Srcolomka

Srcolomka

Lea Domijan Fišter (Foto: Vjekoslav Tićak/Radio Rijeka)

Emisija u kojoj razmjenjujemo telefonske pozive, e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi te vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova. Ehhh....

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Vaše najdraže sentiše po narudžbi u "Srcolomki" Lee Domijan Fišter sviramo svake srijede u 21 sat - jer ste vi to tražili.

Posljednje emisije

Radio Rijeka — Srijeda, 20.09.2017 21:00

Srcolomka

Prolaze satima sjećanja kroz ponoći. Ulicom koračaju stihovi što ostaju bez pomoći. Daj da otplačem, pa da postoje i da bude njih kad me ne bude. Iz čega se smrti sastoje? Čije li su takve teške presude? Biva se, pa te nema više. Zbiva se, dok te neko najedanput ne izbriše. A u ulici Karadžoz - bega, sa noćnim mirom il' bez njega, miris dunja čeka pred vratima i srce mi se otima.( Adnan Pintul)

Radio Rijeka — Srijeda, 13.09.2017 21:00

Srcolomka

Moje srce je traži, a ona nije uz mene. Ista noć odjeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo više isti. Više je ne volim, zaista, a možda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug zaborav. Jer sam je u noćima, kao ova, držao u svom naručju, moja je duša nespokojna što ju je izgubila. Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, i ovi stihovi posljednji koje za nju pišem. (Pablo Neruda)

Radio Rijeka — Srijeda, 06.09.2017 21:00

Srcolomka

Vjetar je opet uzeo svoju staru gitaru, staru, staru, jako staru. I pjesmu jeseni uz nju zapjevao, pjevao, pjevao, pjevao... A list po list u zraku plesat stao... list po list... list po list... pao... pao... pao... pao (Grigor Vitez)

Radio Rijeka — Srijeda, 28.06.2017 21:00

Srcolomka

O more još se sjećam onih dana kad si naša tjela milovalo pjenom tvojih vala. Tad smo djeca bili mi i još nismo znali što nam nosis ti. A s pjesmom i mirisom tvojim rađala se ljubav naša i zato ti more hvala. More, more, more, more more, more, o more... I to sunce što nad tobom tako sije i taj galeb što nad tobom leti i opojni miris bora, svo to tvoje blago dalo si nam ti. Dalo si nam ljubav vječnu, dalo si nam sreću, i zato ti more hvala. (Meri Cetinić)

Komentari

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 27.09.2017. 21:00 - 22:00

Srijeda, 04.10.2017. 21:00 - 22:00