Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Biciklom, čamcem, brodom, avionom, automobilom, pješice.... ili eterom Radio Osijeka na put vas vodi emisija Turizam Slavonije i Baranje. Turistička odredišta, manifestacije, znamenitosti, smotre folklora, vinske ceste, gastro ponuda - svakog ponedjeljka u 18 sati i 10 minuta.

Biciklom, čamcem, brodom, avionom, automobilom, pješice.... ili eterom Radio Osijeka na put vas vodi emisija Turizam Slavonije i Baranje. Turistička odredišta, manifestacije, znamenitosti, smotre folklora, vinske ceste, gastro ponuda - svakog ponedjeljka u 18 sati i 10 minuta.

Posljednje emisije

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 11.06.2018 18:10

Emisija 11.06.2018.

Vukovar je i ove godine ugostio najuspješnije umjetnike svjetske street-art scene: u sklopu projekta "Vukovar goes vertical" oslikano je pet lokacija koje su postale atraktivne točke za sve Vukovarce i sve brojnije i znatiželjnije goste. Međunarodni dan biološke raznolikosti 22.svibnja u Parku prirode Kopačkome ritu, jednom od područja u Hrvatskoj s najvećom bioraznolikošću, protekao je u znaku volonterske akcije čišćenja područja u sjevernom dijelu, uz Vemeljski Dunavac. Na 23.000 hektara Parka zabilježeno je 2.300 biljnih i životinjskih vrsta. Pod sloganom “ Vinom i dobrotom do zvanja”, u Iloku je posljednjeg travanjskog vikenda na vinogorju Vukovo, svečano otvoren Lions vinograd dobrote. Još jedna inicijativa namijenjena sigurnoj budućnosti i ostanku mladih na krajnjem istoku Hrvatske, u našemu najpoznatijem kontinentalnom vinogorju.

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 04.06.2018 18:10

Emisija 04.06.2018.

Avanturistički sadržaji, adrenalinski parkovi, biciklističke staze, vožnja čamcima….a tek vožnja zapregama! …sadržaji su koji privlače sve više izletnika, avanturista, biciklista i team buildinga na područje Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. Na sve prepoznatljivijoj turističkoj destinaciji, u pričama iz Vukovara i Baranje i budite s nama i danas.

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 28.05.2018 18:10

Emisija 28.05.2018.

O događajima koji su označili protekli mjesec, a vezani su uz europsku destinaciju izvrsnosti Vukovar Vučedol Ilok, nacionalnog dobitnika nagrade EDEN na temu kulturnog turizma. Radionica ""Hrvatska 365 Gourmet" u Vukovaru je 15.svibnja okupila više od 40 sudionika, kojima su svjetski majstori kuhinje s Michelinovim zvjezdicama Lionel Levy i Frank Renimel govorili o novim trendovima u gastronomiji te pohvalili bogatstvo hrvatskih eno-gastro resursa. U sklopu predstavljanja „paketa“ novih nacrta prijedloga turističkih zakona (Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakon o turističkoj pristojbi, Zakon o članarinama u turističkim zajednicama, Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakon o turističkom zemljištu) 23. svibnja u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku održan je sastanak pomoćnice ministra turizma Snježane Brzice i državnog tajnika Tončija Glavine s predstavnicima kontinentalnih turističkih zajednica. Kako je istaknuto, prvi turistički pokazatelji u 2018. godini su optimistični jer potvrđuju povećanje posjeta, ali i njihovih financijskih učinaka.

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 21.05.2018 18:10

Emisija 21.05.2018.

Uvodnom konferencijom u Javnoj ustanovi Park prirode Kopački rit označen je početak izgradnje pristaništa na jezeru Sakadaš za turističke brodove na solarni i električni pogon. Bit će dovršeno u iduće tri godine, a riječ je o 11 milijuna kuna vrijednom EU - projektu iz strukturnih fondova. Među temama 4.međunarodnog kongresa "Novo vrijeme - vrijeme za ruralni turizam" - o ulozi novinara i novih medija u promociji Hrvatske.