Biolog-i-ja otkriva zaštićene i ugrožene životinje i biljke u Osijeku

Biolog-i-ja otkriva zaštićene i ugrožene životinje i biljke u Osijeku

Danom otvorenih vrata Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nastoji popularizirati biologiju kao znanost. Projekt u sklopu kojeg se svake godine osmišljavaju originalni naslovi radionica i predavanja nazvan je Biolog-i-ja.

Do sredine svibnja studenti i profesori Odjela za biologiju u osječkim će školama održati znanstveno-popularna predavanja – "Planet zvan Plastika", "Otkriće fotosinteze", "Spriječi. Zaštiti. Cijepi?", "Prijatelji iz podzemlja", "Mozak u pubertetu", "Vampirice bez zubi", "Veza između mozga i imuniteta" te "Što se skriva u kozmetici?".
Dan otvorenih vrata Odjela za biologiju održat će se 12. svibnja, kada će u Laboratorijima odjela biti postavljena izložba fotografija studentice Marije Kovačević "Skriveno blago požeške doline", a bit će organiziran obilazak značajnih bioloških destinacija grada Osijeka i okolice na kojima su zaštićene i ugrožene biljne i životinjske vrste.
Krajem ožujka održane su biološke radionice na koje su bili pozvani učenici osnovnih i srednjih škola, a uz sadržaj trebali su ih privući i maštoviti naslovi: "Kukci to go", "Kozmetika s porukom", "Laboratorijske zagonetke", "Dexterov laboratorij", "Alge – hrana za tijelo", "Biljni kolaž", "Tko se boji zmija još" i "Kako i zašto lovimo obade?"