austrougarske, a razvojem željeznica krajem 19. stoljeća na Opatijskoj je rivijeri započeo turizam. Gosti su iz Opatije kočijama počeli odlaziti na izlete u romantičnu Mošćeničku Dragu. Najprije su noćili u prelijepim vilama izgrađenim krajem 19. stoljeća, a potom i hotelima koji su vremenom nicali. O današnjim turističkim potencijalima Mošćeničke Drage govorimo ovoga petka u Sunčanom satu.

Drugi program — Petak, 07.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Rapcu, atraktivnom turističkom odredištu u Istri. Emisija se emitira iz turističkog naselja Maslinica, jedinstvenog kompleksa s jedne strane okruženog brdovitom šumom, a s druge biserno bijelom plažom. Nekada ribarsko naselje, Rabac danas nudi dovoljno sadržaja za one koji preferiraju aktivan ljetni, ali i cjelogodišnji odmor. Poznata po svojoj iznimnoj biološkoj raznolikosti, za istinske ljubitelje prirode tu je pješačka staza što iz Rapca vodi do obližnjeg Labina. Labin s općinama Sveta Nedelja, Kršan, Pićan i Raša čini područje Labinštine.

Drugi program — Petak, 30.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Selcu, malom primorskom gradiću smještenom u slikovitoj uvali nadomak Crikvenice. Nekad naselje ribara i zidara, danas je Selce atraktivna turistička destinacija. Svojom blagom klimom privlači brojne turiste tijekom cijele godine. Prirodne ljepote, skrivene i razvedene uvale, čisto more, plaže, crkvice, kapelice, kamene kućice sakrivene od turističke vreve, daju posebnu čar Selcu, a putovanju drugačiji doživljaj.

Drugi program — Petak, 23.06.2017 14:00

Sunčani sat

Ovoga petka Sunčani sat je u Belišću, gradu sporta i papira, ali i amaterskog kazališta. U užem središtu nalaze se do danas sačuvani objekti povijesne industrijske arhitekture, kao i velika Guttmanova palača iz 1905. godine. Jedno od poznatijih gradskih događanja svakako su Rombergove glazbene večeri u spomen na poznatog skladatelja Sigmunda Romberga, koji je djetinjstvo proveo upravo u Belišću. Za vrijeme ljetnih mjeseci održavaju se poznate Igre na vodi koje dovode natjecatelje iz cijele Hrvatske.

Drugi program — Petak, 16.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Vrbniku na otoku Krku. Vrbnik je jedno je od najpoznatijih hrvatskih mjesta što zahvaljuje svojoj glagoljaškoj baštini i čuvenoj narodnoj pjesmi osebujne melodije i sadržaja "Vrbniče nad morem". Emisija se emitira iz prvog hrvatskog Vinotela Gospoja. Taj hotel je prava vrbnička atrakcija, a na idealan način spaja tradiciju i moderan stil. Vinotel ponosno gleda na more i hridi koje se iz mora izdižu čineći Vrbnik upravo onim što jest – posebno mjesto, puno emocija, povijesti, vjere i ljubavi.

Drugi program — Petak, 09.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Prelog, međimurski "Grad cvijeća" bogat poviješću. Tradicionalne manifestacije obogaćuju život i čuvaju baštinu naših predaka. Od ovoga petka Prelog će biti bogatiji za još jedan, novi događaj - „Rimske igre“. Manifestacija ima uporište u jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta rimskog razdoblja u Međimurju, „Ferenčici“, koje se nalazi oko tri kilometara od centra Preloga. „Rimske igre“ uz legionare, gladijatore i delicije iz rimskog doba, održavat će se 09. i 10. lipnja na Trgu slobode u samom srcu Preloga, koji će zahvaljujući kulisama biti poput onih iz starog Rima.

