Dvadeset i šesta obljetnica terorističkog raketiranja Bizovca

Dvadeset i šesta obljetnica terorističkog raketiranja Bizovca

fotografije:HRT/mp

Paljenjem svijeća, molitvom i polaganjem vijenaca kod spomen - križa na mjesnom groblju odana je počast žrtvama u Bizovcu na današnji dan prije 26 godina, tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku. Za osmero ubijenih i 24-ero ranjenih još nitko nije odgovarao.

bizovac.jpg
"Iako je od Domovinskog rata prošlo dvadeset i šest godina mještani Bizovca nikada neće zaboraviti 7. studenoga 1991. Neprijateljski zrakoplovi bombardirali su i raketirali hotel, poštu, željeznički kolodvor, obiteljske kuće. Toga dana u zrakoplovnim napadima živote je izgubilo osam mještana, a 24-ero je ranjeno", podsjetio je, među ostalim, zamjenik župana Petar Lagator istaknuvši kako je riječ o terorističkom agresorskom činu za koji do danas nitko nije odgovarao.
"Obitelji očekuju istinu, a do danas se ne zna ni tko je napad planirao i zapovjedio, niti tko ga je izveo", zaključio je Lagator.
Uz predstavnike Osječko-baranjske županije,  kod spomen - križa na bizovačkom groblju  počast svim  žrtvama ubijenim na današnji dan prije 26 godina u Bizovcu odala su  brojna izaslanstva.
 

Bizovac - SJEĆANJE NA 1991.