Arhiva slušaonice - Sunčani sat

Petak, 12.01.2018 14:00

Emisija 12.01.2018.

Sunčani sat ovog je petka, uoči početka Europskog rukometnog prvenstva, u Splitu u fan zoni na splitskoj rivi. Hrvatska je domaćin prvenstva koje će se, osim u Splitu, održavati u Zagrebu, Varaždinu i Poreču. Naša reprezentacija svoje će utakmice igrati prvo u skupini upravo u Splitu, a u petak će odmjeriti snage protiv reprezentacije Srbije.

Petak, 05.01.2018 14:00

Emisija 05.01.2018.

Prvi ovogodišnji Sunčani sat podsjetit će vas na posljednje dvije emisije u 2017., kad smo bili u Vukovaru i Delnicama. Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok ovogodišnji je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN). Kao netradicionalno turističko odredište koje je razvilo turističku ponudu temeljenu na materijalnoj kulturnoj baštini pridonosi cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Delnice, središnje i najveće mjesto Gorskog kotara, uz Crnoluško–risnjački kraj i Kupsku dolinu čini “Delnički trolist”. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi. Kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora.

Petak, 29.12.2017 14:00

Emisija 29.12.2017.

Posljednji Sunčani sat u ovoj godini vodi vas u Delnice, središnje i najveće mjesto Gorskog kotara. Područje Grada Delnica čini “Delnički trolist” – Delnice, Crnoluško–risnjački kraj i Kupska dolina. Na nadmorskoj visini od 698 metara i uokvirene u uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha Delnice su najviši grad u Hrvatskoj. Crni je Lug, pak, idilično goransko naselje, zimi bijelo, a ljeti cvjetno ishodište za Nacionalni park Risnjak. Za ljubitelje aktivnog odmora, tu je Kupska ili Brodska dolina s prekrasnom rijekom Kupom. Bogatstvo i ljepota Delnica najviše se očituju u netaknutoj prirodi. Kao i čitav Gorski kotar, pružaju mogućnost seoskog turizma i aktivnog odmora: vožnja biciklom, planinarenje i alpinizam, pješačenje, lov, skijanje i skijaško trčanje, vožnja kanuom i rafting, logorovanje i orijentacijsko trčanje te gljivarenje.

Petak, 22.12.2017 14:00

Emisija 22.12.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Vukovaru. Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok ovogodišnji je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) koju provodi Hrvatska turistička zajednica. Cilj izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu te ju temelje na materijalnoj kulturnoj baštini. Time pridonose cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Ove godine je i 20. godišnjica Vukovarskih adventskih svečanosti, manifestacije koja je prepoznata diljem Hrvatske. Osim tradicionalnih, ove godine pripremljeni su i novi sadržaji koji su obogatili cjelokupnu ponudu.

Petak, 15.12.2017 14:00

Emisija 15.12.2017.

Sunčani sat ovog vas petka podsjeća na zanimljive razgovore i destinacije koje smo obišli tijekom ove godine. Također, tema će biti i adventska događanja te dočeci Nove godine u mnogim hrvatskim gradovima koja su iz godine u godinu sve ljepša i atraktivnija. Zagreb je ponovno odnio titulu najboljeg božićnog sajma. Treći put odabrali su ga posjetitelji turističkog portala European Best Destinations. Sajmovi u gradskim središtima zaista imaju doista raznoliku ponudu, a mnoštvo sadržaja veseli, kako one najmlađe, tako i one starije.

Petak, 08.12.2017 14:00

Emisija 08.12.2017.

Sunčani sat ovoga petka vodi vas u Zaprešić. Mnogi hrvatski gradovi imaju sve ljepše adventske sajmove te je i Zaprešić među onima koji su pripremili doista raznoliku ponudu. Advent se u tom gradu održava pod nazivom Ledena bajka. Odvija se oko klizališta na Trgu Ivana Pavla II, a organizatori su priredili mnoštvo sadržaja, koji će podjednako zadovoljiti najmlađe i one starije.

Petak, 01.12.2017 14:00

Emisija 01.12.2017.

