Sunčani sat

Sunčani sat Sunčani sat

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sunčani sat traje više od 40 godina, a namijenjen je slušateljima kojima je putovanje stil života. U svojim najboljim godinama, emisija je poput starog vina - tradicionalno donosi odabrane stvari za odabrane slušatelje. Otkriva nove turističke potencijale, predstavlja novu ponudu u turizmu i slušatelju-namjerniku daje mogućnost da odabire svoje slijedeće destinacije za putovanja. Predstavlja turističke vodiče, prati turističke priredbe i surađuje s glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, a sudjeluje i u akciji 'Plavi cvijet'.

 

o autoru:

Zlatan Skalicki je na Hrvatsku radioteleviziju, točnije RTZ, došao u rujnu 1988. godine. Na Radio Sljemenu je radio sve novinarske forme. Uređivao je i vodio tada vrlo popularnu emisiju "Licem prema gradu", bio reporter, pa i ratni reporter, javljajući se u programe HR-a s mnogih bojišta. Po prelasku na HR2, radio je autorske emisije i uređivao Novosti. Surađivao je u svim programima Hrvatskoga radija: u Jutarnjem i Večernjem programu, kao i u noćnim vijestima na Prvom programu. Dvije sezone urednički i voditeljski je realizirao prijenose opernih izvedbi iz njujorškog Meta na HR3.  Za Dramski program snimio je radio-dramu "Slava umjetnosti" Martine Aničić i Borisa Kovačevića u prigodi stote obljetnice zgrade HNK u Zagrebu. Redovito je surađivao s redakcijom Ozbiljne glazbe HTV-a. Za Orfej HRT-a je - kao glazbeni producent - napravio CD Verdijeve "Aide" s Ljiljanom Molnar-Talajić i Biserkom Cvejić. Nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album klasične glazbe.

Posljednje emisije

Drugi program — Petak, 15.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Vodice, turistički centar na srednjem dijelu Jadrana poznat po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Duge šljunčane i pješčane plaže na zapadu i istoku grada, bogata turističko – ugostiteljska i trgovačka ponuda, razvijen kulturno zabavni život te brojni programi izleta, rekreacije i bavljenja sportom, čine turističku ponudu Vodica kvalitetnom i prepoznatljivom.

Drugi program — Petak, 08.09.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Našicama, gradiću u srcu Slavonije. Prekrasan krajolik i okolica nude sve, od rekreacijskog do arheološkog turizma te preko 700 godina stare povijesti grada. Ovoga vikenda u Našicama se održavaju i Dani “Slavonske šume”. Manifestacija se održava posljednjih17 godina početkom rujna u najljepšem gradskom parku u Hrvatskoj. Nude se brojne aktivnosti za posjetitelje, od natjecanja u sječi drva do streličarstva. Isto tako, široki zabavni i gastronomski program traje cijela 3 dana.

Drugi program — Petak, 01.09.2017 16:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog petka se emitira od 16 do 18 sati. Vodimo vas u centar svijeta – Ludbreg, jedinstveno hrvatsko svetište, grad čuda i legendi. Na samim vratima Zagorja, smješten u gornjoj Podravini, a na istoku Varaždinske županije, ludbreški kraj nudi najbolje od obje regije. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju i pitomoj prirodi, Ludbreg pruža iskren i autohton doživljaj, bilo da se radi o hodočasnicima, poslovnim ljudima, ljubiteljima prirode ili putnicima namjernicima. Do 03. rujna traje i bogat program u sklopu najveće manifestacije Ludbrega – „Dani ludbreške Svete nedjelje“.

Drugi program — Petak, 25.08.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka na otoku Rabu. Vodimo vas u grad Rab u kojem će se po drugi put ove ljetne sezone, upravo od petka održavati manifestacija Kantuni. Na svakom “kantunu” posjetitelje očekuje ambijentalni ugođaj s vrhunskim izvođačima, birana ponuda slasnih zalogaja i osvježavajući gutljaji za toplih ljetnih večeri. Ne čudi da naša primadona Dunja Vejzović sve više boravi na Rabu, i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija na otoku - na Pjaceti između dva zvonika s neometanim pogledom na more. Rođena u Zagrebu, a porijeklom dijelom s Raba, čuvena hrvatska operna pjevačica uskoro priprema svoj sad već itekako poznat Masterclass.

Sljedeća emitiranja

Petak, 22.09.2017. 14:00 - 14:30

Petak, 22.09.2017. 14:35 - 14:55

Petak, 22.09.2017. 15:00 - 15:30

Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 15.09.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 08.09.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 01.09.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 25.08.2017 14:00