Drugi program — Petak, 02.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Daruvar, najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske. Spoj zelenila i gradske arhitekture, kulturološka šarolikost i plodna vinogorja samo su neki od razloga koji su pridonijeli toj laskavoj tituli. Glazbeni koncerti, kazališne predstave, folklorna tradicija, gastronomske, vinske ili pivske manifestacije, sportska događanja, sve to i više nudi Daruvar. Najavit ćemo i 19. međunarodnu izložbu vina i sajam tradicionalnih proizvoda „VINODAR“ koja će se u Daruvaru održavati od 4. do 11. lipnja.

Drugi program — Petak, 26.05.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka na Rabu, otoku sretnih ljudi koji već više od 125 godina vježbaju gostoljubivost. Vodimo vas u grad Rab koji je smješten na uskom jezičcu zemlje okruženom drevnim zidinama. Inače, cijeli otok ima više pješčanih plaža nego bilo koje drugo mjesto na Jadranu, što ga uz mnoge lijepe stjenovite plaže i kristalno čisto more čini idealnim mjestom za odmor za cijelu obitelj. Sam grad Rab višestruki je dobitnik priznanja za najbolje turističko mjesto na Jadranu. Jedno od mnogih događanja na otoku je i Festival otočne janjetine koji se odvija tijekom mjeseca svibnja. Kulminacija festivala jest završna svečanost koja će biti ovoga vikenda na trgu Sv Kristofora u gradu Rabu.

Drugi program — Petak, 19.05.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u južni dio Krapinsko-zagorske županije, Stubičke Toplice. Podno sjevernih obronaka planine Medvednice mjesto je živopisnog krajolika u kojem se šumske padine spuštaju prema termalnim izvorima. Stubičke Toplice prepoznatljiva su ekološka destinacija i dugogodišnji dobitnik prestižnog priznanja „Zeleni cvijet“ za najuređenije mjesto kontinentalne Hrvatske. Bogata kulturna baština, ljekoviti termalni izvori, brežuljci Kapelščak i Kamenjak ispunjeni povijesnim pričama te jezerom Jarki, šetnicama i parkovima privlače brojne izletnike, turiste i planinare.

Drugi program — Petak, 12.05.2017 14:00

Sunčani sat

Odredište Sunčanog sata ovoga petka je grad Kaštela, smješten na obali Kaštelanskog zaljeva. Grad se razvio oko 7 mjesta, tj. oko utvrda - kaštela, a svako od njih ima svoje specifičnosti koje karakteriziraju ovaj mediteranski kraj. Istočni dio grada je nekad bilo malo industrijsko središte, a danas se razvijaju trgovački centri te u malim koracima i turizam. Zapadni dio grada je turistički orijentiran. Tu se nalazi najveći broj smještajnih kapaciteta – hoteli, apartmani, sobe za iznajmljivanje, kampovi i novosagrađena marina. U Kaštelima djeluju mnoge udruge i ustanove koje svojom aktivnošću obogaćuju kulturni život grada cijele godine. Muzej grada Kaštela smješten je u dvorcu Vitturi, a izložbeni prostor u nekadašnjem biskupovom ljetnikovcu u Kaštel Sućurcu. U Kaštel Lukšiću, na Šetalištu Miljenka i Dobrile 34 nalazi se novootvoreni hotel Štacija, koji je prve goste primio krajem travnja. U ugodnoj atmosferi i susretljive domaćine realiziramo današnji Sunčani sat.

Drugi program — Petak, 05.05.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga petka je u Virju. U srcu Podravine u pitomom okruženju dravskih livada i vinorodnih brežuljaka Bilogore, Virje postaje sve ugodnije mjesto za boravak, a njegovi se stanovnici ponose neobično bogatom kulturnom tradicijom. U petak i subotu održat će se druga "Virovska prkačijada". Ova turistička manifestacija prvi je međunarodni festival izvornih kolača. Osim hrvatskih, predstavit će izraelske, češke, bosanske, albanske, armenske i ruske izvorne slastice.