Sunčani sat ovoga petka predstavlja Advent u Zagrebu. Najbolji Advent u Europi počinje 2. prosinca i trajat će do 7. siječnja 2018. godine. Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je i nove programe za brojne domaće i strane goste. Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra hrana, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj vladat će ulicama glavnoga grada.

Petak, 24.11.2017 14:00

Emisija 24.11.2017.

Prelog, međimurski "Grad cvijeća" ovog je petka domaćin Sunčanog sata, ali i već tradicionalne manifestacije Susret gospodarstvenika. „Gospodarski forum Grada Preloga 2017.“ sastoji se od izložbenog i edukativnog dijela. Ove godine će, osim gospodarstvenika s područja Grada Preloga, Međimurske i Varaždinske županije ugostiti i gospodarstvenike iz Republike Slovenije, Mađarske, a prvi puta i iz Narodne Republike Kine.

Petak, 17.11.2017 14:00

Emisija 17.11.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Splitu na posljednjem danu 19. Poslovno - turističke burze PUT. Jedan od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, PUT, okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. Burza se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, a posljednjeg dana bit će dodijeljena tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Simply the best.

Petak, 10.11.2017 14:00

Emisija 10.11.2017.

Uoči Martinja, Sunčani sat ovog je petka u samom srcu Hrvatskog zagorja u Gornjoj Stubici. Zbog blage klime i prekrasnih krajolika neodoljivo je mjesto za odmor. U neposrednoj blizini sjevernih obronaka Medvednice, općina skriva živopisan Hotel & Restoran Puntar iz kojeg se emisija realizira.

Petak, 03.11.2017 14:00

Emisija 03.11.2017.

Sunčani sat ovog je petka u atraktivnom turističkom naselju Rapca - Maslinici. Emisija se emitira iz hotela Mimosa koji je, okružen uređenim zelenim površinama, od svih hotela najbliži moru i Rapcu. Maslinica je jedinstveni kompleks - s jedne strane okružen brdovitom šumom, a s druge ima biserno bijelu plažu koja se proteže u plave dubine Jadrana. Nekada ribarsko naselje, Rabac danas nudi dovoljno sadržaja za one koji preferiraju aktivan ljetni, ali i cjelogodišnji odmor.

Petak, 27.10.2017 14:00

Emisija 27.10.2017.

Sunčani sat ovog je petka, sve do 16.30h, u Malom Lošinju gdje se održavaju Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske. Svake godine ova manifestacija okupi više od tisuću sudionika, a ove godine očekuju ih zanimljiva predavanja, radionice i skupovi, između ostaloga o temama svjetskih turističkih trendova, izgradnje nacionalnih turističkih brandova, te uloge nacionalnih turističkih organizacija u sustavu turizma. Na skupu će posebno biti obrađena tema održivog razvoja, s obzirom da je 2017. godina od strane Ujedinjenih naroda proglašena „Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj“, a bit će dodijeljene i godišnje hrvatske turističke nagrade.

Petak, 20.10.2017 14:00

Emisija 20.10.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Splitu, gdje se do subote održava međunarodna konferencija i poslovna radionica turizma posebnih interesa SPLITB2B. Organizator je Udruga destinacijskih menadžment kompanija Dalmacije, a riječ je o jedinstvenoj poslovno turističkoj burzi u Hrvatskoj. Sudjeluje 56 poslovnih subjekata iz trinaest zemalja s tri kontinenta. Tema ovogodišnjeg skupa je „Food & Wine“ turizam. Cilj je uspostaviti poslovna partnerstva koja će rezultirati novim turističkim dolascima gostiju visoke platežne moći u periodu pred i posezone.

Petak, 13.10.2017 14:00

Emisija 13.10.2017.

Ovoga petka Sunčani sat je u Zagorju. U zelenoj dolini na četiri izvora ljekovite termalne vode smjestilo se mjesto zdravlja i odmora – Krapinske Toplice. Dolina je otvorena prema jugu, što omogućava ugodnu klimu i ljeti i zimi. Ugodu gostima i stanovnicima svakodnevno nude i izvori termalne vode, a za zdravlje „kucaju“ čak tri čuvene bolnice.

