Božićni domjenak gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća

Božićni domjenak gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća Božićni domjenak gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Knina Vedrana Požar i gradonačelnik Marko Jelić upriličili su tradicionalni božićni domjenak na kojem su se okupili predstavnici javnog i političkog života, crkve, vojske , gradskih i županijskih ustanova.

"Gradsko vijeće u ovom sazivu pokazalo je iznimnu demokratsku svijest i odgovornost. Zahvalna sam svim vijećnicima na aktivnim i žustrim raspravama koje imaju za cilj napredak grada i njegovih građana. Sretna sam što u ovom sazivu Gradskog vijeća sjede i doktori znanosti",istaknula je Vedrana Požar. 

Gradonačelnik Marko Jelić pozdravio je svoje dosadašnje prethodnike, Josipu Rimac-desetogodišnju gradonačelnicu, a danas državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, Nikolu Blaževića, Vinka Marića, kao i Vladine povjerenike za Knin Petra Pašića i Antu Maričića.

"Prethodna godina je bila uistinu naporna za sve nas, ali je pokazala jedan napredak u svim sferama društva. Nakon izborne godine bitno je naglasiti da smo se kohezirali. Počinjemo uviđati zajedničke interese i ciljeve ,a potencijalne ideološke prepreke smo nekako uspjeli prevladali. Nadam se da će iduća godina biti još bolja, da ćemo biti konstruktivni, graditi svijet oko nas na ponos naših predaka, ali prije svega na ponos naših potomaka", rekao u svom obraćanju gradonačelnik.

Posebno je pohvalio pripadnike Hrvatske vojske i ministra obrane Damira Krstičevića koji su ovoga sušnoga ljeta uložili velike napore opskrbljujući stanovnike kninskog kraja pitkom vodom. Zahvalio se i kninskim vatrogascima koji su također odradili veliki posao.

Riječi hvale imao je i za civilni sektor, a posebno za Gradsko društvo Crvenog križa i Udrugu invalida sv. Bartolomej.