Sunčani sat

Sunčani sat Sunčani sat

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sunčani sat traje više od 40 godina, a namijenjen je slušateljima kojima je putovanje stil života. U svojim najboljim godinama, emisija je poput starog vina - tradicionalno donosi odabrane stvari za odabrane slušatelje. Otkriva nove turističke potencijale, predstavlja novu ponudu u turizmu i slušatelju-namjerniku daje mogućnost da odabire svoje slijedeće destinacije za putovanja. Predstavlja turističke vodiče, prati turističke priredbe i surađuje s glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, a sudjeluje i u akciji 'Plavi cvijet'.

 

o autoru:

Zlatan Skalicki je na Hrvatsku radioteleviziju, točnije RTZ, došao u rujnu 1988. godine. Na Radio Sljemenu je radio sve novinarske forme. Uređivao je i vodio tada vrlo popularnu emisiju "Licem prema gradu", bio reporter, pa i ratni reporter, javljajući se u programe HR-a s mnogih bojišta. Po prelasku na HR2, radio je autorske emisije i uređivao Novosti. Surađivao je u svim programima Hrvatskoga radija: u Jutarnjem i Večernjem programu, kao i u noćnim vijestima na Prvom programu. Dvije sezone urednički i voditeljski je realizirao prijenose opernih izvedbi iz njujorškog Meta na HR3.  Za Dramski program snimio je radio-dramu "Slava umjetnosti" Martine Aničić i Borisa Kovačevića u prigodi stote obljetnice zgrade HNK u Zagrebu. Redovito je surađivao s redakcijom Ozbiljne glazbe HTV-a. Za Orfej HRT-a je - kao glazbeni producent - napravio CD Verdijeve "Aide" s Ljiljanom Molnar-Talajić i Biserkom Cvejić. Nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album klasične glazbe.

Posljednje emisije

Drugi program — Petak, 16.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Vrbniku na otoku Krku. Vrbnik je jedno je od najpoznatijih hrvatskih mjesta što zahvaljuje svojoj glagoljaškoj baštini i čuvenoj narodnoj pjesmi osebujne melodije i sadržaja "Vrbniče nad morem". Emisija se emitira iz prvog hrvatskog Vinotela Gospoja. Taj hotel je prava vrbnička atrakcija, a na idealan način spaja tradiciju i moderan stil. Vinotel ponosno gleda na more i hridi koje se iz mora izdižu čineći Vrbnik upravo onim što jest – posebno mjesto, puno emocija, povijesti, vjere i ljubavi.

Drugi program — Petak, 09.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Prelog, međimurski "Grad cvijeća" bogat poviješću. Tradicionalne manifestacije obogaćuju život i čuvaju baštinu naših predaka. Od ovoga petka Prelog će biti bogatiji za još jedan, novi događaj - „Rimske igre“. Manifestacija ima uporište u jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta rimskog razdoblja u Međimurju, „Ferenčici“, koje se nalazi oko tri kilometara od centra Preloga. „Rimske igre“ uz legionare, gladijatore i delicije iz rimskog doba, održavat će se 09. i 10. lipnja na Trgu slobode u samom srcu Preloga, koji će zahvaljujući kulisama biti poput onih iz starog Rima.

Drugi program — Petak, 02.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u Daruvar, najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske. Spoj zelenila i gradske arhitekture, kulturološka šarolikost i plodna vinogorja samo su neki od razloga koji su pridonijeli toj laskavoj tituli. Glazbeni koncerti, kazališne predstave, folklorna tradicija, gastronomske, vinske ili pivske manifestacije, sportska događanja, sve to i više nudi Daruvar. Najavit ćemo i 19. međunarodnu izložbu vina i sajam tradicionalnih proizvoda „VINODAR“ koja će se u Daruvaru održavati od 4. do 11. lipnja.

Drugi program — Petak, 26.05.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka na Rabu, otoku sretnih ljudi koji već više od 125 godina vježbaju gostoljubivost. Vodimo vas u grad Rab koji je smješten na uskom jezičcu zemlje okruženom drevnim zidinama. Inače, cijeli otok ima više pješčanih plaža nego bilo koje drugo mjesto na Jadranu, što ga uz mnoge lijepe stjenovite plaže i kristalno čisto more čini idealnim mjestom za odmor za cijelu obitelj. Sam grad Rab višestruki je dobitnik priznanja za najbolje turističko mjesto na Jadranu. Jedno od mnogih događanja na otoku je i Festival otočne janjetine koji se odvija tijekom mjeseca svibnja. Kulminacija festivala jest završna svečanost koja će biti ovoga vikenda na trgu Sv Kristofora u gradu Rabu.

Najave

Sunčani sat

Petak, 23.06.2017. 14:00 - 16:00

Ovoga petka Sunčani sat je u Belišću, gradu sporta i papira, ali i amaterskog kazališta. U užem središtu nalaze se do danas sačuvani objekti povijesne industrijske arhitekture, kao i velika ...

Sve najave
Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 16.06.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 09.06.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 02.06.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 26.05.2017 14:00