Kajkavijana

Kajkavijana

Četvrtkom navečer kajkamo s fajn pucom, Anom Lacković Varga. Uživajte uz "kajkanje" do mile volje. U Kajkavijani ćemo se pobrinuti da kajkavski duh iz njegovih stihova, ali i stoljetnog života Zagreba i okolice, svakodnevno doživljavate u našem programu.

"Em nikaj ni slajše,
Ne čuje se rajše
Neg dobri i dragi naš kaj!"

Tako je 'Kaj' opjevao još Dragutin Domjanić, a u Kajkavijani ćemo se pobrinuti da kajkavski duh iz njegovih stihova, ali i stoljetnog života Zagreba i okolice doživite i u našem programu. Poruka je jasna:

"Tu brat mi je vsaki,
Tu doma sem taki,
Pogodit bi mogel i speć,
Poznati su puti,
Tu vsigde je čuti,
Ljubljenu domaću mi reč."

Zato četvrtkom živimo "kajkavski" uz Kajkavijanu!

Posljednje emisije

HRT – Radio Sljeme — Četvrtak, 31.05.2018 20:30

Kajkavijana: Zagrebu za 924. leto

Da bi nam bil lepi i dragi i novih 924 let, igramo i recitiramo Zagrebu v Kjakavijani večeras! Budite z nama od pol 9

HRT – Radio Sljeme — Četvrtak, 24.05.2018 20:30

Kajkavijana: "Igrajte nam mužikaši"

"Igrajte nam mužikaši" jedan je od najpopularnijih glazbenih festivala u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ovogodišnje 50. izdanje održava se 3. lipnja, a kaj možemo očekivati otkrivaju nam večeras načelnik općine Bedekovčina Darko Ban i član žirija Siniša Miklaužić.

HRT – Radio Sljeme — Četvrtak, 10.05.2018 00:00

Kajkavijana: KUEU "Kaj"

Kulturno-umjetnička edukacijska udruga "Kaj" iz Zlatar Bistrice slavi 25. obljetnicu postojanja. Udruga će rođendan proslaviti u subotu, a mi ćemo večeras u "KajkavijAni" doznati s kim i na koji način :-)

HRT – Radio Sljeme — Četvrtak, 19.04.2018 20:30

Kajkavijana: Ogenj

Ogenj je bend koji je nastao krajem 2015., kao želja nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u glazbu, stvoriti vesele pjesmuljke koji slave život i sve oko njega. Od kajkavskih tekstova koji govore o ljubavi, do veselih punk/polka poskočica mirnih blues i country tonova smiraja i teškoće života...