Đirata, tirada od Grada

Đirata, tirada od Grada

Društvo, život, talk show

U današnjoj Đirati, u ovo pred uskrsno vrijeme Korizme naš i vaš gost je pater Vinko Maslać, isusovac i svećenik, koji je u našem gradu odnedavno na službi, nakon što je godinama bio župnik župe Svetog Petra u Beogradu. S paterom Vinkom ponajviše o njemu, ali i o danima Korizme, o tome kako mu je bilo na službi u Beogradu i kako mu je u našem gradu od kada je s nama. Dovoljno kao poziv da i ove srijede budete s nama uz još jednu Điratu tiradu od grada od pet ura popodne u programu HR Radio Dubrovnika.

Posljednja emisija: Srijeda, 21.02.2018 17:00

Dnevnik Radio Dubrovnika

Dnevnik Radio Dubrovnika

Vijesti, kultura, sport, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, politika, društvo, život

Novog povjerenika za Agrokor, premijer najavio za idući tjedan. Metković i dalje prednjači po broju nezaposlenih u Županiji. Što je gradonačelnik Mato Franković obećao stanarima Zlatnog potoka? Samo prošle godine iz spomenika nulte kategorije, iz kanala mješovite odvodnje iz sporednih ulica u spomeničkoj jezgri Dubrovnika, izvađeno je oko tonu masnoće, a vidjet ćemo što će pokazati ishod započetog projekta na Stradunu - kazao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić. Hoće li nakon ponovljenog natječaja za odabir izvođača radova, do 1. travnja početi izgradnja Studentskoga doma? Dubrovačke knjižnice ovogodišnji Mjesec hrvatskoga jezika obilježavaju tematskim ciklusom tribina. Vrijeme sutra - djelomično sunčano uz umjerenu do jaku buru.

Posljednja emisija: Petak, 23.02.2018 16:00

Dobro jutro Radio - jutro na 105 - Pentagon

Dobro jutro Radio - jutro na 105 - Pentagon

Vijesti, društvo, život, kontakt

Jutros šilok, još bi moglo malo poroskat, pa će bit još toplije preko vikenda, a onda ćemo čekat da vidimo hoće li bit snijega iduće setemane kad opet zahladi...

Posljednja emisija: Petak, 23.02.2018 00:00

Dubrovačka baština

Dubrovačka baština

Kultura, društvo, život, umjetnost

Današnja se emisija bavi pitanjem :Što je baština? O materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, te svekolikim dimenzijama tog fenomena u ljudskim životima, u povijesti i sadašnjosti poslušajte zajedno s nama

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.02.2018 08:30

Europske minute

Europske minute

Obrazovanje, politika

U Europskim minutama o povratku proširenja u fokus EU-a; zastupnici traže globalnu zabranu za ispitivanje kozmetike na životinjama; uskoro do jeftinijih međunarodnih poziva unutar EU-a.

Posljednja emisija: Četvrtak, 22.02.2018 18:30

Gradoplov

Gradoplov

Kultura, sport, obrazovanje, društvo, život, obitelj, umjetnost

U DUBROVNIKU NA DANAŠNJI DAN Na današnji dan, 24. veljače, te 1471. godine, izdato je naređenje s uputstvom knezu i kancelaru Kona¬vala, kao i kaštelanu Sokola, kako smjestiti stanovništvo koje se ispod tvrđave So¬kol povlačilo pred Turcima i pljačkama na dubrovačkom području. (1) Na današnji dan, 24. veljače 1708. godine, u Dubrovniku je rođen pjesnik, prevoditelj i diplomat Luko Mihov BUNIĆ, šest puta knez Republike, sudac kriminala, četiri puta član Malog vijeća i 13 puta član Vijeća umoljenih. (2) Na današnji dan, 24. veljače 1899. godine, u Stonu je rođen hrvatski ftizeolog i kulturni povjesnik Rafo Ferri. (3) Na današnji dan, u ponedjeljak 24. veljače ratne 1992. godine, predstavnici zapovjedništva Grada uputili su poseban prosvjed komadni Jugoslavenske mornarice u Kumboru zbog odvođenja jahti iz dubrovačke marine. (4) Uz današnji dan, u katoličkom kalenaru upisana su imena: Montan, Modest i Goran. (5) Na današnji dan, 24. veljače 1582. godine, papa Grgur XIII. izdao je bulu kojom će biti uveden gregorijanski kalendar. Grgur XIII. objavio reformu do tada postojećeg, julijanskog kalendara papinskom bulom Inter Gravissimas. U večini katoličkih zemalja kalendarska reforma pape Grgura XIII. počela je vrijediti 4. listopada iste godine. (6) Danas je K v a t r e n a s u b o t a (subota pokore) (17)

Posljednja emisija: Subota, 24.02.2018 08:20

Lukjernarij

Lukjernarij

Glazba, kultura, umjetnost, mozaik, znanost

Izbor dubrovačkih kulturnih aktualnosti, spominjanja, citata i uspomena. Lukjernarij - što god to značilo!

