Srcolomka

Srcolomka

Lea Domijan Fišter (Foto: Vjekoslav Tićak/Radio Rijeka)

Emisija u kojoj razmjenjujemo telefonske pozive, e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi te vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova. Ehhh....

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Vaše najdraže sentiše po narudžbi u "Srcolomki" Lee Domijan Fišter sviramo svake srijede u 21 sat - jer ste vi to tražili.

Posljednje emisije

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 17.01.2018 21:00

Emisija 17.01.2018.

Gdje ću tebe, o ljubavi moja, sad zakopat', kad si izdahnula? U mom srcu nije ti pokoja, jer si pokoj sav mu razmetnula. Da te legnem u zemljicu crnu u zemljici ti ne bi sagnjila, zemska vila dragocjenost tvoju u kamenje predrago bi zbila. Da te spustim u duboko more, u moru se ne bi rastopila, morska vila dragocjenost tvoju u biser bi predragi salila. Pak bi došli ljudi blagohlepni, iz zemlje bi tebe iskopali, iz mora bi tebe izvadili i po svijetu svuda rasprodali. A ti idi, nek te uzdisaji k nebu dignu, tamo zvijezdom budi, tamo meni žalosnome sjaji, tamo neće dostignut te ljudi! (Petar Preradović)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 10.01.2018 21:00

Emisija 10.01.2018.

Propala ljubav ne nosi se na put kao što nosiš kovčege i svežnje. U spomenima život samo spava; kad probudi se — oni budu cežnje. Putuješ dane i putuješ noći: Oni su tvoje društvo u samoći. U zanosima, lutanju daleku oni te naglo zabole, zapeku. Otiđeš dalje. Oni dublje riju i glumljenu ti radost tiho piju. Na dnu ti srca čuče sumnje; čuju micanje svake nade, pa je truju. Tjeskobama, ljubomorom te muče, U sutra sjenu bacajuć od juče. (Dobriša Cesarić)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 03.01.2018 21:00

Emisija 03.01.2018.

Ptam se voli li snijeg drveće i polja, kad ih ljubi tako nježno? Onda ih pokriva, znate, bijelim pokrivačem i možda ih savjetuje. Spavajte, dragi moji, sve dok ljeto ne dođe ponovo. (Lewis Carroll)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 20.12.2017 21:00

Emisija 20.12.2017.

Snio sam jesen u magli stakala, drugove i tebe u veseloj klapi, i kao soko što za krvlju vapi, duša je moja na ruku ti pala. Al vrijeme je išlo, starost ga je takla, i kruneć okvire koprenom od srebra, zora je iz vrta sipala stakla krvavim i tužnim suzama septembra. Vrijeme je starilo. U fotelji svila ko led je pucala, sva trošna i bolna. Pa i ti zašutje, a glasna si bila, i san utihnu poput zvuka zvona. Probudih se. K'o jesen, puna bola bijaše zora, a vjetar je pun jeze, k'o laku slamu što kiši iz kola u bijegu nebom raznosio breze.(Boris Pasternak)

Komentari

Najave

Srcolomka

Srijeda, 24.01.2018. 21:00 - 22:00

Želio bih se uvijek sjećati sretnih dana naše ljubavi tada je život bio puno ljepši i sunce blistavije bilo no danas. Uvelo lišće slaže se po zemlji a ja te ...

Sve najave