Dnevnik Radio Dubrovnika

Dnevnik Radio Dubrovnika

Vijesti, kultura, sport, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, politika, društvo, život

Hoće li ova godina donijeti uvjete u kojima će se polako moći sanirati gubici iz prethodnih godina, i razmišljaju li o diversifikaciji djelatnosti u Atlanskoj plovidbi? Ministarstvo financija priprema prijedlog kojim bi se otpisivali dugovi blokiranim građanima. Kada će podzemlje dubrovačke katedrale zaživjeti kao nova razina kulturnopovijesnog nasljeđa? Povijesna zdanja kneževih dvorova na dubrovačkom području u obnoviteljskom su zamahu. Vrijeme sutra - djelomično sunčano.

Posljednja emisija: Srijeda, 22.03.2017 16:00

Dobro jutro Radio - jutro na 105 - Pentagon

Dobro jutro Radio - jutro na 105 - Pentagon

Vijesti, društvo, život, kontakt

Jutros smo počeli emisiju po danjem svjetlu, čak se ugasila i javna rasvjeta, koliko se razdanilo! A onda će nam uzet onu "ljetnu" uru i opet nas vratit u mrak...

Posljednja emisija: Petak, 17.03.2017 00:00

Europske minute

Europske minute

Obrazovanje, politika

U Europskim minutama o rezultatima summita čelnika EU-a održanog prošli tjedan u Bruxellesu; May može pokrenuti pregovore o razdruživanju; škotska premijerka za još jedan referendum o neovisnosti; Mogherini predstavila novu europsku strategiju za Siriju; Sud EU-a: Tvrtka ima pravo zabraniti nošenje vjerskih obilježja.

Posljednja emisija: Četvrtak, 16.03.2017 18:30

Gradoplov

Gradoplov

Kultura, sport, obrazovanje, društvo, život, obitelj, umjetnost

U DUBROVNIKU NA DANAŠNJI DAN Na današnji dan 22. ožujka 1346. godine, donesen je i zaključak, da se na Mulu sagradi kula od kamena i kreča. Ta prvotna visoka kula od Mula, kako u je zvali postoji i danas u cijelosti, ali ugrađena u današnju čvrstu i prostranu tvrđavu sv. Ivana. (1) Na današnji dan, 22. ožujka 1886. godine, tijekom svog boravka na Lokrumu carević Rudolf i nadvojvoda Ljudevit Viktor oko 14 sati stigli su s Lokruma u grad, odakle su » kočijom krenuli u obilazak i razgledavanje Župe Dubrovačke«. (2) Općinsko vijeće 22. ožujka 1900. go¬dine raspravljalo je o problemu lutajućih pasa i potrebi za jednim stalnim kučkožderom - Općinara u svakom pogledu". (3) Uz današnji dan, u katoličkom kalendaru upisana su imena: Oktavijan, Lea, Jaroslav, Bazilije i Marijan G. (4) 22. ožujka Svjetski je dan zaštite voda. (5)

Posljednja emisija: Srijeda, 22.03.2017 08:20

Lukjernarij

Lukjernarij

Glazba, kultura, umjetnost, mozaik, znanost

Izbor dubrovačkih kulturnih aktualnosti, spominjanja, citata i uspomena. Lukjernarij - što god to značilo!

Posljednja emisija: Petak, 17.03.2017 17:00

MOREPLOVI

MOREPLOVI

Vijesti, gospodarstvo, život, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 16.03.2017 17:00

Obzorja

Obzorja

Društvo, život

Projekt Nomad izvodi se u organizaciji udruge PLACA - kolektiva za istraživanje prostora.. Nomad je mobilni paviljon - novi medij i privremena urbana oprema - dostupan svima na slobodno korištenje. U sklopu Nomada organiziraju se društvene aktivnosti, umjetnički projekti, razgovori i radionice. U današnjim Obzorjima promišljanja o javnim prostorima, mjestima susreta i druženja u Mokošici povezali smo i s izvorima kojima to područje obiluje te očuvanjem i zaštitom pitke vode u mjesecu ožujku, mjesecu voda.

Posljednja emisija: Subota, 04.03.2017 18:30

Šareni svijet

Šareni svijet

Glazba, djeca, obitelj

Posljednja emisija: Nedjelja, 05.03.2017 09:00

Svjetionik

Svjetionik

Glazba, kultura, religija, društvo, život, obitelj

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 20.03.2017 17:00

Zdravi bili

Zdravi bili

Vijesti, obrazovanje, djeca, život, obitelj, kontakt, mozaik, znanost

U ovotjednoj emisiji uz Europski mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva o toj bolesti govorimo sa šefom abdominalne kirurgije Opće bolnice u Dubrovniku dr. Ivicom Stojanovićem i županijskom voditeljicom Nacionalnog programa prevencije raka debelog crijeva dr. Marijom Mašanović.

Posljednja emisija: Četvrtak, 16.03.2017 09:00

Zlatna jabuka

Zlatna jabuka

Gospodarstvo, turizam

Govorimo o najvećem svjetskom sajmu kružnih putovanja Seatrade Cruise Global održanom u Fort Lauderdaleu na Floridi, o tradicionalnoj Festi od kamenica u Stonu i Malomu Stonu, a čut ćemo još pokoji "berlinski" razgovor s nedavne Burze ITB.

Posljednja emisija: Utorak, 21.03.2017 17:00

Zrcalo vremena

Zrcalo vremena

Kultura, društvo, život, znanost

Bogato izdavaštvo Akademijinog Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku kao i podsjećanje na izniman međunarodni skup arhitekata koji je u Dubrovniku iznova potakao razmišljanja o arhitekturi u suvremenom trenutku - teme su Zrcala vremena.

Posljednja emisija: Petak, 10.03.2017 18:30