Sunčani sat

Sunčani sat Sunčani sat

Emisija s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima. Emitira se petkom od 14:00 do 16:00 sati. Urednik i voditelj: Zlatan Skalicki Novinari: Nataša Mikas i Ana Ciglenečki

Sunčani sat traje više od 40 godina, a namijenjen je slušateljima kojima je putovanje stil života. U svojim najboljim godinama, emisija je poput starog vina - tradicionalno donosi odabrane stvari za odabrane slušatelje. Otkriva nove turističke potencijale, predstavlja novu ponudu u turizmu i slušatelju-namjerniku daje mogućnost da odabire svoje slijedeće destinacije za putovanja. Predstavlja turističke vodiče, prati turističke priredbe i surađuje s glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, a sudjeluje i u akciji 'Plavi cvijet'.

 

o autoru:

Zlatan Skalicki je na Hrvatsku radioteleviziju, točnije RTZ, došao u rujnu 1988. godine. Na Radio Sljemenu je radio sve novinarske forme. Uređivao je i vodio tada vrlo popularnu emisiju "Licem prema gradu", bio reporter, pa i ratni reporter, javljajući se u programe HR-a s mnogih bojišta. Po prelasku na HR2, radio je autorske emisije i uređivao Novosti. Surađivao je u svim programima Hrvatskoga radija: u Jutarnjem i Večernjem programu, kao i u noćnim vijestima na Prvom programu. Dvije sezone urednički i voditeljski je realizirao prijenose opernih izvedbi iz njujorškog Meta na HR3.  Za Dramski program snimio je radio-dramu "Slava umjetnosti" Martine Aničić i Borisa Kovačevića u prigodi stote obljetnice zgrade HNK u Zagrebu. Redovito je surađivao s redakcijom Ozbiljne glazbe HTV-a. Za Orfej HRT-a je - kao glazbeni producent - napravio CD Verdijeve "Aide" s Ljiljanom Molnar-Talajić i Biserkom Cvejić. Nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album klasične glazbe.

Posljednje emisije

Drugi program — Petak, 21.07.2017 15:00

Sunčani sat

Sunčani sat, ovoga petka iznimno od 15 do 17 sati, vodi vas u Metković, mjesto susreta brda i doline, rijeke i mora. Grad je to poznat po jednoj od najvažnijih turističkih atrakcija na Jadranu - tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi. U sklopu Maratona održavaju se i Dani neretvanske kneževine, višednevna manifestacija osmišljena u svrhu revitalizacije povijesne i tradicijske baštine. U naselju Vid pokraj Metkovića, svakog posljednjeg petka u srpnju, održava se povijesno zabavna manifestacija Rimska noć u Naroni. Metković je grad bogatog društvenog života tijekom cijele godine, a uz bogatu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu, gastronomsku i enološku ponudu posjetitelje oduševljava ljubaznost i srdačnost Metkovki i Metkovaca.

Drugi program — Petak, 14.07.2017 14:00

Sunčani sat

U doba Austrougarske, a razvojem željeznica krajem 19. stoljeća na Opatijskoj je rivijeri započeo turizam. Gosti su iz Opatije kočijama počeli odlaziti na izlete u romantičnu Mošćeničku Dragu. Najprije su noćili u prelijepim vilama izgrađenim krajem 19. stoljeća, a potom i hotelima koji su vremenom nicali. O današnjim turističkim potencijalima Mošćeničke Drage govorimo ovoga petka u Sunčanom satu.

Drugi program — Petak, 07.07.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Rapcu, atraktivnom turističkom odredištu u Istri. Emisija se emitira iz turističkog naselja Maslinica, jedinstvenog kompleksa s jedne strane okruženog brdovitom šumom, a s druge biserno bijelom plažom. Nekada ribarsko naselje, Rabac danas nudi dovoljno sadržaja za one koji preferiraju aktivan ljetni, ali i cjelogodišnji odmor. Poznata po svojoj iznimnoj biološkoj raznolikosti, za istinske ljubitelje prirode tu je pješačka staza što iz Rapca vodi do obližnjeg Labina. Labin s općinama Sveta Nedelja, Kršan, Pićan i Raša čini područje Labinštine.

Drugi program — Petak, 30.06.2017 14:00

Sunčani sat

Sunčani sat ovog je petka u Selcu, malom primorskom gradiću smještenom u slikovitoj uvali nadomak Crikvenice. Nekad naselje ribara i zidara, danas je Selce atraktivna turistička destinacija. Svojom blagom klimom privlači brojne turiste tijekom cijele godine. Prirodne ljepote, skrivene i razvedene uvale, čisto more, plaže, crkvice, kapelice, kamene kućice sakrivene od turističke vreve, daju posebnu čar Selcu, a putovanju drugačiji doživljaj.

Sljedeća emitiranja

Petak, 28.07.2017. 14:00 - 14:30

Petak, 28.07.2017. 14:35 - 14:55

Petak, 28.07.2017. 15:00 - 15:30

Poslušajte

Sunčani sat
Petak, 21.07.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 14.07.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 07.07.2017 14:00

Sunčani sat
Petak, 30.06.2017 14:00