Grad Osijek kupio novi čamac za olimpijca Davida Šaina

Grad Osijek kupio novi čamac za olimpijca  Davida Šaina Grad Osijek kupio novi čamac za olimpijca  Davida Šaina

foto: Davor Lončarić

U veslačkom klubu Iktus, jednom od najboljih sportskih klubova u Osijeku, danas je bilo svečano. Svjetski prvak i olimpijac David Šain, dobio je novi, vrijedni čamac .

Prema riječima olimpijca Davida Šaina čamac je stigao u pravi trenutak. Naime, teku pripreme za Olimpijske igre u Tokiju i Šain ističe kako nikada nije bio u boljoj formi te stoga očekuje i vrhunske rezulate. Novi karbonski čamac s veslima, poznate marke Filippi, koštao je 80 tisuća kuna, dugačak je 8 metara, a težak 14 kilograma.
Veslački klub Iktus, simbol je grada na Dravi i nije čudo što gradska uprava ima razumijevanja za potrebe veslača. Rekao je to predajući čamac olimpijcu, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Najavio je tom prigodom, i nabavku novog čamca za braću Lončarić koji postižu izvrsne rezulate i velike su nade Iktusa. Osim toga, gradonačelnik Vrkić najavljuje i kupnju čamca osmerca za kojega bi Grad izdvojio trećinu cijene, a ovom je prigodom pozvao Sveučilište i Županiju da sudjeluju u ovoj vrijednoj investiciji za najnagrađivaniji sportski kolektiv u Županiji Osječko-baranjskoj. Osmerac je vrijedan 200 tisuća kuna.

Iktusovci već drugoga vikenda sudjeluju na Croatia Openu, a potom slijedi državno seniorsko prvenstvo s kojeg su se osječki veslači redovito vraćali s vrijednim medaljama.

iktus