Dijagnosticiranje i liječenje raka dojke

Dijagnosticiranje i liječenje raka dojke

„Kako poboljšati proces dijagnosticiranja i liječenja raka dojke?“ tribina je koju u ponedjeljak, 20. ožujka u 17 sati organiziraju udruge SVE za NJU i Mammae klub na koju su osobito pozvane sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke.

Tribina će se održati u videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, a 
U sklopu tribine sudionice će moći sudjelovati u prvom velikom terenskom i online istraživanju o iskustvima i percepcijama oboljelih od raka dojke. „Upravo će rezultati ovog anonimnog istraživanja, koje će se još provoditi u Splitu i putem online upitnika, dati kvalitetniji uvid u stvarno stanje i dobre prakse te ukazati na potrebe za poboljšanjima unutar zdravstvenog sustava u procesu dijagnosticiranja i liječenja raka dojke“, ističe Vanja Dusper, voditeljica Udruge SVE za NJU.
Na tribini će predavanja održati doc. dr. sc. Ilijan Tomaš, pročelnik zavoda za onkologiju osječkog KBC-a, Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge SVE za NJU i predsjednica Mammae kluba Katica Andraši.

SVE za NJU, udruga žena oboljelih i liječenih od raka, pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Temeljni ciljevi udruge su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.