Arhiva slušaonice - Sunčani sat

Drugi program — Petak, 21.04.2017 14:00

Sunčani sat

Ovoga petka Sunčani sat vas vodi u Zagorje u Krapinske Toplice, smještene u sanjivoj dolini rječice Kosteljine. Dolina je otvorena prema jugu, što omogućava ugodnu klimu i ljeti i zimi, a vodeni park Aquae Vivae moderno je zdanje uklopljeno u pitome zagorke brege. Upravo je Aquae Vivae iz Krapinskih Toplica na 20. Danima hrvatskog turizma, u kategoriji destinacije godine za rekreaciju i zabavu osvojila 1. mjesto za prošlu godinu.

Drugi program — Petak, 14.04.2017 14:00

Sunčani sat

Na Veliki petak Sunčani sat vodi vas u Bašku Vodu, jedno od najuređenijih mjesta Makarske rivijere. Suvremeno je to turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima maloga mediteranskoga gradića. Kristalno čisto toplo more, duge šljunčane plaže i zdrava klima prirodan su fenomen koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Drugi program — Petak, 07.04.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka, uoči Velikog tjedna vodi u Vodice, poznati turistički centar, najpoznatiji na srednjem dijelu Jadrana. Posebnost Uskrsa u Vodicama čine vodički žudiji, momci koji odjeveni u odore rimskih vojnika uprizoruju njihovu ulogu u Isusovoj muci tijekom Velikog tjedna. Vodice su idealno mjesto za odmor. Duge šljunčane i pješčane plaže na zapadu i istoku grada, bogata turističko – ugostiteljska i trgovačka ponuda, razvijen kulturno zabavni život te brojni programi izleta, rekreacije i bavljenja sportom, čine turističku ponudu Vodica kvalitetnom i prepoznatljivom.

Drugi program — Petak, 31.03.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga vas petka vodi u Opatiju, mjesto gdje se duga turistička tradicija nastavlja i kroz bogatu ponudu zdravstvenog turizma i wellness sadržaja. Na samom pragu nove turističke sezone, Opatija je domaćin manifestacije koja prezentira izlagački program namijenjen za finalnu pripremu turističkih objekata za sezonu. Naime, od 30. ožujka do 01. travnja u Opatiji će se održavati specijalizirani sajam opreme za bazene, saune, plaže i uređenje okoliša Relax Adria 2017. Na jedinom sajmu ove vrste u Hrvatskoj, kompletan asortiman opreme i usluga za finalno uređenje objekata pred sezonu predstavljaju vrhunski dobavljači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Švedske, Njemačke i Srbije, uz bogat program stručnih predavanja. Sajam Relax Adria namijenjen je poduzetnicima u turizmu, ali i investitorima, arhitektima, projektantima i svima ostalima koji planiraju uređenje vanjskih prostora svojih objekata. I ove godine Relax Adria donosi niz premijera, a ponudit će i bogat program popratnih događanja.

Drugi program — Petak, 24.03.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Biogradu na moru, nekad krunidbenom gradu hrvatskih kraljeva, a danas poznatom turističkom i nautičkom centru u samom središtu jadranske obale. U okružju nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor. Jedan od povoda odabira ovotjedne destinacije Sunčanog sata su i Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija koji se u Biogradu na moru održavaju se od 23. do 25. ožujka. Ovogodišnji skup odvija se u ozračju obilježavanja 25 godina postojanja UHPA-e. Trodnevni program predviđa niz zanimljivih prezentacija, stručnih predavanja, B2B radionica i društvenih događanja kako za članove UHPA – e tako i za ostale sudionike hrvatskog turističkog sektora.

Drugi program — Petak, 17.03.2017 14:00

Sunčani sat

Uoči Svjetskog dana voda, Sunčani sat ovoga petka vas vodi u Metković, središte doline Neretve. Neretvanski kraj natopljen je i reliktima povijesti. Arheološki muzej Narona u Vidu obiluje artefaktima koji otkrivaju značenje i bogatstvo Metkovića. Grad je to povijesti, kulture, prirode i sporta. Bogat društveni život traje tijekom cijele godine, a gastronomska i enološka ponuda, kao i izleti neretvanskom lađom kroz netaknutu močvaru te ljubaznost i srdačnost Metkovki i Metkovaca oduševit će svakog.

Drugi program — Petak, 10.03.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi podno pitomih brežuljaka Bilogore u Veliki Grđevac, rodni kraj dječjeg književnika Mate Lovraka. Na temeljima romana "Družba Pere Kvržice" i "Vlak u snijegu" u netaknutoj prirodi Velikog Grđevca niknuo je Lovrakov centar. Centar privlači brojne posjetitelje, osobito djecu i ljubitelje dječje književnosti. Tu se nalazi i vlak iz poznatog dječjeg filma Vlak u snijegu, kao i replika mlina–vodenice te teren za sportsko-rekreativne aktivnosti. U kulturno-zabavnoj ponudi Velikog Grđevca prisutni su autentični sadržaji i običaji, a domaća gastro-ponuda oduševljava turiste.

