Srcolomka

Srcolomka

Lea Domijan Fišter (Foto: Vjekoslav Tićak/Radio Rijeka)

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Sjetili ste se nekog dobrog sentiša? Predložite ge na: e-mail srcolomka@hrt.hr , Facebook stranici Srcolomka ili pošaljite razglednicu. Vaše prijedloge i poruke pirmamo do utorka uoči emisije.

Svake srijede, od 21 sat, slušajte najdraže sentiše, s vama je "Srcolomka" i Lea Domijan Fišter.

 

Posljednje emisije

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 19.09.2018 21:00

Emisija 19.09.2018.

Pala je zvijezda i mrak je odjednom pao u zjene ako me voliš. Ako me voliš, daj da skinemo te teške sjene, da ne mogu više ništa tužno reći, da ne budu kiše, da ne bude ništa, a da ljubav bude... Ako me voliš reci mi pjesmu koje rijeke znaju, reci mi ljubav najveću još veću od veće, da mi traju te usne na usni, da mi tijelo trne i usahnu suze. Ako me voliš, reci mi lijepo neka mi bude jutro na tijelu, da me ne prevare ponoćna bdijenja jer pala je zvijezda u moje zjene. Ako me voliš, ako me voliš, da skinemo skupa te teške sjene, da mi pjesme polude, da ne bude ništa, a da ljubav bude... (Željko Krznarić)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 12.09.2018 21:00

Emisija 12.09.2018.

Pala je zvijezda i mrak je odjednom pao u zjene ako me voliš. Ako me voliš daj da skinemo te teške sjene da ne mogu vise ništa tužno reći da ne budu kiše da ne bude ništa a da ljubav bude... Ako me voliš reci mi pjesmu koje rijeke znaju reci mi ljubav najveću još veću od veće da mi traju te usne na usni da mi tijelo trne i usahnu suze. Ako me voliš reci mi lijepo neka mi bude jutro na tijelu da me ne prevare ponoćna bdijenja jer pala je zvijezda u moje zjene. Ako me voliš ,ako me voliš da skinemo skupa te teške sjene da mi pjesme polude da ne bude ništa a da ljubav bude... (Željko Krznarić)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 05.09.2018 21:00

Emisija 05.09.2018.

Svjetlucave i sasvim tanke niti lelujaju se zrakom amo tamo. Bez ikakve su koristi te niti, a žao nam je da ih pokidamo. Trenutak lebde, ko da i ne znadu, onako lake, za zemaljsku težu. Tajanstveno su radosne i tihe.I 'ko bi znao s čim nas one vežu. (Dobriša Cesarić: Na kraju ljeta)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 30.05.2018 21:00

Emisija 30.05.2018.

Hoćeš li beskrajne prostore neba, sve ruže svijeta, sve što ti treba? Hoćeš li mora, jezera, vulkane, sve moje noći i sve dane? Hoćeš li sve što moje nije, hoćeš li dugu mokru od kiše, da opet bude kao prije, da voliš jednom i nikad više? Hoćeš li srce zauvijek, i sreću? Hoćeš li ljubav moju? Neću! Hoćeš li bol što svuda stiže do kraja srca i do dna mesa, hoćeš li ruku što se diže dok vičeš sam i do nebesa? Hoćeš li pisma kojih nema i prazne riječi što te traže, I laž i ponor koji drijema u svemu što ti ona kaže? Hoćeš li mokar jastuk noću? Hoću li ljubav tvoju? HOĆU! (Zvonimir Golob)

Komentari

Najave

Srcolomka

Srijeda, 26.09.2018. 21:00 - 22:00

"Na svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ...

Sve najave