Arhiva slušaonice - U mreži Prvog

Prvi program — Petak, 22.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Prijeti li SDP-u raskol nakon premišljanja oko ustavnih sudaca i Povjerenstva za Agrokor? Koja će strana izaći kao pobjednik - ona koju predstavlja šef stranke Davor Bernardić ili nezadovoljnici koje predvodi Peđa Grbin? Jesu li za odnose unutar stranke rješenje unutarstanački izbori pitanja su na koja odgovaraju član predsjdništva SDP-a Domagoj Hajduković i profesor na Faklutetu političkih znanosti Nenad Zakošek. Emisiju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro.

Prvi program — Četvrtak, 21.09.2017 07:30

U mreži Prvog

U mreži Prvog govorimo o pregovorima Vlade sa sindikatima državnih i javnih službi, novim projektima za zapošljavanje, te o gorućem problemu manjka radnika u građevinarstvu, brodogradnji, turizmu... Gost je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Emisiju uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

Prvi program — Srijeda, 20.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Što sve donose Izmjene Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi? Stvara li se novi "balans" u odnosu snaga izravno izabranih čelnika i predstavničkih tijela ili gradonačelnici, načelnici i župani postaju gotovo pa ne smjenjivi? Pokušavaju li vladajući izmjenama Zakona očuvati političku stabilnost na lokalnim razinama ili pak zaštiti svoje lokalne čelnike? Hoće li gradonačelnici dobiti petogodišnje mandate i planira li se ograničiti broj mandata? Hoćemo li u budućnosti istovremeno na predsjedničke i lokalne izbore? To su samo neka od pitanja na koje odgovore tražimo "U mreži Prvoga" u kojoj gostuju; ministar uprave Lovro Kušćević, stručnjak za upravu Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta u Zagrebu i Primorsko-goranski župan, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina. Urednik. Ivica Ružičić.

Prvi program — Utorak, 19.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Poplave u Hrvatskoj i dalje prijete. Mogu li se štete prevenirati i kakve nas oborine još očekuju analiziramo u mreži prvog. Gosti su pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo Elizabeta Kos, predsjednik uprave Hrvatskih voda Zoran Đuroković i glavni metereolog HRT a Zoran Vakula. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Prvi program — Ponedjeljak, 18.09.2017 07:30

Zašto je za BiH sporna gradnja Pelješkog mosta

Zašto je za BiH sporna gradnja Peljleškog mosta? Je li riječ o svojevrsnom sukobu BiH s EU, te koliko ima politike u čitavoj priči u emisiji analiziraju ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, analitičar IRMO Sandro Knezović, Safet Sofkić iz SDA i Bariša Čolak iz HDZ BiH.

Prvi program — Petak, 15.09.2017 07:30

U mreži Prvog

O čemu se raspravljalo na sastanku premijera Plenkovica s čelnicima parlamentarnih stranaka oko arbitraže sa Slovenijom, te što možemo očekivati u tjednima koji slijede, analiziramo u mreži prvog. Gosti su saborski zastupnici HDZ-a Domagoj Ivan Milošević i SDP-a Domagoj Hajduković. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Prvi program — Srijeda, 13.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker održat će danas iščekivani govor o stanju Unije u Europskome parlamentu u Strasbourgu. Kakvu će viziju europske budućnosti i scenarije ponuditi? Ima li potporu svih članica Europske Unije ili će se Juncker suočiti s kritikama i protivljenjem, primjerice, "Europi više brzina" i jačanju monetarne unije euro-zone? Jesu li, nakon izlaska iz krize, za budući razvoj ključni novi globalni sporazumi o slobodnoj trgovini, nove europske industrijske politike, te jačanje europske obrane i cyber sigurnosti? Ili je važnije u Uniji jačati vladavinu prava i demokraciju, rješavati probleme migracija i klimatskih promjena, smanjivati jaz nepovjerenja između europskih institucija i običnih građana, te u dijalogu s civilnim društvom graditi održivi europski razvoj? O tome u emisiji govore: veleposlanik Branko Baričević, voditelj predstavništva Europske Komisije u Republici Hrvatskoj, dr Neven Šimac, politolog, stručnjak za javnu upravu, europsko i međunarodno pravo, prof. dr Vladimir Čavrak, stručnjak za makroekonomiju i gospodarski razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Gordan Bosanac, aktivist civilnoga društva u nevladinim udrugama Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava. Emisiju uređuje i vodi Dražen Korda.

