Pomorska nesreća u Pelješkom kanalu

Pomorska nesreća u Pelješkom kanalu

Pronađeno je tijelo češkoga državljanina koji je stradao u pomorskoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć, oko 22 sata i 30 minuta, u Pelješkom kanalu. Do nesreće je došlo zbog sudara desetmetarske brodice i gumenjaka.

 

Tijelo češkog državljanina pronašli su pripadnici ronilačke sekije Hrvatske gorske službe spašavanja, u moru na dubini od 30 metara, nedaleko Kućišta na Pelješcu. 

Članovi posade  hrvatskoga broda, četveročlana obitelj, nisu ozlijeđeni i zbrinuti se ubrzo nakon nesreće. Za stradalom osobom tragalo se do kasnih prijepodnevnih sati.   

Podsjetimo, pomorska nesreća dogodila se oko 22.30 sati, kada su se sudarile dvije brodice, jedna brodica hrvatske zastave, dužine 10,60 metara, pogonjena strojem snage 103 kW, sa četiri osobe na palubi (dvoje odraslih i dvoje djece), svi hrvatski državljani, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen, a čija brodica se sudarila sa drugom dužine 5 metara (gumenjak), pogonjena vanbrodskim strojem snage 56kW, češke zastave na kojoj je u trenutku sudara bila jedna osoba, A.H. (rođen 1983. godine), češki državljanin. U području potrage, bilo je, uz sva službena plovila, uključeno i 7 privatnih brodica, a MRCC Rijeka noćas od 00.03 sata emitirla je poruku hitnosti (PANPAN) posredstvom Obalne radio posataje ORP Dubrovnikradio prema svim sudionicima u pomorskom prometu za pojačanim motrenjem tijekom plovidbe unutar i izvan područja potrage. Obje brodice trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće u suradanji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik.

David Radas iz Ministarstva mora, zadužen za izvještavanje o izvanrednim situacijama na moru: 

NESREĆA

Preuzmite datoteke

NESREĆA 1,3 MB