Održan kviz znanja osnovnoškolaca

Održan kviz znanja osnovnoškolaca Održan kviz znanja osnovnoškolaca

Noah, Tomo, Indira, Sara

Gradska knjižnica Knin organizirala je danas kviz znanja za učenike viših razreda osnovnih škola Dr. Franje Tuđmana i Domovinske zahvalnosti. Pobjednička ekipa "Pub kviza za osnovnoškolce", osvojila je jumbo pizzu. Kviz će se organizirati do kraja školske godine.

U novim prostorijama Narodne knjižnice u natjecanju iz općeg znanja,  okušalo se deset ekipa sa po četiri člana. Učenici petih, šestih sedmih i osmih razreda obje osnovne škole, pokazali su zavidno znanje. Odgovarali su na 30 pitanja iz različitih područja i  maksimalno su mogli  osvojiti  31,5 bod.

Pobjednička ekipa "Ždragozdrndžuge" (dobro ste pročitali),  osvojila je 29,5 bodova. Dolaze iz  8c razreda OŠ Dr. Franje Tuđmana, a čine ju Tomo Naglić, Sara Perić, Indira Halilović i Noah Tisaj. Sretni zbog pobjede odmah su otišli na zasluženu jumbo pizzu.

Samo bod manje osvojila je ekipa Smogovci, a na trećem mjestu sa 26,5 bodova su Brain Drain. 

Kviz će se organizirati svaka dva tjedna  do kraja školske godine, bodovi se prenose u kviz ligu,  pa će se polovicom lipnja znati konačan pobjednik, kojemu slijedi vrijedna nagrada.

Ivica Šimić, u ime organizatora, Narodne knjižnice Knin,  kaže kako je zanimanje  učenika za kviz veliko, pa se vesele idućim natjecanjima. U organiziranju kviza sudjelovao je  i Željko Tomljenović psiholog OŠ Domovinske zahvalnosti, u suradnji sa Draganom Miličevićem nastavnikom OŠ Dr. Franje Tuđmana.