Prvi program — Utorak, 12.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Predsjednica Republika optužila je vladu da ne radi dovoljno na problemu rješavanja demografske krize. Može li sufinanciranje stambenih kredita bez ograničavanja trajanja rada na određeno potaknuti natalitet? Treba li Hrvatska provoditi selektivnu imigracijsku politiku? Kojim mjerama privući naše iseljeništvo na povratak? Kako zaustaviti iseljavanje domaćega stanovništva? Može li uopće postojati kvalitetna demografska politika bez cjelokupne strategije razvoja? U mreži prvog gostuju dr.sc. Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, dr. sc. Sanja Klempić Bogadi iz Instituta za migracije i narodnosti, te prof.dr.sc. Dražen Živić iz Instituta Ivo Pilar. Emisiju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro.

Prvi program — Ponedjeljak, 11.09.2017 07:30

U mreži Prvog

U mreži prvog analiziramo zašto je došlo do eskalacije pritiska susjednih država na Hrvatsku i kako to riješiti. Gosti su zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i saborski zastupnik Joško Klisović. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Prvi program — Petak, 08.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Brza i učinkovita javna i državna uprava ono je što očekuju svi građani i poduzetnici. A dok se čeka cjelovita reforma sustava, u mreži prvog provjerit ćemo koliko se uopće koristi i poznaje dio sustava koji funkcionira po europskim pravilima i koje već možemo koristiti kao članica Europske unije. Riječ je o projektu "Sve na jednom mjestu" koji ćemo analizirati s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić i predstavnikom Europske komisije u Hrvatskoj Brankom Baričevićem. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Prvi program — Četvrtak, 07.09.2017 07:30

Turistički rekordi

Prvi program — Srijeda, 06.09.2017 07:30

U mreži Prvog

Može li domaća obrambena industrija biti pokretač hrvatskog gospodarstva? Koliki su izvozni potencijali vojne industrije? Je li vojna industrija magnet za velike investitore? Što sve domaća vojna industrija može ponuditi svijetu i koliko se teško probiti na globalnom tržištu? Samo su neka od pitanja na koje odgovore tražimo U mreži Prvoga u kojoj gostuju Ivica Nekić, predsjednik Uprave agencije Alan, Željko Pavlin direktor HS Produkta i Alojzije Šestan direktor Šestan-Buscha. Kroz Mrežu Vas, odmah nakon Jutarnje kronike Hrvatskog radija, vodi urednik Ivica Ružičić.

Prvi program — Utorak, 05.09.2017 07:30

U mreži Prvog

O početku nove školske godine, sudbini kurikularne reforme i obrazovanja uopće, nezadovoljstvu, kao i očekivanjima prosvjetarskih sindikata od Vlade, govore ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr.sc. Blaženka Divjak, predsjednik školskog sindikata 'Preporod' Željko Stipić i izvršna direktorica Foruma za slobodu odgoja Eli Pijaca Plavšić. Urednik: Milorad Šikanjić.

Prvi program — Ponedjeljak, 04.09.2017 07:30

U mreži prvog - kriza u Sjevernoj Koreji

o vojnoj moći Sjeverne Koreje, mogućim odgovorima Sjedinjenih Država na provokacije iz te zemlje, kao i o životu u toj izoliranoj , tajnovitoj zemlji govore politički analitičar Dario Kuntić, slobodni novinar Josip Šarić i urednik portala geopolitika.news Zoran Meter

U mreži Prvog
U mreži Prvog

Prvi program — Vijesti, politika, društvo

U mreži Prvog je politička emisija koja prati sve aktualne, važne i široj javnosti zanimljive događaje . .

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 25.09.2017. 07:30 - 08:00

Utorak, 26.09.2017. 07:30 - 08:00

Srijeda, 27.09.2017. 07:30 - 08:00

Poslušajte

U mreži Prvog
Petak, 22.09.2017 07:30

U mreži Prvog
Četvrtak, 21.09.2017 07:30

U mreži Prvog
Srijeda, 20.09.2017 07:30

U mreži Prvog
Utorak, 19.09.2017 07:30