Održana druga sjednica Gradskog vijeća

Održana druga sjednica Gradskog vijeća Održana druga sjednica Gradskog vijeća

Danas je održana druga sjednica novog Gradskog vijeća grada Knina, na kojoj su usvojena izvješća za 2016.godinu gradskih tvrtki i ustanova. Na sjednici se doznalo i tko su novi direkori – u Komunalnom poduzeću to je Damir Velić, a u Čistoći i zelenilu Ivana Jelić.

Vijećnici su prihvatili izvješća  za 2016.godinu gradskih tvrtki – Komunalnog poduzeća, Čistoće i a Upravitelja i Turističke zajednice.

Na čelo  Komunalnog poduzeća dolazi  Damir Velić, koji zamjenjuje Sanju Bebek, a u Čistoću i zelenilo umjesto Miroslava Zorića dolazi Ivana Jelić.

Oporbeni HDZ pitaoje zašto za ta dva radna mjesta nije raspisan javni natječaj.

Gradonačelnik Marko Jelić rekao je da će to ubuduće vrijediti za sva rukovodeća radna mjesta, ali da za ovo nije bilo vremena.

Gradski su vijećnici usvojili i odluku o naknadi za rad gradonačelnika koji dužnost obnaša volonterski.

HDZ-ovce je zanimalo kolika je ta naknada, dogradonačelnica Kristina Perić kazala da će ona biti oko 4600 kuna.

Time se, istaknuo je gradonačelnik Marko Jelić, za grad Knin ostvaruje ušteda od preko 15 tisuća kuna mjesečno, što je na godišnjoj razini oko 190 tisuća kuna.

Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, osim ove o naknadi za gradonačelnika, a protiv je bio HDZ.

Od vijećničkih pitanja izdvajamo ono HDZovog Josipa Bebeka, koji je tražio od gradonačelnika da se ispriča zbog izjave vijećnika s njegove liste Davora ilića, koji je nakon pvog kruga lokalnih izbora izjavio da je Knin oslobođen.

Gradonačelnik Jelić pak, rekao je da se ne može ispričati za nešto što nije rekao i potvrdio da je za njega Knin oslobođen 5.kolovoza 1995.godine.