Aerosoul 01. 05. 2017. 1 dio

Aerosoul 01. 05. 2017. 1 dio

Glazba

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 01.05.2017 21:00

Andromeda 23.05.2017.

Andromeda 23.05.2017.

Obrazovanje, znanost

Posljednja emisija: Utorak, 23.05.2017 20:00

ARC Top 40

ARC Top 40

Glazba, zabava

ARC Top 40 donosi službenu top-listu stranih singlova u Hrvatskoj. S najvećim svjetskim hitovima, stiže pregled albuma koje je donio Petak nove glazbe i pogled na ovogodišnju dodjelu Billboard Music Awards. Saznajte je li Ed Sheeran i dalje na broju jedan Airplay Radio Charta. Budite uz nas! :-)

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 22.05.2017 18:35

Avantura promjene

Avantura promjene

Život

Od prepoznavanja nasilja do pravne i svih ostalih zaštita starijih osoba. Što je to doživotan a što dosmrtan ugovor? Pazite što potpisujete!

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.05.2017 18:00

Dobro došli u klub br. 916

Dobro došli u klub br. 916

Glazba

U 916. emisiji 'Welcome To The Club' čuli smo probrana izdanja koja su se pojavila u proteklih nekoliko mjeseci na 'CD Pool'-ovoj Underground seriji...

Posljednja emisija: Srijeda, 17.05.2017 23:00

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Vijesti, glazba, kultura, zabava, obrazovanje, turizam, društvo, život, obitelj, znanost, tehnologija

O važnosti obitelji i trenera za uspjeh sportaša, upornosti i odricanju, dječaku iz Rusije kojem je darovala svoju srebrnu europsku medalju, te o taekwondo planovima za 2017. od 17 sati na Drugom u emisiji Drugi dio dana govore: Iva Radoš Hrvatska reprezentativka i Ivan Radoš osvajač prve hrvatske taekewondo medalje na velikim međunarodnim natjecanjima.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 06.02.2017 16:00

Drugi izbor

Drugi izbor

Drugi izbor danas razgovara o bogatom festivalskom ljetu u Puli, govori o značenju Chrisa Cornella u povijesti svjetske glazbene scene, pregledava novitete koje nam je donio Petak nove glazbe, donosi izvještaj s koncertne večeri MIMO u Zagrebu i ističe povezanost radija i svjetskih glazbenih zvijezda. Naši gosti su Denis Leskovar, Maja Gujinović i Danijel Sikora. Budite uz svjetska glazbena zbivanja, otkrijte Drugi izbor.

Posljednja emisija: Srijeda, 24.05.2017 20:35

Drugi pogled

Drugi pogled

Kultura, obrazovanje, društvo, život, mozaik

Uoči ljetne stanke u posljednjoj Grebalici gostuje prof..dr Anđelko Milardović s Odsjeka sociologije i globalizacije Visokog učilišta, koji će govoriti o zanimljivostima virtualnog svijeta, dok će spisateljici Ani Đokić tema možda poslužiti jednog dana kao literarna inspiracija.

Posljednja emisija: Subota, 18.06.2016 12:35

EU info - Obnova Zelingrada novcem iz EU-a

EU info - Obnova Zelingrada novcem iz EU-a

Vijesti, kultura, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo

Muzej Sveti Ivan Zelina već 15 godina provodi sustavna arheološka istraživanja i konzervaciju zidova na Zelingradu, utvrđenom gradu koji se prvi put spominje 1295. Od tada pa do početka 17. stoljeća Zelingrad ima vrlo važnu ulogu, vlasnici su mu velikaške obitelji, a među njima i hrvatsko-ugarski kralj Ivan Zapolja. Dosadašnja parcijalna konzervacija ne štiti kulturno dobro trajno, pa je muzej kao vlasnik utvrde pokrenuo obnovu u cijelosti. S uspjehom su prijavili projekt Obnove srednjovjekovnog Zelingrada pri Europskom strukturnom i investicijskom fondu – Operativnom programu Konkurentnost i kohezija. O projektu i namjeni budućeg atraktivnog turističkog odredišta u blizini Zeline koji je prošli tjedan predstavljen članovima FIJET-a Hrvatska - međunarodnoj udruzi turističkih novinara i pisaca u turizmu, govori koordinatorica Romana Mačković, viša kustosica Muzeja Sveti Ivan Zelina.

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.05.2017 17:40

Fantastično putovanje

Fantastično putovanje

Glazba, zabava

Fantastično putovanje odaje počast nedavno preminulom Greggu Allmanu - pjevaču, skladatelju, klavijaturistu i suosnivaču The Allman Brothers Banda, te jednom od arhitekata "južnjačkoga rocka".

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 29.05.2017 22:00

Fotosinteza

Fotosinteza

Kultura, zabava

Prvi u nizu filmova serijala Star Wars, preciznije 'Star Wars Episode IV: A New Hope', uz male je teškoće po prvi put pušten u kinima diljem SAD-a 1977. godine upravo na današnji datum. Film je to koji je obilježio cijelu jednu generaciju, a i dan danas to čini. Pitamo vas koji su vas filmovi oblikovali ili utjecali na vas i s nestrpljenjem isščekujemo vaše komentare.

