Glazbeni mozaik

Glazbeni mozaik

Foto: Adriana Tomašić/HRT

Glazbeni mozaik, emisija je o gradskim i županijskim događanjima iz glazbene kulture. Najave koncerta, razgovori, osvrti na glazbena događanja u gradu Dubrovniku i Dubrovačko neretvanskoj županiji. Urednica Dubravka Bokun.

Posljednje emisije

Subota, 14.02.2015 19:00

Subota, 14.02.2015 19:00

Večeras na Valentinovo, u ciklusu Lisinski subtom zagrebačke palače glazbe gostuje dvoje istaknutih francuskih umjetnika - Natalie Dessay koloraturna sopranistica, solistica i Metropolitan opere koju je i dubrovačka publika mogla vidjeti u izravnim prijenosima iz njujorške opere te Michel Legrand najznačajniji francuski skladatetlj, posebno filmske glazbe i pijanist Michel Legrand gost DLJI 2002. godine na koncertu na kojem je s njim pjevala i Tereza Kesovija uz Big band HRT-a i Dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom Stipice Kalogjere i Đela Jusića. Natalie Dessay i Michel Legrad sada koncertom turnejom predstavljaju zajednički album „Entre elle et lui“ snimljen prije 2 godine na kojem Dessay i Legrand izvode njegove filmske pjesme (Šerburski kišobrani, Afera Thomasa Crowna, Summer of '42, Yentle, Gospođice iz Rocheforta). Izbor većine izvedbi s tog aluma predstavlja u Glazbenom mozaiku Miljenko Jelača.

Najave

Glazbeni mozaik

Subota, 23.06.2018. 19:00 - 20:00

Ovotjedno izdanje Glazbenog mozaika donosi razgovor sa legendom hrvatske estrade Radojkom Šverko i Stijepom Gleđom - Markosom, koji su u srijedu 20. lipnja održali koncert u Kneževom dvoru, na Festivalu ...

Sve najave