Arhiva slušaonice - U mreži Prvog

Prvi program — Srijeda, 26.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Lokalni izbori se bliže, a izborna groznica sve više trese. Jesu li svibanjski izbori isključivo komunalni izbori ili su ipak puno više od toga? Koliko će rezultati lokalnih izbora utjecati na odnose političkih snaga? Koje će teme i problemi dominirati političkom pozornicom? Hoće li aktualni problemi na državnoj razini odrediti rezultate na lokalnim izborima? Kakvu kampanju možemo očekivati? Na ta i ostala vruća izborna pitanja odgovore "U mreži Prvoga" traže politički analitičari Ivan Rimac, Pero Maldini i Berto Šalaj. Urednik je Ivica Ružičić.

Prvi program — Ponedjeljak, 24.04.2017 07:30

Francuska - prvi krug predsjedničkih izbora

Prvi krug francuskih predsjedničkih izbora, gosti politički analitičar Vlatko Cvrtila i novinar Damir Matković

Prvi program — Petak, 21.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Što se događa na tržištu taxi prijevoza u Hrvatskoj? Hoće li se ostvariti prijetnje štrajkom taksista te zašto su česti i fizički obračuni vozača? Hoće li Uber uspjeti opstati u Hrvatskoj? U mreži prvog gostuju predsjednik udruženja taksista u Hrvatskoj obrtničkoj komori Božo Miletić i izvršni direktor Taxi Cammea Petar Dragić. Urednica: Eliana Čandrlić.

Prvi program — Četvrtak, 20.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Danas stupa na na snagu Vladina odluka o lokalnim izborima, raspuštaju se gradska i općinska vijeća te županijske skupštine. O lokalnim izborima, koji će se održati 21.svibnja, govore potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Ana Lovrin i Dragan Zelić iz GONG-a. Emisiju uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

Prvi program — Srijeda, 19.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Je li Turska na nedjeljnom referendumu dobila novog sultana, a sekularna Republika poslana u ropotarnicu povijesti? Što tijesna referendumska pobjeda znači za predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a što za Tursku? Kakva je budućnost Turske? Kako će se referendum i nova politika te zemlje odraziti na ionako specifične i osjetljive odnose s Europskom unijom? Odgovore u mreži Prvoga traže Lidija Čehulić Vukadinović s Fakulteta političkih znanosti i Goran Beus Richembergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva. Urednik: Ivica Ružičić.

Prvi program — Utorak, 18.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Uskrsne blagdane obilježila su višesatna čekanja na graničnim prijelazima, ponajprije između Hrvatske i Slovenije. Hoće li se kilometarske kolone ponoviti i za dva tjedna, za prvosvibanjski produženi vikend? Što može poduzeti hrvatska policija, a što diplomacija da se gužve zbog sustavne kontrole na slovenskoj strani na granici izbjegnu? O tome „U mreži Prvog“ govore voditelj Službe za susjedne zemlje Ministarstva unutarnjih poslova Dragan Babović i prometni stručnjak Željko Marušić. Emisiju uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

Prvi program — Petak, 14.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Kako ćemo dočekati Uskrs, opterećeni duhom konzumerizma ili traženjem smirenja u duhovnosti blagdana? Uz analizu podataka blagdanske potrošnje i potrošačkih košarica o tome će U mreži prvog govoriti prof. s Katoličko bogoslovnog fakulteta velečasni Antun Tamarut, Tomislava Ravlić iz Hrvatske gospodarske komore i Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Prvi program — Srijeda, 12.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? Hoće li poticajne mjere uz davanje zemljišta i stanova privući mlade u Liku, Slavoniju i na otoke? U mreži Prvoga o tome govore demografkinja Sanja Klempić Bogadi s Instituta za migracije i narodnosti, član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković i državni tajnik za demografiju Marin Strmota. Urednik: Ivica Ružičić.

Prvi program — Utorak, 11.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Nakon imenovanja i preuzimanje dužnosti izvanrednog povjerenika za 'Agrokor' Ante Ramljaka, nove okolnosti, kao i očekivanja, analiziraju ekonomski analitičar Damir Novotny i glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić. Razloge zašto je podnio zahtjev za ocjenom ustavnosti 'lex Agrokora' u telefonskom će razgovoru objasniti profesor i 'Indexov' kolumnist Goran Vojković. Urednik: Milorad Šikanjić.

