Teatar Lero s "Gradom sjena" na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske

Teatar Lero s "Gradom sjena" na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske Teatar Lero s "Gradom sjena" na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske

Foto Željko Tutnjević

Dubrovački Studentski teatar Lero predstavljat će dramski amaterizam Dubrovačko-neretvansku županiju na 57. Festivalu kazališnih amatera Hrvatske s predstavom "Grad sjena". Ferstival će se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održati u Vodicama.

To je izbor ovogodišnjeg selektora Hrvatskog sabora kulture dramaturga, kazališnog kritičara i pisca Jasena Boke.
Grad sjena poetska je priča, koja koristi i dokumentarne audio-snimke iz dubrovačke (kazališne) povijesti koja snažno progovara o Gradu čiji duh se polako gasi u ludilu jurnjave za profitom nametnutog masovnim turizmom. Angažirana tema, ali izvrsnost kazališnog izraza, od glumačkog do redateljskog i vizualnog segmenta ovu predstavu izdvaja iz Mojaševa rada posljednjih godina i možda najavljuje povratak nekadašnjem društvenom angažmanu Studentskog teatra Lero.“ – piše, uz ostalo, u obrazloženju. Županijska smotra kazališnih amatera održana je 8. travnja u Dubrovniku uz sudjelovanje Kazališne družine Kolarin s predstavom "Vjera iznenada", Studentskog teatra Lero s "Gradom sjena" i Amaterskog kazališta Opuzen s predstavom "Crnostrig u eteru". Jasen Boko, u svom izvještaju s dubrovačke smotre, posebno je istaknuo ulogu Jelice Čučević u "Vjeri iznenada", discipliniran a opet kreativan pristup zajedničkoj igri ansambla "Grada sjena" te iskreni zanos, uživanje i potpuno predavanje stvaranju kazališnog čina opuzenskih amatera." Bit će to do sada 19. sudjelovanje dubrovačkog Teatra Lero na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske. Ovogodišnji festival održat će se u Vodicama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture završnih dana svibnja.