Dossier Europa

Dossier Europa

Dossier Europa govori o tome kako europske politike mijenjaju Hrvatsku; koje su glavne teme i što se problematizira u europskim članicama i njihovim društvima; bavi se općenito analizom i komentarima političkih odluka i događanja u Europskoj uniji.

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Četvrtak, 28.06.2018 09:05

Dossier Europa - 5. godina članstva u EU

Hrvatska obilježava pet godina članstva u EU. Je li ono ispunilo očekivanja građana i donijelo im opipljivu korist? Koji su izazovi pred EU i pred Hrvatskom - govore: Branko Baričević (Europska komisija) i Dubravka Šuica (Europski parlament - HDZ)

HRT – HR 1 — Četvrtak, 21.06.2018 09:05

Dossier Europa: trgovinski rat EU-SAD?

Na niz američkih proizvoda - motocikle, bourbon, maslac od kikirija itd. Europska unija od sutra primjenjuju više carinske pristojbe. To je odgovor na odluku Washingtona o većim carinama na europski čelik i aluminij. Hoće li se rat carinama nastaviti i tko će platiti njegovu cijenu, govore: prof. Tamara Perišin (Pravni fakultet, Zagreb) i ekonomski analitičar Tihomir Domazet.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 14.06.2018 09:05

Dossier Europa 14 06 18

HRT – HR 1 — Četvrtak, 07.06.2018 09:05

Dossier Europa: EU i plastika

Europska unija objavila je rat plastici - Komisija je predstavila nova pravila , među kojima zabrana deset plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu. O pozadini i posljedicama novih europskih pravila govore poslovna tajnica Udruženja industrije plastike i gume Gordana Pehnec Pavlović i zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec . Urednica emisije je Jelena Mikovčić