Drugi program — Petak, 03.03.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Rogoznici u marini "Frapa". Mirno i toplo mediteransko mjesto na samom kraju Sjeverne Dalmacije, Rogoznica je omiljeno ljetovalište ljubitelja prirode i nautičara. Poznata spomenuta marina jedna je od najljepših i najsigurnijih luka na Jadranu. Rogoznica je poznata i po čitavom nizu zabavnih i kulturnih manifestacija, kada ulice odišu posebnom atmosferom.Tu je i gusta borova šuma, idealna za šetnju i ostale vrste rekreacija.

Drugi program — Petak, 24.02.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Ogulin u Ivaninu kuću bajke - u svijetu jedinstven multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo. Narodna predaja oplemenila je svaki kutak Ogulina, a najsnažniji doprinos uzdizanju vrijednosti narodne predaje dala je Ivana Brlić Mažuranić u svojoj autobiografiji i Pričama iz davnine. Ovaj grad na prijelazu iz Gorskog kotara u Liku vrlo je zanimljiv turistima jer se uz njega vežu mnoge priče i legende. Čarobna prirodna baština ogulinskog kraja, burna povijesna zbivanja, najzanimljiviji lokalni događaji i ljudi, oduvijek su rasplamsavali maštu žitelja ogulinskog kraja.

Drugi program — Petak, 17.02.2017 14:00

Sunčani sat

Destinacija Sunčanog sata ovoga petka je Grad blizanaca – Orahovica. Ovo mjesto s dugom turističkom tradicijom, na obroncima Papuka, zovu i Malom Švicarskom, a krasi ga čista očuvana priroda i bogata kulturno-povijesna baština. Orahovica je lijepa u proljeće, zanimljiva u ljeto, raskošna u jesen i romantična u snježnoj zimi. U svakom godišnjem dobu niz je manifestacija po kojima je Orahovica prepoznatljiva. Raznolikost i široka ponuda brojnih događanja i manifestacija u Orahovici oduševit će svakog pojedinca te tako obogatiti kvalitetu odmora svakog posjetitelja. Glazbeni koncerti, tradicija folklora, gastronomske manifestacije - ovdje svatko može pronaći nešto za sebe.

Drugi program — Petak, 10.02.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi na sjeverne obronke park-šume Medvednice u Gornju Stubicu, Na južnom rubu Krapinsko-zagorske županije, taj Gupčev kraj poznat je po povijesnom događaju, velikoj Seljačkoj buni iz 1573. godine te po junaku Matiji Gupcu. Svake se godine u Gornjoj i Donjoj Stubici početkom veljače održava manifestacija Seljačka buna, a glavni i završni događaj je upravo ovoga vikenda. U organizaciji Družbe vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice, Seljačka buna prati događaje vezane uz Gupčevo puntanje seljaka te prikaz završne bitke uz sudjelovanje mnogobrojnih statista i članova udruga iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Mađarske, što joj daje i karakter međunarodne manifestacije.

Drugi program — Petak, 03.02.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u izletište Cvituša u ličkom mjestu Lovinac. Općina Lovinac jedinstvena je po očuvanim prirodnim ljepotama, obilju pitkih voda, dobroj klimi i čistom zraku. Tradicijsko stočarstvo, tisućljetna povijest kraja, čiste rijeke, nedirnut krajolik, zdrava hrana i brojne vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, tajne su ovog, još neotkrivenog kutka Hrvatske. Popularno sanjkalište na brdu Cvituša specijalizirano je za sanjkanje i učenje prvih skijaških spustova. Izletište ima i gastronomsku ponudu, a uz rekraciju za djecu i odrasle nalazi se i mala suvenirnica.

Drugi program — Petak, 27.01.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka, uoči Noći muzeja čija je tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, u međimurskom gradu Prelogu. U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga bit će otvorena izložba skulptura od šibica autora Tomislava Horvata, koji će između ostalih izložiti Mozarta za klavirom izrađenog od 210.000 šibica. Posjetitelji će moći razgledati djela iz zbirke prof.dr.sc. Matije Berljaka u stalom postavu i etnografske eksponate. U Knjižnici i čitaonici moći će se vidjeti izložba starih gramofona i vinil ploča svjetski poznatih glazbenika dvadesetog stoljeća „Vječni vinil“ i izložba knjižne građe (autobiografija i biografija).

Drugi program — Petak, 20.01.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Brdovcu. Općina Brdovec smještena je u zapadnom dijelu Zagrebačke županije u pograničnom području prema Sloveniji.To je kraj bogate kulturno - povijesne baštine, prekriven šumama, pitomim vinorodnim brežuljcima obraslih bujnim zelenilom, ravnicama. blagim brežuljcima i uređenim terenima s velikim brojem vikendica. Župa Brdovec jedna je od najstarijih župa u Zagrebačkoj nadbiskupiji, utemeljena 1334. godine, a zaštitnik je Sv. Vid Mučenik.