Drugi program — Petak, 28.04.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat vas ovoga petka vodi u Mali Lošinj, najveći grad otoka Lošinja i jednu od najvažnijih luka na Sjevernom Jadranu. U Malom Lošinju događanja sustižu jedno drugo, a zbog izuzetno pozitivnih karakteristika klime razvijen je i lječilišni turizam. Lošinjska je kuhinja prepuna okusa i mirisa Mediterana, a jela su pripravljena baš kao i nekad - na tradicionalan način. Bijela i plava riba, školjke, plodovi mora, otočna janjetina, domaća tjestenina i maslinovo ulje te arome i boje lošinjskog začinskog bilja, okusi su koje ćete zasigurno zavoljeti.

Drugi program — Petak, 21.04.2017 14:00

Sunčani sat

Ovoga petka Sunčani sat vas vodi u Zagorje u Krapinske Toplice, smještene u sanjivoj dolini rječice Kosteljine. Dolina je otvorena prema jugu, što omogućava ugodnu klimu i ljeti i zimi, a vodeni park Aquae Vivae moderno je zdanje uklopljeno u pitome zagorke brege. Upravo je Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica na 20. Danima hrvatskog turizma, u kategoriji destinacije godine za rekreaciju i zabavu osvojila 1. mjesto za prošlu godinu.

Drugi program — Petak, 14.04.2017 14:00

Sunčani sat

Na Veliki petak Sunčani sat vodi vas u Bašku Vodu, jedno od najuređenijih mjesta Makarske rivijere. Suvremeno je to turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima maloga mediteranskoga gradića. Kristalno čisto toplo more, duge šljunčane plaže i zdrava klima prirodan su fenomen koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Drugi program — Petak, 07.04.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka, uoči Velikog tjedna vodi u Vodice, poznati turistički centar, najpoznatiji na srednjem dijelu Jadrana. Posebnost Uskrsa u Vodicama čine vodički žudiji, momci koji odjeveni u odore rimskih vojnika uprizoruju njihovu ulogu u Isusovoj muci tijekom Velikog tjedna. Vodice su idealno mjesto za odmor. Duge šljunčane i pješčane plaže na zapadu i istoku grada, bogata turističko – ugostiteljska i trgovačka ponuda, razvijen kulturno zabavni život te brojni programi izleta, rekreacije i bavljenja sportom, čine turističku ponudu Vodica kvalitetnom i prepoznatljivom.

Drugi program — Petak, 31.03.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga vas petka vodi u Opatiju, mjesto gdje se duga turistička tradicija nastavlja i kroz bogatu ponudu zdravstvenog turizma i wellness sadržaja. Na samom pragu nove turističke sezone, Opatija je domaćin manifestacije koja prezentira izlagački program namijenjen za finalnu pripremu turističkih objekata za sezonu. Naime, od 30. ožujka do 01. travnja u Opatiji će se održavati specijalizirani sajam opreme za bazene, saune, plaže i uređenje okoliša Relax Adria 2017. Na jedinom sajmu ove vrste u Hrvatskoj, kompletan asortiman opreme i usluga za finalno uređenje objekata pred sezonu predstavljaju vrhunski dobavljači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Švedske, Njemačke i Srbije, uz bogat program stručnih predavanja. Sajam Relax Adria namijenjen je poduzetnicima u turizmu, ali i investitorima, arhitektima, projektantima i svima ostalima koji planiraju uređenje vanjskih prostora svojih objekata. I ove godine Relax Adria donosi niz premijera, a ponudit će i bogat program popratnih događanja.

Sunčani sat
Sunčani sat

Drugi program — Turizam

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Najave

Sunčani sat

Petak, 18.08.2017. 14:00 - 16:00

Sunčani sat ovog petka vas vodi u Kumrovec u Villu Zelenjak Ventek. To najpoznatije selo na svijetu smješteno je u zapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije uz lijevu obalu rijeke Sutle. Kumrovec ...

Sve najave
Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 11.08.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 04.08.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 28.07.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 21.07.2017 14:00