Deset godina mjesečnika Poduzetnik

Deset godina mjesečnika Poduzetnik Deset godina mjesečnika Poduzetnik

Mjesečnik za poduzetnike i menadžere "Poduzetnik" današnjim "Poduzetničkim stolom" u osječkoj Hrvatskoj gospodarskoj komori i koncertom Nene Belana, Olje Dešića i Nenada Bacha, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, obilježava 10 godina od izlaska prvog broja.

Mjesečnik "Poduzetnik" je dijelio dobre, i one malo lošije dane poduzetništva u Hrvatskoj. Od poduzetničkog buma polovicom dvijetisućitih do današnjih dana kada mladi donose novu nadu posrnulom Slavonskom gospodarstvu. Urednik časopisa Vladimir Mihajlović vjeruje kako će mladi, nerijetko i nasljednici u poduzetničkom poslu svojih roditelja, dati novi zamah poduzetništvu u Slavoniji.

Velike porezne stope, birokracija, država koja ne prepoznaje one koji mogu i žele nešto ostvariti nisu spriječile Zrinku Vlašić i tvrtku Air Pannoniju. Air Pannonia se bavi prijevozom poslovnih korisnika i sanitetskim prijevozom bolesnika i organa te VIP klijenata. Većinu svojih prihoda ostvaruje u inozemstvu.

„Vjerujem da može biti bolje. Zašto mi ne bi razvijali svoje Slavonske, Osječke brandove? Savjet ostati uporan!“ – ističe Vlašić

Kristijan Šimičić ima već dvije tvrtke. Jedna se bavi edukacijom, druga proizvodi pametne tuševe koji koriste obnovljive izvore energije i omogućuju spajanje na WiFi, instaliranje zvučnika i rasvjetu nakon večernjih sati. Šimičić je prepoznao priliku i postao investitor, i partner mladim inovatorima. Šimičiću nije jasno kako budućnost može biti crna sa, 20 tisuća mozgova, kako on naziva osječke studente.

„Mladima samo treba dati priliku i ukazati im povjerenje, a oni će vam vremenom sigurno vratiti izvanrednim rezultatima“ – uvjeren je Šimičić.  

Osijek uz gospodarske zone potiče poduzetništvo i sufinanciranjem u visini od 500 tisuća kuna. Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham pohvalio se kako je potpora povećana s prijašnjih 300 tisuća kuna.

„Ne čekamo kraj godine, već svakog ponedjeljka razmatramo kojem ćemo poduzetniku i kako pomoći. Molim poduzetnike da prouče materijale i jave se kako bi imali što kvalitetnije programe koje ćemo sufinancirati.“ – poziva Ham

I osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić tvrdi kako je županija na strani poduzetnika i kako sve čini kako bi im pomogla.

„Prepoznali smo rad udruge "Biti Bolji", koja promovira poduzetništvo kod mladih, a drago nam je da smo pomogli i časopisu koji potiče poduzetničke ideje!“ – rekao je čestitajući obljetnicu "Poduzetniku", župan Šišljagić.

Nakon „Poduzetničkog stola“ u osječkoj Hrvatskoj gospodarskoj komori program desetogodišnjice izlaženja časopisa Poduzetnik završava koncertom Nene Belana, Olje Dešića i Nenada Bacha u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

 

 

Zrinka Vlašić, Kristijan Šimičić, Vladimir Ham, Vladimir Šišljagić