Europeum - Euroradio

Europeum - Euroradio

Europeum-Euroradio je emisija koju Hrvatski radio ostvaruje u suradnji s Europskom radijskom unijom. Radi se o izravnim satelitskim prijenosima koncerata iz europskih i svjetskih glazbenih središta koje kao najbolje u svojim sezonama u međunarodnu razmjenu nude članice Europske radijske unije.

Tim je ciklusom Hrvatski radio najizravnije u središtu europskih i svjetskih glazbenih zbivanja.

Posljednje emisije

Treći program — Ponedjeljak, 18.09.2017 20:00

Europeum - Euroradio

Večeras ćete slušati snimku koncerta Simfonijskog orkestra Švedskoga radija održanog 29. ožujka 2017. na programu su bili: Concertino za fagot i orkestar u B-duru Bernharda Henrika Crussella, 8. simfonija u G-duru Antonina Dvoraka i 6. simfonija u h-molu Petra Iljiča Čajkovskog. Dirigenti su bili Karina Canellakis i Mikko Franck.

Treći program — Ponedjeljak, 11.09.2017 20:00

Europeum - Euroradio

U koncertom terminu Europske radijske unije večeras možete pratiti snimku koncerta Simfonijskog orkestra Bavarskog radija održanog 5. svibnja ove godine u Münchenu. Na programu su 2. koncert za klavir i orkestar, op. 19 Ludwiga van Beethovena i 6. simfonija Antona Brucknera. Solist na klaviru je Paul Lewis, a izvedbom ravna Bernard Haitink.

Treći program — Ponedjeljak, 04.09.2017 20:00

Europeum - Euroradio

Za večeras smo pripremili snimku koncerta orkestra Concerto Copenhagen pod ravnanjem Larsa Ulrika Mortensena održanog 25. veljače ove godine u Copenhagenu. Na programu su bili: Druga simfonija u d-duru Ludwiga van Beetovena, Elverskud i 3. simfonija u a-molu NIelsa Wilhelma Gadea.

Treći program — Ponedjeljak, 28.08.2017 20:00

Europeum - Euroradio

U koncertom terminu Europske radijske unije možete pratiti snimku koncerta Orkestra Talijanske Švicarske održanog 16. veljače ove godine u Luganu, na kojem su, uz ostalo, izvedeni Koncert za klavir i orkestar Mauricea Ravela te fantazija-uvertira "Romeo i Julija" Petra Iljiča Čajkovskog. Solist je pijanist Alexandre Tharaud, a dirigent Markus Poschner.

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 02.10.2017. 20:00 - 22:00