9,99

9,99

Sanjin Strukić/PIXSELL

Nova emisija o pravima potrošača pod nazivom "9,99" utorkom ujutro otkriva sve opasnosti i zamke koje nam prijete u potrošačkoj svakodnevici. Informiranost je najbolja obrana za svakog potrošača, a mi smo tu zbog vas!

Naziv emisije "9,99" simbolizira nezavidnost položaja potrošača u društvu. Pokušajmo zajedno učiniti nešto više ne bismo li se zaštitili.   

Posljednje emisije

HRT – Radio Sljeme — Utorak, 16.01.2018 10:30

9,99 - Zbog čega poštari više ne dostavljaju pošiljke na kućne adrese?

Proteklih mjesec – dva čule su se brojne kritike građana na usluge HP u smislu isporuke pošiljki. Donedavno „uobičajena“ dostava vašeg poštara, znatno se izmijenila. Mogu li se, i kome, građani požaliti ako njihove pošiljke ne stignu na odredište? Zbog čega poštari više ne dostavljaju pošiljke, nego ostavljaju obavijesti?

HRT – Radio Sljeme — Utorak, 09.01.2018 10:30

9,99 - Ukidanje programa u korisničkim paketima

Što učiniti kada se značajnije izmijene pojedini paketi programa koji se distribuiraju pretplatnicima? Može li svaki korisnik, imajući u vidu svoje korisničke navike korištenja IPTV usluge i ako smatra da je ukidanjem programa ugovor izmijenjen na njegovu štetu, podnijeti prigovor i kome?

HRT – Radio Sljeme — Utorak, 19.12.2017 10:30

9,99- Nove smjernice EU za doniranje hrane

Preko 88 milijuna tona hrane godišnje baci EU, a u isto vrijeme četvrtina građana je u riziku od siromaštva. Nove smjernice EU prvi put na jednom mjestu objedinjuju upute i savjete kako urediti sustave doniranja hrane. Može li se poreznim poticajima potaknuti na veće doniranje hrane? Kako smanjiti rizik odgovornosti donatora i primatelja?

HRT – Radio Sljeme — Utorak, 12.12.2017 10:30

9,99 - Krivotvorenje hrane!

Sve su češći slučajevi krivotvorenja hrane. Pojedini proizvođači hrane u proizvode dodaju jeftinije sastojke, a prodaju ih pod ‘pravu stvar’.Koliko ste puta čuli ili na društvenim mrežama vidjeli kako se riža proizvodi od sintetičkih materijala, glavica salate od želatine i slično. Znamo li što jedemo? Možemo li prepoznati krivotvorine među prehrambenm proizvodima? Kakve su posljedice krivotvorenja hrane?

Sljedeća emitiranja

Utorak, 23.01.2018. 10:30 - 10:55

Utorak, 30.01.2018. 10:30 - 10:55