Forum kontinentalnog turizma: "Hrvatska se jede srcem"

Forum kontinentalnog turizma: "Hrvatska se jede srcem"

Visit Vukovar - Srijem

Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske, naziv je 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma koji će se 13. i 14. rujna održati u Vinkovcima. U okviru 52. Vinkovačkih jeseni sazivaju gaTuristička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar.

„Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. U svojim izlaganjima predavači će podijeliti svoja iskustva na koji način su hranu kao inspiraciju pretvorili u konkurentsku prednost objekta, destinacije ili cijelu svoju karijeru posvetili istraživanju kulture hrane. Drugog dana planirana je panel diskusija na temu „Domaća hrana u turističkoj ponudi.“ Turistički forum prigoda je da iz naše županije, poznate po bogatoj trpezi i vrhunskim vinima, pošaljemo poruku svim dionicima hrvatskog turizma, koliko je važna gastronomija i njezina promocija u turističkoj ponudi“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Direktor Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Vukovar, Ivan Marijanović, istaknuo je značaj Turističkog foruma u umrežavanju i razmjeni iskustava unutar sektora turizma i ugostiteljstva, a s ciljem daljnjeg jačanja ovog dijela gospodarstva.

 Poznati hrvatski gastro stručnjak Rene Bakalović i jedan od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoj Jakopović Ribafish, samo su neki od sudionika  Turističkog foruma kontinentalnog turizma Hrvatske na temu „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“, koji će 13. i 14. rujna održati - a gdje drugdje nego u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz koje nitko nikada nije otišao gladan. Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske u vinkovačkom hotelu „Slavonija“ pokušat će odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja?

 „U mom predavanju „Hrvatska se jede srcem“ pričat ću o tradicionalnoj hrvatskoj hrani, namirnicama, specijalitetima, ali i o tome koliko je važno stvarati kvalitetan proizvod i kako ćemo jednom opet hraniti svijet i svi biti bogati. Također, bit će riječi i o tajnama uspjeha dobre gastro destinacije i kako Hrvatska može osvojiti ili je već osvojila gurmanska srca. Pokušat ću odgovoriti na pitanje što našu gastronomiju odvaja od europske i daje joj mogućnost da pored Italije ili Francuske može biti gastro destinacija. Postaje li se gastro destinacija preko Michelinovih zvjezdica ili usmenom predajom i povratkom zadovoljnog gosta. Naravno, sve u vedrom i veselom tonu!“, kaže Domagoj Jakopović Ribafish.

http://www.visitvukovar-srijem.com/

https://www.facebook.com/Visit-Vukovar-Srijem-549420288453045/