Petak, 06.10.2017 14:00

Emisija 06.10.2017.

Sunčani sat ovog je petka u općini Bale, biseru Istre okruženom zelenilom i morskim plavetnilom. Smještena nadomak Rovinja, Vodnjana, Kanfanara i Svetvinčenta općina je očuvano područje koje je izbjeglo sve oblike devastacija - može se reći gotovo djevičanske ljepote. Odlikuje se vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom i bogatim kulturnim i arhitektonskim naslijeđem, a tišina koja vlada kamenim uličicama ovoga gradića gotovo se može čuti.

Petak, 29.09.2017 14:00

Emisija 29.09.2017.

Sunčani sat je ovog tjedna na imanju Pustara Višnjica. Nekadašnja pustara danas je agro – turističko imanje s bogatom ruralnom baštinom. Uređeno u skladu s tradicijom nekadašnjih naselja bezemljaša, tzv. „pusta“ predstavlja jedinstven primjer obnove gospodarske baštine prošlih stoljeća u Slavoniji. Smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave pruža oazu mira za sve one željne opuštanja i rekreacije.

Petak, 22.09.2017 14:00

Emisija 22.09.2017.

Sunčani sat ovog je petka u omiljenom ljetovalištu ljubitelja prirode i nautičara. Riječ je o Rogoznici, mirnom i toplom mediteranskom mjestu na samom kraju Sjeverne Dalmacije. Poznata marina "Frapa" jedna je od najljepših i najsigurnijih luka na Jadranu. Rogoznica je poznata i po čitavom nizu zabavnih i kulturnih manifestacija, kada ulice odišu posebnom atmosferom.

Petak, 15.09.2017 14:00

Emisija 15.09.2017.

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Vodice, turistički centar na srednjem dijelu Jadrana poznat po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Duge šljunčane i pješčane plaže na zapadu i istoku grada, bogata turističko – ugostiteljska i trgovačka ponuda, razvijen kulturno zabavni život te brojni programi izleta, rekreacije i bavljenja sportom, čine turističku ponudu Vodica kvalitetnom i prepoznatljivom.

Petak, 08.09.2017 14:00

Emisija 08.09.2017.

Sunčani sat ovog je petka u Našicama, gradiću u srcu Slavonije. Prekrasan krajolik i okolica nude sve, od rekreacijskog do arheološkog turizma te preko 700 godina stare povijesti grada. Ovoga vikenda u Našicama se održavaju i Dani “Slavonske šume”. Manifestacija se održava posljednjih17 godina početkom rujna u najljepšem gradskom parku u Hrvatskoj. Nude se brojne aktivnosti za posjetitelje, od natjecanja u sječi drva do streličarstva. Isto tako, široki zabavni i gastronomski program traje cijela 3 dana.

Petak, 01.09.2017 14:00

Emisija 01.09.2017.

Sunčani sat ovog petka se emitira od 16 do 18 sati. Vodimo vas u centar svijeta – Ludbreg, jedinstveno hrvatsko svetište, grad čuda i legendi. Na samim vratima Zagorja, smješten u gornjoj Podravini, a na istoku Varaždinske županije, ludbreški kraj nudi najbolje od obje regije. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju i pitomoj prirodi, Ludbreg pruža iskren i autohton doživljaj, bilo da se radi o hodočasnicima, poslovnim ljudima, ljubiteljima prirode ili putnicima namjernicima. Do 03. rujna traje i bogat program u sklopu najveće manifestacije Ludbrega – „Dani ludbreške Svete nedjelje“.

Sunčani sat
Sunčani sat

HRT – HR 2 — Turizam

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sljedeća emitiranja

Petak, 19.01.2018. 14:00 - 14:30

Petak, 19.01.2018. 14:35 - 14:55

Petak, 19.01.2018. 15:00 - 15:30

Poslušajte

Emisija 12.01.2018.
Petak, 12.01.2018 14:00

Emisija 05.01.2018.
Petak, 05.01.2018 14:00

Emisija 29.12.2017.
Petak, 29.12.2017 14:00

Emisija 22.12.2017.
Petak, 22.12.2017 14:00