Srcolomka

Srcolomka

Lea Domijan Fišter (Foto: Vjekoslav Tićak/Radio Rijeka)

Emisija u kojoj razmjenjujemo telefonske pozive, e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi te vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova. Ehhh....

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Vaše najdraže sentiše po narudžbi u "Srcolomki" Lee Domijan Fišter sviramo svake srijede u 21 sat - jer ste vi to tražili.

Posljednje emisije

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 15.11.2017 21:00

Emisija 15.11.2017.

Govori se da dolazi vrijeme studeni, praznine i samoće, stiže vjetar obilazeći dvostruku šumu i gusta kiša dira svojim hladnim jezikom čelo zemlje. Budi tu, pored mene, kao moja ruka, otvorena, da bih tobom primio ono što me očekuje. Dati i uzeti, ista riječ u koju ulazi ljubav kao u postelju. Kome pripada čovjek ako ne tebi, nježnosti, kome ljubav ako ne onima koji podižu lomaču na kojoj gori još uvijek srce zemlje? Kao da nisam rođen, kao da sam već umro skriven u nekoj ruži, u snu koji drugi sanja, u groznici bilja, u vodi ili zraku koji ćeš ti udahnuti prije nego odeš. Govori se da stiže vrijeme studeni, ali sudbina sviju samo je moja sudbina, a bol sviju ne postaje veća. Smrt za sve samo je smrt za mene i stoga hoću da postojim da bi postojalo sve što vidim: mravi sa svojim primjerom koga se plašim, zvonjava, hljeb, miris žene, nago voće bez posljedica, neka znanost, nesreća, bol ili zvuk trube u blatu, da bi postojao svijet, historija ili poljubac i ti, konačno, moja ljubavi, moje promuklo zvono, moje područje ograđeno žicom uz koju se uspinje talas neba. Govori se da stiže studen, vrijeme praznine, ali ja ne očekujem ništa, jer ono što dolazi ja već imam boreći se, da bih pao jednoga dana tiši nego dok sam govorio riječi koje jedino ti nisi čula. Tako se ruši stablo drvosječa. Tako pada sjekira. Tako snijeg koji čekam! (Zvonimir Golob)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 08.11.2017 21:00

Emisija 08.11.2017.

Dan je kao sunčan. Ti si kao veseo. Prolaziš, kao ne vide te. Svima je kao lijepo. Svima je kao dobro. Svima je kao ludo. I ti si kao sretan. Živi se kao u miru. Ptice su kao slobodne. Budućnost kao na dlanu. Savjest je kao čista. I suncu je kao jasno. O, srce, kao pjevaj. Svi se kao brinu o svima. Svatko je prijatelj kao. Svima je kao stalo do tebe, i do svijeta. I dan kao ode. I ti se kao smiješiš! I ništa te kao ne boli. (Enes Kišević)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 01.11.2017 21:00

Emisija 01.11.2017.

“Zemlja je smrtnim sjemenom posijana. Ali smrt nije kraj, jer smrti zapravo i nema. I nema kraja. Smrću je samo obasjana staza uspona, od gnijezda do zvijezda”. (Mak Dizdar)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 25.10.2017 21:00

Emisija 25.10.2017.

Prošla je bura, stišale se strasti, I ljubav s njima sve je bliže kraju; Drukčije sada tvoje oči sjaju – U njima nema ni sile ni vlasti. Ja čujem: naša srca biju tiše, tvoj stisak ruke nije onaj prvi; Hladan, bez duše, bez vatre i krvi, k'o da mi zbori: nema ljeta više! Za društvo nekad ne bješe nam stalo, o sebi samo govorismo dugo; No danas, draga, sve je, sve je drugo: sada smo mudri i zborimo malo… Prošlo je ljeto! Mutna jesen vlada. U srcu našem nijednog slavulja; Tu hladan vjetar svele ruže ljulja, i mrtvo lišće po humkama pada… (Aleksa Šantić)

Komentari

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 22.11.2017. 21:00 - 22:00

Srijeda, 29.11.2017. 21:00 - 22:00