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.05.2017 12:35

Gladne uši

Gladne uši

Talk show

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA s ponosom objavljuje da je emisija Ljudevita Grgurića - Grge u kojoj je gostovao BRANKO LUSTIG koji je kao dijete uspio preživjeti zloglasni njemački logor Auschwitz, da bi kao odrastao čovjek ostvario filmsku karijeru koju do danas niti jedan Hrvat nije uspio nadmašiti, nominirana kao jedna od ŠEST najboljih u kategoriji talk show programa na njujorškom Festivalu radijskih emisija iz cijeloga svijeta! Svečano proglašenje NAJBOLJIH od NAJBOLJIH je 19. lipnja na Manhattnu u New Yorku!

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.05.2017 10:10

Globotomija 5.5.

Globotomija 5.5.

Glazba, kultura, zabava, turizam, društvo, život, kontakt, mozaik, emisije na stranim jezicima, dokumentarni program

Posljednja emisija: Petak, 05.05.2017 10:15

Homo sapiens

Homo sapiens

Kultura, obrazovanje, društvo, talk show

Gost je zagrebački pjevač svjetske karijere koji je nedavno proslavio svojih 60 godina na sceni, vitalni Miro Ungar.

Posljednja emisija: Srijeda, 24.05.2017 12:35

Klasikom po Drugom - Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana

Klasikom po Drugom - Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana

Glazba, kultura

Nijedna se druga opera ne može mjeriti brzinom s kojom se Cavalleria rusticana pročula po svijetu. U tek nešto više od godinu dana ona je svijetu najavila verizam u operi. Kad je riječ o utjecaju, glavna je važnost ove opere u činjenici da ona donosi obične ljude u uvjerljivim situacijama, pa se tako priča čini dovoljno realističnom i jednostavnom da joj se može vjerovati. Snimka koju slušamo nastala je godine 1985., a u glavnim ulogama nastupaju Elena Obraztsova, Placido Domingo i Renato Bruson. Sudjeluju solisti, zbor i orkestar milanske Scale, a dirigent je Georges Pretre.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.05.2017 23:00

Konvoj

Konvoj

Kultura, zabava, život

Probajmo „pomoći jedni drugima“ – jer uvijek netko ima slično iskustvo.! Malo i o „biciklu kao opasnom prijevoznom sredstvu“ / sudari biciklista; nalijetanje na pješake; vožnja pod alkoholom…./

Posljednja emisija: Utorak, 23.05.2017 10:10

KriK - Stanislav Pejković "Posljednji galeb"

KriK - Stanislav Pejković "Posljednji galeb"

Zabava, umjetnost, književnost, dramski program

Ostarjeli žigolo vraća se u rodno mjesto u želji da mirno provede starost. Njegove planove poremetit će dvije žene: prijateljica iz mladosti i atraktivna Amerikanka.

Posljednja emisija: Utorak, 16.05.2017 23:00

Music pub

Music pub

Glazba, kultura, talk show, kontakt

Oliver Dragojević govori o svojim uspješnim glazbenim godinama. Od nastupa na Splitskom festivalu 1967. do priprema za rođendanski koncert u zagrebačko Areni 2017. Grupa The A! nastupom uživo predstavlja debitantski album "Stereo". Svoje nove pjesme predstavljaju nam: Pink studio "Med", Nikolina Tomljanović "Što je bilo, bilo je", En Face "Previše pričaš" i Daria Hodnik "Kad jednom se spoje".

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 05.12.2016 14:00

Ovo malo duše

Ovo malo duše

Emisija je na temu udruga Sjene, a gošća je njezina predsjednica Sabina Lončar, majka troje djece od kojih je jedno sa cerebralnom paralizom, a drugo sa ADHD-om. Istaknula je važne životne poruke, kako unatoč invaliditetu svoje dvoje djece uz treće dijete i nesebičnu podršku supruga Željka, u svakome danu pronalaze smisao i ljepotu življenja. Sa članovima svoje udruge nalazi se na različitim mjestima u gradu, u parkovima, na šetnicama, trgovima, kako bi se sa mnogobrojnim različitim stručnjacima rehabilitirali, vježbali na otvorenom zajedno sa svojom djecom, te učili različite vještine samopomoći. Samo zajedno, poručila je, možemo jedni drugima biti potpora i snaga, jer to zaslužuju sva djeca s teškoćama u razvoju, ali i njihove obitelji. Urednica: Ana Tomašković

Posljednja emisija: Utorak, 23.05.2017 18:35

Škola meteoroloških pojmova - Ljeto pred nama

Škola meteoroloških pojmova - Ljeto pred nama

Zabava, obrazovanje

Posljednja emisija: Subota, 27.05.2017 09:40