Drugi program — Petak, 13.01.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Delnicama, središnjem i najvećem mjestu cijelog Gorskog kotara. Smještene na Delničkom polju i okružene vrhovima Drgomalj, Petehovac i Japlenški vrh, s nadmorskom visinom od 730m, „najviši“ su grad u Hrvatskoj. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi, a kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora: vožnja biciklom, planinarenje i alpinizam, pješačenje, lov, skijanje i skijaško trčanje, vožnja kanuom i rafting, logorovanje i orijentacijsko trčanje te gljivarenje.

Drugi program — Petak, 06.01.2017 14:00

Sunčani sat

Dragulj jadranske obale, Baška Voda, destinacija je prvog ovogodišnjeg Sunčanog sata. U podnožju veličanstvenog Biokova, nekadašnje naselje težaka i ribara, trgovaca i pomoraca, radom vrijednih domaćina Baška Voda je pretvorena u atraktivnu suvremenu turističku destinaciju sa svim sadržajima i obilježjima mediteranskoga gradića. Jedno je od najuređenijih mjesta Makarske rivijere, a kristalno čisto toplo more, duge šljunčane plaže i zdrava klima prirodan su fenomen koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Emisija se emitira iz ljetos obnovljenog Grand hotela Slavia koji svojim gostima podiže razinu udobnosti i doživljaja, istovremeno čuvajući tradiciju i baštinu izuzetne građevine koja datira iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

Drugi program — Petak, 30.12.2016 14:00

Sunčani sat

Posljednji ovogodišnji Sunčani sat je u dragom nam Vukovaru. Taj čudesan grad, smješten u najistočnijoj hrvatskoj županiji, Vukovarsko – srijemskoj, grad na dvije rijeke, Vuki i Dunavu, u zagrljaju Slavonije i Srijema, ima dugu tradiciju održavanja adventskih priredbi. Ove godine 'Vukovarske adventske svečanosti' slave već 19. izdanje. Opet je pripremljen bogat program koji traje do 31. prosinca 2016. Uz bajkovit ugođaj, ulice grada uvjerit će vas u bogatu kulturnu baštinu, povijesno naslijeđe i tradiciju. Među mnoštvom vrlo atraktivnih građevina, ističu se dvorac Eltz, barokne zgrade u središtu grada, franjevački samostan, župna crkva sv. Filipa i Jakova, dok je najpoznatiji i najposjećeniji objekt u gradu Vukovarski vodotoranj. Emisija se emitira iz hotela Lav, čije je ime staro 165 godina. Dva puta je rušen, tri puta građen, da bi danas zasjao punim sjajem i sadašnjim vremenskim očekivanjem.

Drugi program — Petak, 23.12.2016 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Gorskom kotaru u Planinarskom domu Kamačnik u naselju Vrbovsko. Bogata povijest rezultirala je vrijednim sakralnim, kulturno - povijesnim spomenicima te baštinom koja ovom području odijeva posebno satkano ruho. Krajolik je bogat vegetacijom, a zbog velikih prostora pokrivenih šumom, čujan je jedino huk snažne Kupe i Dobre, dok se istinska ljepotica Kamačnik stidljivo povlači kroz skute svoga kanjona. Istinski je to raj za šetače, zabavu i rekreaciju.

Drugi program — Petak, 16.12.2016 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga petka Božićni ugođaj donosi iz samog centra Krapinskih toplica - vodenog parka Aquae Vivae. Krapinske Toplice su lijepo uređeno i mirno malo mjesto u Hrvatskom zagorju. Vodeni park Aquae Vivae jedan je od najvećih i najmodernijih kompleksa unutarnjih bazena u Hrvatskoj. Objekt je pun tehničkih posebnosti i originalnih rješenja koja čuvaju prirodu. Osim u vrhunskoj wellness i spa usluzi u Hrvatskom zagorju možete uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi, te obilasku raznih kulturno-povijesnih spomenika, muzeja i različitih povijesnih lokacija. Hrvatsko zagorje poznato je po brojnim pitoresknim dvorcima i kurijama od kojih svaki ima svoju mističnu priču.

Drugi program — Petak, 09.12.2016 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Opatiji. Elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Jedinstvena priroda, blaga klima, more, raskošna vegetacija i brdovito zaleđe, privlači pak promicatelje zdravstvenog turizama. Javljat ćemo se iz Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer". Prostor je to koji stanovnici i gosti Opatije danas poznaju kao mjesto održavanja umjetničkih izložbi, koncerata i predstava, a prvotno je služio kao slastičarnica. Paviljon nosi naziv po Juraju Matiju Šporeru, liječniku i velikom promicatelju ideje o Opatiji kao morskom lječilištu.

Sunčani sat
Sunčani sat

Drugi program — Turizam

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sljedeća emitiranja

Petak, 28.04.2017. 14:00 - 14:30

Petak, 28.04.2017. 14:35 - 14:55

Petak, 28.04.2017. 15:00 - 15:30

Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 21.04.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 14.04.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 07.04.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 31.03.2017 14:00