Posljednja emisija: Petak, 23.02.2018 17:00

MOREPLOVI

MOREPLOVI

Vijesti, gospodarstvo, život, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 22.02.2018 17:00

OBZORJA

OBZORJA

Društvo, život

Posljednja emisija: Subota, 17.02.2018 18:30

Plavi razgovori

Plavi razgovori

Kultura, obrazovanje, religija, život, obitelj, umjetnost, znanost

Gost u Plavom razgovoru je predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović. Razgovor smo zabilježili za vrijeme akademikova boravka u Dubrovniku, tijekom kojeg je u organizaciji Matičinog ogranka, održao predavanje o Glagoljičnoj sastavnici hrvatske kulture.

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.02.2018 10:05

Šareni svijet - ŠS

Šareni svijet - ŠS

Glazba, djeca, obitelj

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.02.2018 09:00

Srijedom otvoreno - Srijedom  Otvoreno

Srijedom otvoreno - Srijedom Otvoreno

Politika, društvo, život, talk show, kontakt

Posljednja emisija: Srijeda, 21.02.2018 10:05

SVJETIONIK-190218

SVJETIONIK-190218

Glazba, kultura, religija, društvo, život, obitelj

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 19.02.2018 17:00

Ulični tango

Ulični tango

Glazba, kultura, film

U današnjoj emisiji Ulični tango, poštovani slušatelji - o projektu Kino Mediteran u Orebiću, donosimo recenziju filma Project Florida, a u filmskom vremeplovu - o filmu Kleopatra.

Posljednja emisija: Srijeda, 14.02.2018 18:00

Utorkom o Gradu

Utorkom o Gradu

Vijesti, glazba, kontakt, mozaik

U emisiji Utorkom o Gradu 20.veljače, gostovat će Tomislav Kuljiš, koji će u Dubrovniku iste večeri održati predavanje na temu "Zašto su prve godine najvažnije", o ključnim inofrmacijama o uvjetima cjelovitog razvoja djeteta i njegovog doživljaja svijeta. Gošća emisije bit će i pijanistica Ivana Jelača, a povodom projekta "Žene u glazbi", uz 95.godišnjicu smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Utorkom o Gradu u programu Radio Dubrovnika svakog utorka poslije Vijesti u 10 sati.

Posljednja emisija: Utorak, 20.02.2018 10:05

Zdravi bili

Zdravi bili

Vijesti, obrazovanje, djeca, život, obitelj, kontakt, mozaik, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 22.02.2018 09:00

Zlatna jabuka

Zlatna jabuka

Gospodarstvo, turizam

Danas govorimo o ovotjednim vrijednim obljetnicama - 40 godina dubrovaćkog Društva turističkih vodiča i 80 godina organiziranog stručnog turističkog vođenja u Dzbrovniku, a čut ćemo i odjeke s nedavnmog 6. međunarodnog hotelsko-investicijskog "Adria hotel foruma" u zagrebačkom Sheratonu.

Posljednja emisija: Utorak, 20.02.2018 17:00

Zrcalo vremena

Zrcalo vremena

Kultura, društvo, život, znanost

Na Kandeloru je u festivalskoj palači predstavljen program 69. Dubrovačkih ljetnih igara; predstavili su ga ravnateljica Ivana Medo Bogdanović, intendantica Dora Ruždjak Podolski i pomoćnici intendantice Saša Božić, Tomislav Fačini i Karolina Rugle. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je radni sastanak s ministricom kulture Republike Hrvatske Ninom Obuljen Koržinek i pomoćnikom ministrice Davorom Trupkovićem i to na teme proširenja buffer zone te nužne obnove Orlandovog stupa. Iz tiska je, u izdanju Hrvatkog kulturnog društva Napredak, izišla knjiga Sveti Vlaho i njegovi festanjuli Dubravaka Kovačevića – sve su ovo teme Zrcala vremena.

Posljednja emisija: Petak, 09.02.2018 18:30