Najave: Bibliovizor

Subota, 28.04.2018 16:03

Svendsen, Domaš

Lars Svendsen je suvremeni norveški filozof, koji u svojim radovima spaja psihološke i filozofske uvide s iskustvima popularne kulture i smatra da filozofija treba odgovarati i na konkretna pitanja koja muče ljude u svakodnevici. Svendsenove knjige prevedene su na više od 25 jezika, i potaknule su veliko zanimanje u mnogim zemljama. O Svendsenovoj "Filozofiji usamljenosti" u prijevodu Miše Grundlera za emisiju piše Tatjana Gromača Vadanjel. Nikica Mihaljević prikazat će dvije knjige pjesnikinje, prozaistice, novinarke i znanstvenice Jasminke Domaš: pjesničku zbirku "Duša je nebo" i roman "Izabrana. Život Edith Stein".

Subota, 05.05.2018 16:03

Aščić, Gašpar, Jurčević, Crnogorac

"Kako sam postao zao" naslov je prve zbirke kratkih priča Ilije Aščića. Kritičar Igor Gajin Aščićeve priče doživljava kao "antihumanistički portret ljudskog zvjerinjaka" te ih smatra veoma duhovitima. Božidar Alajbegović piše o romanu "Spori odron" Mihaele Gašpar te ističe kako se prozni tekstovi Mihaele Gašpar odlikuju istančanim stilom. Branko Maleš prikazat će pjesnički prvijenac Mateje Jurčević naslovljen "Bijela vrata" i pjesničku zbirku "Jedrenjak kapetana Kuke" Nade Crnogorac .


Bibliovizor
Bibliovizor

HRT – HR 3 — Kultura, umjetnost, književnost, znanost

Emisija donosi kritike, recenzije i prikaze novih knjiga iz područja književnosti i teorije .

Najave

Svendsen, Domaš

Subota, 28.04.2018. 16:03 - 16:33

Lars Svendsen je suvremeni norveški filozof, koji u svojim radovima spaja psihološke i filozofske uvide s iskustvima popularne kulture i smatra da filozofija treba odgovarati i na konkretna pitanja koja ...

Aščić, Gašpar, Jurčević, Crnogorac
Subota, 05.05.2018. 16:03 - 16:34

Sve najave