Arhiva slušaonice - Sunčani sat

Petak, 16.03.2018 14:00

Emisija 16.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Opatiji, koja je domaćin specijaliziranog sajma opreme za bazene, saune, plaže i uređenje okoliša Relax Adria 2018. Manifestacija prezentira izlagački program namijenjen za finalnu pripremu turističkih objekata za sezonu. Na jedinom sajmu ove vrste u Hrvatskoj, svoj asortiman i usluge predstavljaju vrhunski dobavljači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Švedske, Njemačke i Češke, uz bogat program stručnih predavanja. Relax Adria namijenjen je poduzetnicima u turizmu, ali i investitorima, arhitektima, projektantima i svima ostalima koji planiraju uređenje vanjskih prostora svojih objekata.

Petak, 09.03.2018 14:00

Emisija 09.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Vukovaru, starom baroknom gradu na Dunavu, na granici povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Dunav je bio i ostao veza Vukovaraca s Europom i svijetom. Vukovarci ništa manje ne vole ni Vuku - malu, ćudljivu rijeku na koju dolaze lokalni ribiči u ljetne dane, a zimi se koristi kao klizalište. Turizam je jedna od važnih djelatnosti u gradu.Među mnoštvom vrlo atraktivnih građevina, ističu se dvorac Eltz iz 18. stoljeća, barokne zgrade u središtu grada, franjevački samostan, župna crkva sv. Filipa i Jakova, pravoslavna crkva sv. Nikole, Mauzolej Eltz, Mauzolej obitelji Paunović dok je najpoznatiji i najposjećeniji objekt u gradu Vukovarski vodotoranj. Izvan grada na obali Dunava prema Iloku nalazi se Arheološki park Vučedol gdje je pronađena čuvena obredna posudica Vučedolska golubica koja predstavlja povijesni simbol grada Vukovara.

Petak, 02.03.2018 14:00

Emisija 02.03.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske svojom iznimnom prirodnom ljepotom oduvijek privlači zaljubljenike u prirodu. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine. Prostor Nacionalnog parka Plitvička jezera i šireg područja mjesto je čovjekove prisutnosti i života od prapovijesti do danas. Kraj bogat vodom, šumama, florom i faunom, prirodnim skloništima i raznolikošću reljefa omogućavao je nastanjivanje i život na ovom području.

Petak, 23.02.2018 14:00

Emisija 23.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Ogulinu, mjestu Frankopana i Ivane Brlić Mažuranić. Smješten na prijelazu iz Gorskog Kotara u Liku Ogulin je zavičaj bajke. Posjetiteljima je posebno zanimljiv jer se uz njega vežu mnoge priče i legende, a okružuje ga bajkovita priroda. Duh pitomog gradića ugodnog za život Ogulinci njeguju i danas. U gradu se odvijaju mnoge zanimljive manifestacije s ciljem očuvanja narodnih običaja i kulture, gdje se mogu probati i neki davno zaboravljeni domaći specijaliteti.

Petak, 16.02.2018 14:00

Emisija 16.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Noskovcima u općini Čađavica, u informativno-edukativnom centru "Dravska priča", jedinstvenom u Virovitičko-podravskoj županiji. Namijenjen je istraživačima, učenicima i studentima, koji u terenskoj nastavi upoznaju biljno i životinjsko bogatstvo Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Posjetiteljima su na raspolaganju i dodatni sadržaji poput bio istraživačke stanice u podrumu objekta. O prirodnim ljepotama i bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta može se saznati na edukativnim poučnim stazama koje centar povezuju s obližnjom rijekom Dravom na kojoj se nalazi i promatračnica za ptice. Upravo ovaj segment Drave je najočuvanija nizinska rijeka u Europi.

Petak, 09.02.2018 14:00

Emisija 09.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. U poznatom zagorskom kraju povijest se ponavlja svake godine kao spomen ustanka malog čovjeka u borbi za pravdu. Riječ je o manifestaciji Seljačka buna, a glavni i završni događaj je upravo ovoga vikenda. Veličanstvena rekonstrukcija bitke kod Stubice zasigurno je najorginalnija manifestacija u široj regiji, a i međunarodni događaj, jer sudjeluju udruge iz još tri europske države: Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Petak, 02.02.2018 14:00

Emisija 02.02.2018.

