Glavaš izabran na saboru stranke za predsjednika

Glavaš izabran na saboru stranke za predsjednika Glavaš izabran na saboru stranke za predsjednika

povjerenica HDSSB-a za Osijek Azra Staščik i pred. stranke Branimir Glavaš

Dvjesto dvadeset i devet članova HDSSB koji su danas bili na Saboru te stranke u Osijeku izabrali su za predsjednika stranke Branimira Glavaša, jedinog kandidata za to mjesto. Stranka koja je imala i više od 12 tisuća članova sada ih ima samo 370.

Branimir Glavaš koji je i osnovao Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje, ponovo će nakon današnjeg Sabora HDSSB-a voditi stranku. Posljednji veliki potres, a nakon što su iz stranke izašli istomišljenici Vladimira Šišljagića koji su na posljednjim lokalnim izborima u Osijeku osvojili nešto više od 5 posto glasova, dogodio se u srpnju ove godine kada su ostavku na dužnosti predsjednika i potpredsjednika HDSSB-a dali Dragan Vulin i Karlo Šatvar istodobno istupivši iz stranke. Glavni odbor tada je za v.d stranke izabrao Branimira Glavaša koji je danas nakon Sabora stranke postao i službeno predsjednik te stranke.

Za predsjednika Glavnog odbora HDSSB-a izabran je Josip Salapić, a politički tajnik stranke je Ivan Drmić. Imenovan je i 51 povjerenik stranke za jedinice lokalne samouprave u pet slavonskih županija.

Na izvanrednom saboru je bilo 229 članova s pravom glasa, a stranka, prema riječima Glavaša ima još 150 članova.

"HDSSB je teško ranjen, ali sam duboko uvjeren da će ozdraviti i stati na svoje noge, jer za to imamo dovoljno vremena" - rekao je Glavaš, dodavši kako će HDSSB biti stranka centra.

predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš