Da se mene pita

Da se mene pita

Foto: FreeDigitalPhotos

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita!

Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije! I zato vas pitamo, svakog tjedna o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: Što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

Posljednje emisije

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 21.06.2018 13:15

Da se mene pita: Hoćete li ipak navijati?

Mnogi od vas s s nestrpljenjem čekaju utakmicu na kojoj ovoga četvrtka od 20 sati u Nižnjem Novgorodu nastupa Hrvatska nogometna reprezentacija gdje će joj se suprotstaviti reprezentacija Argentine. Nasuprot onima koji su nestrpljivi i vesele se utakmici i daljnjem napredovanju naše reprezentacije, ove se godine, više nego ikad, pojavljuju i revoltirani građani koji govore da ih više nije briga kako će proći hrvatska nogometna reprezentacija jer je nogomet u Hrvatskoj odavno prestao biti sport, a da im je kriminala na vrh glave.

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 31.05.2018 13:15

Da se mene pita: Zapošljavanje osoba s invaliditetom

Svakodnevno se susrećemo s raznim oblicima diskriminacije, a mnoge od njih pogađaju osobe s invaliditetom. Pronalaženje posla na kojem ih prihvaćaju problem je mnogima. U Hrvatskoj postoji zakonska obveza da tvrtke s više od 20 zaposlenih moraju ispuniti kvotu za zapošljavanje osoba s invaliditetom no hrvatski poslodavci radije plaćaju kazne nego da to čine? Kako to protumačiti?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 24.05.2018 13:15

Da se mene pita: Crnim na crno

"U našem je društvu, nažalost, očito postalo poželjno i prihvatljivo isticati simbole režima koji je ubijao, zatvarao i proganjao ljude zbog porijekla, političkog stava ili vjere. I dok čitav civlizirani svijet osuđuje i ne dopušta takvo ponašanje, naša zemlja i naše društvo polako ali sigurno okreću leđa vrijednostima moderne Europe i klize u nacionalizam i neofašizam i postajemo društvo u kojem su sve glasniji različiti pokreti koji pokušavaju smanjiti ili dokinuti odavno izborena ljudska prava i slobode." Napisao je, među ostalim, u priopćenju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, nakon što je skupina riječkih maturanata, poslije dimnih bombi i pokliča "za dom spremni" na Korzu, oštetila spomenik oslobođenja na Delti? Zašto se događaju takve stvari? Jesmo li pogriješili mi kao roditelji, školski sustav ili društvo u cjelini?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 17.05.2018 13:15

Da se mene pita: Lažne žrtve

Nadamo se da vam se to još nije dogodilo, ali ako jest - niste samo vi u posljednje vrijeme imali problema s agresivnim prevarantima koji pronalaze žrtve kako bi ih lažno optužiti za štetu na automobilu ili da ste ih ozlijedili u prometu. Kako ih se riješiti? Kako reagirati i što napraviti da policija shvati kako se pojavila nova vrsta ucjenjivača, puno ozbiljnija od onih što bi vam automobil oprali morskom vodom - ako mu ne date koju kunu jer vam je tobože našao mjesto na parkiralištu?

Komentari

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 28.06.2018. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 05.07.2018. 13:15 - 13:45

Poslušajte