Sunčani sat

Sunčani sat Sunčani sat

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sunčani sat traje više od 40 godina, a namijenjen je slušateljima kojima je putovanje stil života. U svojim najboljim godinama, emisija je poput starog vina - tradicionalno donosi odabrane stvari za odabrane slušatelje. Otkriva nove turističke potencijale, predstavlja novu ponudu u turizmu i slušatelju-namjerniku daje mogućnost da odabire svoje slijedeće destinacije za putovanja. Predstavlja turističke vodiče, prati turističke priredbe i surađuje s glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, a sudjeluje i u akciji 'Plavi cvijet'.

 

o autoru:

Zlatan Skalicki je na Hrvatsku radioteleviziju, točnije RTZ, došao u rujnu 1988. godine. Na Radio Sljemenu je radio sve novinarske forme. Uređivao je i vodio tada vrlo popularnu emisiju "Licem prema gradu", bio reporter, pa i ratni reporter, javljajući se u programe HR-a s mnogih bojišta. Po prelasku na HR2, radio je autorske emisije i uređivao Novosti. Surađivao je u svim programima Hrvatskoga radija: u Jutarnjem i Večernjem programu, kao i u noćnim vijestima na Prvom programu. Dvije sezone urednički i voditeljski je realizirao prijenose opernih izvedbi iz njujorškog Meta na HR3.  Za Dramski program snimio je radio-dramu "Slava umjetnosti" Martine Aničić i Borisa Kovačevića u prigodi stote obljetnice zgrade HNK u Zagrebu. Redovito je surađivao s redakcijom Ozbiljne glazbe HTV-a. Za Orfej HRT-a je - kao glazbeni producent - napravio CD Verdijeve "Aide" s Ljiljanom Molnar-Talajić i Biserkom Cvejić. Nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album klasične glazbe.

Posljednje emisije

Drugi program — Petak, 19.05.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog vas petka vodi u južni dio Krapinsko-zagorske županije, Stubičke Toplice. Podno sjevernih obronaka planine Medvednice mjesto je živopisnog krajolika u kojem se šumske padine spuštaju prema termalnim izvorima. Stubičke Toplice prepoznatljiva su ekološka destinacija i dugogodišnji dobitnik prestižnog priznanja „Zeleni cvijet“ za najuređenije mjesto kontinentalne Hrvatske. Bogata kulturna baština, ljekoviti termalni izvori, brežuljci Kapelščak i Kamenjak ispunjeni povijesnim pričama te jezerom Jarki, šetnicama i parkovima privlače brojne izletnike, turiste i planinare.

Drugi program — Petak, 12.05.2017 14:00

Sunčani sat

Odredište Sunčanog sata ovoga petka je grad Kaštela, smješten na obali Kaštelanskog zaljeva. Grad se razvio oko 7 mjesta, tj. oko utvrda - kaštela, a svako od njih ima svoje specifičnosti koje karakteriziraju ovaj mediteranski kraj. Istočni dio grada je nekad bilo malo industrijsko središte, a danas se razvijaju trgovački centri te u malim koracima i turizam. Zapadni dio grada je turistički orijentiran. Tu se nalazi najveći broj smještajnih kapaciteta – hoteli, apartmani, sobe za iznajmljivanje, kampovi i novosagrađena marina. U Kaštelima djeluju mnoge udruge i ustanove koje svojom aktivnošću obogaćuju kulturni život grada cijele godine. Muzej grada Kaštela smješten je u dvorcu Vitturi, a izložbeni prostor u nekadašnjem biskupovom ljetnikovcu u Kaštel Sućurcu. U Kaštel Lukšiću, na Šetalištu Miljenka i Dobrile 34 nalazi se novootvoreni hotel Štacija, koji je prve goste primio krajem travnja. U ugodnoj atmosferi i susretljive domaćine realiziramo današnji Sunčani sat.

Drugi program — Petak, 05.05.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovoga petka je u Virju. U srcu Podravine u pitomom okruženju dravskih livada i vinorodnih brežuljaka Bilogore, Virje postaje sve ugodnije mjesto za boravak, a njegovi se stanovnici ponose neobično bogatom kulturnom tradicijom. U petak i subotu održat će se druga "Virovska prkačijada". Ova turistička manifestacija prvi je međunarodni festival izvornih kolača. Osim hrvatskih, predstavit će izraelske, češke, bosanske, albanske, armenske i ruske izvorne slastice.

Drugi program — Petak, 28.04.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat vas ovoga petka vodi u Mali Lošinj, najveći grad otoka Lošinja i jednu od najvažnijih luka na Sjevernom Jadranu. U Malom Lošinju događanja sustižu jedno drugo, a zbog izuzetno pozitivnih karakteristika klime razvijen je i lječilišni turizam. Lošinjska je kuhinja prepuna okusa i mirisa Mediterana, a jela su pripravljena baš kao i nekad - na tradicionalan način. Bijela i plava riba, školjke, plodovi mora, otočna janjetina, domaća tjestenina i maslinovo ulje te arome i boje lošinjskog začinskog bilja, okusi su koje ćete zasigurno zavoljeti.

Sljedeća emitiranja

Petak, 26.05.2017. 14:00 - 14:30

Petak, 26.05.2017. 14:35 - 14:55

Petak, 26.05.2017. 15:00 - 15:30

Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 19.05.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 12.05.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 05.05.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 28.04.2017 14:00