Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Gordana Grizelj Pogarčić, Dubravko Majnarić, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom emisiju uređuje i vodi Gordana Grizelj Pogarčić u kojoj preslušavamo i ponovno otkrivamo velike značajne i utjecajne, ali ponekad i kultne pa čak i pomalo zaboravljene albume popularne glazbe koje iz ovog ili onog razloga možemo nazvati antologijskim, u širokom vremenskom rasponu od prvog albuma Elvisa Presleya do primjerice prvog solističkog albuma Jacka Whitea.

Utorkom emisiju uređuje Zdravko Ćosić.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom emisiju vodi Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2015. predstavljeno više od 800 albuma!

 

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 15.01.2018 12:20

Emisija 15.01.2018.

Po vašem izboru prisjećamo se kompilacijskog albuma skupine "The Mamas & the Papas" pod nazivom "Essential" iz 2014. godine.

Petak, 12.01.2018 12:20

Emisija 12.01.2018.

Album koji danas preslušavamo nosi naziv AS YOU SEE ME NOW, a snimila su ga dva znana glazbenika, Jools Holland i Jose Feliciano. Ako nam je portorikanac Jose znan kao sjajan gitarist, pjevač i autor brojnih pjesama među kojima je svakako najpoznatija božićna FELIZ NAVIDAD, Jollsa Hollanda publika , pogotovo ona mlađa naprije percipira kao voditelja TV emisije "Latter... with Jools Holland" koja se na 2 programu BBC-ja prikazuje još od 1992. godine i u kojoj Jools ugošćuje najpoznatija imena svjetske glazbene scene te otkriva neke nove glazbene talente. No Jools je prije svega vrstan glazbenik, pijanist, pjevač, autor i jedan od osnivača znanog britanskog benda Squeeze, koji, doduše bez Hollanda, uz prekide djeluje i danas. Dakle, kod njega je prvo bila glazba, koncerti, studiji, a tek onda televizija. No, bez obzira na svoj voditeljski uspjeh čitavo vrijeme ostao je i glazbeno aktivan, izdavši 13 albuma. Urednik i voditelj: Robert Urlić.

Četvrtak, 11.01.2018 12:20

Emisija 11.01.2018.

Rory Gallagher je bio irski multiinstrumentalist, pjevač i skladatelj, najpoznatiji kao odličan gitarist. Pjesme s njegova albuma "Against The Grain", autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Srijeda, 10.01.2018 12:20

Emisija 10.01.2018.

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Američki dirigent starije generacije Richard Hayman proslavio se je kao aranžer čuvenog Boston Pops orkestra simfonijskog tipa, koji se i danas ubraja među najbolje zabavne orkestre u SAD. Bio je šef dirigent Simfonijskog orkestra St Louisa, Filharmonije u Calgariju, Simfonijskog orkestra u Detroitu i dirigirao je skoro svim američkim simfonijskim orkestrima kad su izvodili zabavnu glazbu. Richard Hayman je bio 12 godina glazbeni direktor poznate diskografske kuće Mercury Records. Uz Jackiea Gleassona bio je jedan od najboljih izvođača ugođajne zabavne za opuštanje i odmor. U emisiji ćemo čuti izbor iz njegove bogate diskografije.

Najave

Po vašem izboru

Srijeda, 17.01.2018. 12:20 - 12:55

CINCINNATI POPS ORKESTAR Cincinnati Pops orkestar danas je jedan od najboljih velikih zabavnih orkestara na svjetskoj glazbenoj sceni. Jaka privredna aktivnost Cincinnatija te industrija glazbenih instrumenata, koji se izvoze u ...

Po vašem izboru
Četvrtak, 18.01.2018. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Petak, 19.01.2018. 12:20 - 12:55

Sve najave