Održana komemoracija u Uzdolju

Održana komemoracija u Uzdolju Održana komemoracija u Uzdolju

U Uzdolju kod Knina održana je komemoracija za ubijene i nestale tijekom i nakon vojno-redarstvene akcije Oluja 1995. godine, koju je organiziralo Srpsko nacionalno vijeće. Za osmoricu stradalih Srba iz Uzdolja podignuta je spomen ploča i služen parastos.

Pravosudno-policijske snage ove države trebaju napraviti ono što nisu učinile 22 godine, pronaći i sankcionirati počinitelje ovog, kao i drugih zločina počinjenih nad Srbima, u Oluji i nakon nje, rekao je na komemoraciji u Uzdolju, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac.

No, poštujući ove žrtve, mi ne zanemarujemo stradanja drugih, nastavio je Pupovac.

Za žrtve zločina u Uzdolju Pupovac je rekao kako su to i srpski i hrvatski mrtvi, a u njima treba naći inspiraciju za izmirenje, za poštivanje i priznavanje stradanja, a nakon svega treba doći i do jamstva da se to više neće dogoditi:

Nikola Puharić iz Inicijative mladih za ljudska prava, uputio je poziv Vladi da se ispriča svim žrtvama kršenja ljudskih prava i ratnih zločina za vrijeme Oluje i nakon nje. Okupljenima se obratila i dožupanica Šibensko-kninske županije Anja Šimpraga, a komemoraciji je nazočila i veleposlanica Republike Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić, predstavnici Grada Knina i susjednih općina, kao i velik broj okupljenih mještana Uzdolja i okolnih naselja.