Prvi program — Ponedjeljak, 10.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Nedavni američki raketni napad na sirijsku zračnu bazu pozdravljaju u zapadnim državama, a, očekivano, kritiziraju iz Irana, Sirije i Rusije. Dok ruski premijer Medvedev tvrdi da takve akcije vode na korak do sukoba s ruskom vojskom, nejasna je trenutačna uloga Turske koja je, iako od nedavno ima vrlo bliske odnose s Rusijom, pozdravila američki napad. To su teme koju analiziramo u današnjoj emisiji. Gosti su Marta Zorko s Fakulteta političkih znanosti, sigurnosni stručnjak Marinko Ogorec i Janko Bekić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Emisiju uređuje i vodi Tihomir Vinković.

Prvi program — Petak, 07.04.2017 07:30

U mreži Prvog

O novom modelu rješavanja duga više od 330 tisuća blokiranih govore njegov autor, bivši bankar Goran Gazivoda, saborski zastupnik 'Snage' Goran Aleksić i novinarka 'Večernjeg lista' Valentina Wiesner Mijić. Urednik: Milorad Šikanjić.

Prvi program — Četvrtak, 06.04.2017 07:30

U mreži Prvog

U mreži Prvog pratimo krizu u Agrokoru. Ključne i kritične dane za posrnuli koncern analiziraju bivši ministri gospodarstva Goranko Fižulić i profesor Ljubo Jurčić. Emisiju uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

Prvi program — Srijeda, 05.04.2017 07:30

U mreži Prvog

U mreži prvog analiziramo prijedlog zakona o prinudnoj upravi u sistemski važnim tvrtkama, popularno nazvan lex Agrokor, o kojem počinje plenarna rasprava u Saboru. Gosti su saborski zastupnici Dražen Bošnjaković (HDZ), Siniša Hajdaš Dončić(SDP) i Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku). Urednica: Eliana Čandrlić.

Prvi program — Utorak, 04.04.2017 07:30

U mreži Prvog

Najnovija zbivanja u raspletu krize oko "Agrokora" analiziraju predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić te konzultant i analitičar Milan Račić. Urednik: Milorad Šikanjić.

Prvi program — Ponedjeljak, 03.04.2017 07:30

Predsjednički izbori u Srbiji

Analiza srbijanskih predsjedničkih izbora. Govore, Žarko Korać, politički analitičar iz Beograda, Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine, politički analitičar Vlatko Cvrtila i PR stručnjak Krešimir Macan.

Prvi program — Petak, 31.03.2017 07:30

U mreži Prvog

U mreži prvog analiziramo najnovije događaje u vezi s Agrokorom. Gosti su ekonomski analitičar Damir Novotny i glavni urednik Privrednog vjesnika Darko Buković. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Prvi program — Četvrtak, 30.03.2017 07:30

U mreži Prvog

Kako aktivirati zapuštenu ili nedovoljno iskorištenu državnu imovinu od čije se prodaje očekuje da će državni proračun u ovoj godini ostvariti milijardu i 400 milijuna kuna prihoda? S kojim se problemima susreću jedinice lokalne samouprave kod raspolaganja i gospodarenja državnom imovinom koju čine državni stanovi, poslovni prostori i bivše vojne nekretnine? O tome govore ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Križevaca, te član Predsjedništva Udruge gradova Branko Hrg. Emisiju uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

U mreži Prvog
U mreži Prvog

Prvi program — Vijesti, politika, društvo

U mreži Prvog je politička emisija koja prati sve aktualne, važne i široj javnosti zanimljive događaje . .

Najave

U mreži Prvog

Četvrtak, 27.04.2017. 07:30 - 08:00

U emisiji "U mreži prvog" uoči lokalnih izbora nakon Jutarnje kronike danas razgovaramo o perspektivama Rijeke. Gosti su gradonačelnički kandidat HDZ-a Kristijan Staničić, nezavisni Hrvoje Burić i aktualni riječki gradonačelnik ...

Sve najave
Poslušajte

U mreži Prvog
Srijeda, 26.04.2017 07:30

Francuska - prvi krug predsjedničkih izbora
Ponedjeljak, 24.04.2017 07:30

U mreži Prvog
Petak, 21.04.2017 07:30

U mreži Prvog
Četvrtak, 20.04.2017 07:30