Đirata, tirada od Grada

Đirata, tirada od Grada

Društvo, život, talk show

Poštovani slušatelji, budite s nama i uz program HR Radio Dubrovnika i ove srijede, na Svetog Antu, 13. lipnja od 17 sati ili od pet ura popodne uz još jednu kontakt emisiju „Đirata tirada od Grada“ koju vodi i uređuje Boris Njavro i provedimo zajedno puni sat vašeg i našeg današnjeg vremena! A ove srijede u još jednoj Đirati, posljednjoj prije ljetne pauze, ugostit ćemo po puno toga istinsku legendu našega Grada, Gorana Prišlića, bolje nam znanog kao Vjeverica. Legendarni dubrovački DJ Vjeverica ove godine obilježio je svojih 50 godina za DJ pultom, svjedok je i sudionik mnogih događanja svih tih godina, te ćemo pomalo o svim tim godinama, ali i o početcima u rodnoj Kuni Pelješkoj, kad je kao klinac sanjao nešto sasvim drugo. Uz dobru glazbu i puno lijepih sjećanja, te našeg gosta Vjevericu neka bude dovoljno kao poziv da i ove srijede budete s nama uz još jednu Điratu tiradu od grada od pet ura popodne u programu HR Radio Dubrovnika.

Posljednja emisija: Srijeda, 13.06.2018 17:00

Dnevnik Radio Dubrovnika

Dnevnik Radio Dubrovnika

Vijesti, kultura, sport, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, politika, društvo, život

I ovogodišnja turistička predsezona nastavila je postojan trend porasta turističkoga prometa posljednjih nekoliko sezona na dubrovačkoj rivijeri.

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.06.2018 16:00

Europske minute

Europske minute

Obrazovanje, politika

U Europskim minutama o okončavanju osmogodišnjeg financijskog spašavanja Grčke; EU nije utvrdila nikakav napredak u sporu oko pravne države u Poljskoj; Europska komisija odlučila je ne izjašnjavati se o slovenskoj tužbi; eurozastupnici potvrdili novi sastav parlamenta s manjim brojem zastupnika.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.06.2018 18:30

Gradoplov

Gradoplov

Kultura, sport, obrazovanje, društvo, život, obitelj, umjetnost

U DUBROVNIKU NA DANAŠNJI DAN Sandalj Hranić izdao je, na današnji dan, 24. lipnja 1419. godine, Dubrovačkoj Republici povelju kojom joj daje u potpunu vlasnost svoj dio Konavala. (1) Na današnji datum, 24. lipnja, 1759. godine, u Dubrovniku je umro biograf i povjesničar Serafin Marija Crijević, (2) a 1929. godine, u Buenos je Airesu umro veliki rodoljub i dubrovački dobrotvor Nikola Mihanović. (3) U Rimokatoličkoj Crkvi 24. lipnja kao svetkovina se slavi rođenje, Ivana Krstitelja. (4) Sv. Ivana Krstitelja, “posljednjeg proroka i prvog sveca”, u Dubrovniku se službeno slavilo kao blagdan u kalendaru državnih blagdana Dubrovačke Republike već u 14. stoljeću. (5) U Dubrovačkoj Biskupiji rođenje sv. Ivana Krstitelja slavi se kao svetkovina i Naslov župne crkve u Ponikvama, a posebno svečano danas slave ga i: Babino Polje/Sršenovići, Banići/Trnova, Cavtat/Obod, Čilipi/Vignji i Ivanje Brdo;, Doli, Dubravka/Vataji, Dubrovnik/Kono, Gruda, Lisac/Trnovica, Lopud, Luka Šipanska, Mali Ston/Hodilje, Mlini/Plat, Orašac, Pločice/Gunjina i Molunat, Postranje/Martinovići, Smokovljani/ Visočani, Trsteno/Dubravica, Vela Luka/Gradina; Viganj/Basina, Zaton/Bunica, Žrnovo/Banja. (6) Uz današnji dan, u katoličkom kalendaru upisana su imena: Krsto i Ivan. (7)

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.06.2018 08:20

Lukjernarij

Lukjernarij

Glazba, kultura, umjetnost, mozaik, znanost

Izbor dubrovačkih kulturnih aktualnosti, spominjanja, citata i uspomena. Lukjernarij - što god to značilo!

