Tračnicama bluesa

Tračnicama bluesa

Emisija „Tračnicama bluesa“, autora i voditelja Tomislava Golubana, slušatelje upoznaje sa širokim spektrom tema vezanih uz inozemnu i domaću blues scenu. .

Emisija se emitira svakog utorka od 22:00 do 23:00 na Drugom programu Hrvatskoga radija, a predstavlja relevantne strane, kao i domaće izvođače koji imaju objavljene albume. „Tračnicama bluesa“ će u suradnji s udrugama European Blues Union, Blues Foundation i Croatian Blues Forces usmjera ati slušatelje prema najjačim stranim i hrvatskim festivalima blues glazbe te davati osvrte na najznačajnije koncerte, nosače zvuka i ostale blues događaje.

Posljednje emisije

Utorak, 18.04.2017 22:00

Tračnicama bluesa

Saznajemo tko će svirati na triljskom "Thrill Blues Festivalu" i slušamo izbor pjesama s albuma aktualne blues produkcije. Quintus McCormic, Al Basile, The Charles Walker Band, Karen Lovely, Harper, Guy King i Eric Sardinas dio su autorskog odabira Tomislava Golubana.

Utorak, 11.04.2017 22:00

Tračnicama bluesa

Sugar Brown je blues glazbu spojio s japanskim jezikom, a nove albume imaju američki Hector Anchondo Band i domaći Be Ha Ve. Dio je to autorskog odabira Tomislava Golubana.

Utorak, 04.04.2017 22:00

Tračnicama bluesa

Chuck Berry i usni harmonikaš James Cotton napustili su ovaj svijet. Ostvarili su veliki utjecaj na razvoj blues i rock glazbe. Dodatni autorski odabir Tomislava Golubana čine Sonny Boy Williamson II, Muddy Waters i Howlin' Wolf.

Utorak, 28.03.2017 22:00

Tračnicama bluesa

Razgovarali smo s vođom kanadskog sastava The Paul DesLauriers Band. Osim njihovog albuma "Relentless", slušamo Waltera Trouta, The Allman Brothers Band i Delta Moon koji će uskoro svirati u Hrvatskoj.

Najave

Tračnicama bluesa

Utorak, 02.05.2017. 22:00 - 23:00

Legendarni bluesman Guitar Shorty uskoro stiže u Hrvatsku. Osim njegovih pjesama slušamo novi materijal koji su snimili Chris Antonik, Jon Zeeman, Davis Coen i Vintage #18. Autor: Tomislav Goluban.

Sve najave