Sunčani sat ovog je petka u Dubrovniku,a uoči sutrašnje Feste sv. Vlaha koja se obilježava još od godine 972. Dubrovčani širom otvaraju vrata grada, a let bijelih golubica podsjeća na vrednote slobode – najvećeg blaga Dubrovačke Republike. Rijetko se može naći grad čiji je identitet tako neodvojivo spojen sa svecem zaštitnikom. Slavlje ovog zaštitnika Grada posebno je, tipično dubrovačko.

Petak, 26.01.2018 14:00

Emisija 26.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči Noći muzeja u Prelogu, međimurskom gradiću uz lijevu obalu Drave. U gradu bogate povijesti, tradicionalne manifestacije obogaćuju život i ujedno čuvaju od zaborava baštinu naših predaka. Grad Prelog ujedno je i „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet privlači posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske. Zbog prijenosa rukometne utakmice između naše i češke reprezentacije, emisija traje do 15.30h.

Petak, 19.01.2018 14:00

Emisija 19.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči Vincekova, u općini Krapinske Toplice i to u mjestu Vrtnjakovec. U sanjivoj dolini ljepotu ovog zagorskog kraja ljubomorno čuvaju okolni šumoviti brežuljci. Vrtnjakovec je pak mjesto koje čuva brojne stare tradicijske zagorske običaje.

Petak, 12.01.2018 14:00

Emisija 12.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči početka Europskog rukometnog prvenstva, u Splitu u fan zoni na splitskoj rivi. Hrvatska je domaćin prvenstva koje će se, osim u Splitu, održavati u Zagrebu, Varaždinu i Poreču. Naša reprezentacija svoje će utakmice igrati prvo u skupini upravo u Splitu, a u petak će odmjeriti snage protiv reprezentacije Srbije.

Petak, 05.01.2018 14:00

Emisija 05.01.2018.

Prvi ovogodišnji Sunčani sat podsjetit će vas na posljednje dvije emisije u 2017., kad smo bili u Vukovaru i Delnicama. Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok ovogodišnji je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN). Kao netradicionalno turističko odredište koje je razvilo turističku ponudu temeljenu na materijalnoj kulturnoj baštini pridonosi cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Delnice, središnje i najveće mjesto Gorskog kotara, uz Crnoluško–risnjački kraj i Kupsku dolinu čini “Delnički trolist”. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi. Kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora.

Petak, 29.12.2017 14:00

Emisija 29.12.2017.

Posljednji Sunčani sat u ovoj godini vodi vas u Delnice, središnje i najveće mjesto Gorskog kotara. Područje Grada Delnica čini “Delnički trolist” – Delnice, Crnoluško–risnjački kraj i Kupska dolina. Na nadmorskoj visini od 698 metara i uokvirene u uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha Delnice su najviši grad u Hrvatskoj. Crni je Lug, pak, idilično goransko naselje, zimi bijelo, a ljeti cvjetno ishodište za Nacionalni park Risnjak. Za ljubitelje aktivnog odmora, tu je Kupska ili Brodska dolina s prekrasnom rijekom Kupom. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi. Kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora: vožnja biciklom, planinarenje i alpinizam, pješačenje, lov, skijanje i skijaško trčanje, vožnja kanuom i rafting, logorovanje i orijentacijsko trčanje te gljivarenje.

Petak, 22.12.2017 14:00

Emisija 22.12.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Vukovaru. Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok ovogodišnji je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) koju provodi Hrvatska turistička zajednica. Cilj izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu te ju temelje na materijalnoj kulturnoj baštini. Time pridonose cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Ove godine je i 20. godišnjica Vukovarskih adventskih svečanosti, manifestacije koja je prepoznata diljem Hrvatske. Osim tradicionalnih, ove godine pripremljeni su i novi sadržaji koji su obogatili cjelokupnu ponudu.

Petak, 15.12.2017 14:00

Emisija 15.12.2017.