Posljednja emisija: Petak, 25.05.2018 17:00

MOREPLOVI

MOREPLOVI

Vijesti, gospodarstvo, život, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 07.06.2018 17:00

Obzorja

Obzorja

Društvo, život

Posljednja emisija: Subota, 09.06.2018 18:30

Plavi razgovori

Plavi razgovori

Kultura, obrazovanje, religija, život, obitelj, umjetnost, znanost

U Atelieru Pulitika u Tvrđavi sv. Ivana, nedavno je u organizaciji Umjetničke galerije Dubrovnik, predavanje „Uspomena na Đura Pulitiku“ održala povjesničarka umjetnosti i konzervatorica mr.sc. Maja Nodari. U vremenopisnom putovanju kroz zajedničko vrijeme koje je od djetinjstva provodila u slikarevu okruženju, i sama emotivno i obiteljski vezana uz Đura Pulitiku, Maja Nodari dotaknula je sjećanja iz posve osobnog emotivnog rakursa, a brojne posjetitelje u svoj je svijet uspomena uvodila odabranim fotografijama iz obiteljskih albuma. Upravo to je bio povod plavom susretu s Majom Nodari.

Posljednja emisija: Nedjelja, 17.06.2018 10:05

Šareni Svijet

Šareni Svijet

Glazba, djeca, obitelj

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.06.2018 09:00

Srijedom otvoreno

Srijedom otvoreno

Politika, društvo, život, talk show, kontakt

U emisiji u srijedu 13. lipnja govorit ćemo o publikaciji "Uradimo zajedno - Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj." koja se održava u Dubrovniku 12. lipnja u Lazaretima. Gošća emisije je dr. sc. Dea Vidović ,upraviteljica Zaklade "Kultura nova" i urednica zbornika, i  voditeljica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju  Ana Žuvela. U emisiji će gostovati i skladatelj Dubravko Detoni, dobitnik nagrade Vladimir Nazor za 2017. životno djelo, na području glazbene djelatnosti. S maestrom Detonijem razgovara Dubravka Bokun. Srijedom otvoreno svake srijede poslije Vijesti u 10 sati.

Posljednja emisija: Srijeda, 13.06.2018 10:05

Svjetionik - SVIJETIONIK

Svjetionik - SVIJETIONIK

Glazba, kultura, religija, društvo, život, obitelj

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 04.06.2018 17:00

Ulični tango

Ulični tango

Glazba, kultura, film

U emisiji Ulični tango - gošća emisije je dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović. Govorimo o njenom prvom dugometražnom filmu Murina.

Posljednja emisija: Srijeda, 30.05.2018 18:30

Utorkom o Gradu

Utorkom o Gradu

Vijesti, glazba, kontakt, mozaik

U emisiji gostuje direktor gradske javne tvrtke Vodovod Dubrovnik, Lukša Matušić, a poslušajte i prilog Božice Đurđević na temu podmorske arheologije i istraživanja koja će se ovog ljeta odvijati u Cavtatu i na Šipanu. Utorkom o Gradu, poslije Vijesti u 10 h.

Posljednja emisija: Utorak, 19.06.2018 10:05

Zdravi bili - PSIHOTERAPIJE I PSIHOZE - 2106

Zdravi bili - PSIHOTERAPIJE I PSIHOZE - 2106

Vijesti, obrazovanje, djeca, život, obitelj, kontakt, mozaik, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.06.2018 09:00

Zlatna jabuka

Zlatna jabuka

Gospodarstvo, turizam

Danas o investicijama, radnoj snazi, fiskalnim opterećenjima . te općenito uvjetima poslovanja naših hotelskih kuća, o energetskoj učinkovitosti smještajnih objekata i o projektu Pametan grad Dubrovnik.

Posljednja emisija: Utorak, 19.06.2018 17:00

Zrcalo vremena

Zrcalo vremena

Kultura, društvo, život, znanost

I u današnjem Zrcalu vremena podsjećamo na bogatu tradiciju Dubrovačkih ljetnih igara i emotivni svijet koji već desetljećima traje s festivalskom publikom i Dubrovčanima.

Posljednja emisija: Petak, 08.06.2018 18:30