Sunčani sat ovog vas petka podsjeća na zanimljive razgovore i destinacije koje smo obišli tijekom ove godine. Također, tema će biti i adventska događanja te dočeci Nove godine u mnogim hrvatskim gradovima koja su iz godine u godinu sve ljepša i atraktivnija. Zagreb je ponovno odnio titulu najboljeg božićnog sajma. Treći put odabrali su ga posjetitelji turističkog portala European Best Destinations. Sajmovi u gradskim središtima zaista imaju doista raznoliku ponudu, a mnoštvo sadržaja veseli, kako one najmlađe, tako i one starije.

Petak, 08.12.2017 14:00

Emisija 08.12.2017.

Sunčani sat ovoga petka vodi vas u Zaprešić. Mnogi hrvatski gradovi imaju sve ljepše adventske sajmove te je i Zaprešić među onima koji su pripremili doista raznoliku ponudu. Advent se u tom gradu održava pod nazivom Ledena bajka. Odvija se oko klizališta na Trgu Ivana Pavla II, a organizatori su priredili mnoštvo sadržaja, koji će podjednako zadovoljiti najmlađe i one starije.

Petak, 01.12.2017 14:00

Emisija 01.12.2017.

Sunčani sat ovoga petka predstavlja Advent u Zagrebu. Najbolji Advent u Europi počinje 2. prosinca i trajat će do 7. siječnja 2018. godine. Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je i nove programe za brojne domaće i strane goste. Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra hrana, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj vladat će ulicama glavnoga grada.

Petak, 24.11.2017 14:00

Emisija 24.11.2017.

Prelog, međimurski "Grad cvijeća" ovog je petka domaćin Sunčanog sata, ali i već tradicionalne manifestacije Susret gospodarstvenika. „Gospodarski forum Grada Preloga 2017.“ sastoji se od izložbenog i edukativnog dijela. Ove godine će, osim gospodarstvenika s područja Grada Preloga, Međimurske i Varaždinske županije ugostiti i gospodarstvenike iz Republike Slovenije, Mađarske, a prvi puta i iz Narodne Republike Kine.

Petak, 17.11.2017 14:00

Emisija 17.11.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Splitu na posljednjem danu 19. Poslovno - turističke burze PUT. Jedan od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, PUT, okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. Burza se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, a posljednjeg dana bit će dodijeljena tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Simply the best.

Petak, 10.11.2017 14:00

Emisija 10.11.2017.

Uoči Martinja, Sunčani sat ovog je petka u samom srcu Hrvatskog zagorja u Gornjoj Stubici. Zbog blage klime i prekrasnih krajolika neodoljivo je mjesto za odmor. U neposrednoj blizini sjevernih obronaka Medvednice, općina skriva živopisan Hotel & Restoran Puntar iz kojeg se emisija realizira.

Petak, 03.11.2017 14:00

Emisija 03.11.2017.

Sunčani sat ovog je petka u atraktivnom turističkom naselju Rapca - Maslinici. Emisija se emitira iz hotela Mimosa koji je, okružen uređenim zelenim površinama, od svih hotela najbliži moru i Rapcu. Maslinica je jedinstveni kompleks - s jedne strane okružen brdovitom šumom, a s druge ima biserno bijelu plažu koja se proteže u plave dubine Jadrana. Nekada ribarsko naselje, Rabac danas nudi dovoljno sadržaja za one koji preferiraju aktivan ljetni, ali i cjelogodišnji odmor.

Sunčani sat
Sunčani sat

HRT – HR 2 — Turizam

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Najave

Sunčani sat

Petak, 23.03.2018. 14:00 - 16:00

Sunčani sat ovog je petka u Crikvenici. Tamo se ove godine održavaju Dani UHPA-e, najveći godišnji susret koji okuplja članove i partnere Udruge hrvatskih putničkih agencija. Crikvenica je, naime, UHPA-ina ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 16.03.2018.
Petak, 16.03.2018 14:00

Emisija 09.03.2018.
Petak, 09.03.2018 14:00

Emisija 02.03.2018.
Petak, 02.03.2018 14:00

Emisija 23.02.2018.
Petak, 23.02.2018 14:00