HRT izravno prenosi Sinjsku alku iz Vukovara

HRT izravno prenosi Sinjsku alku iz Vukovara HRT izravno prenosi Sinjsku alku iz Vukovara

U Vukovaru će se 6. svibnja održati svečana Sinjska alka, a bit će to tek četvrti put u dugoj povijesti alkarskoga natjecanja da se organizira i izvan Sinja. Izravno će je prenositi i snimati HRT, o čemu su ugovor danas potpisali gradonačelnik Ivan Penava i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Ugovorom se uređuju prava i obveze u vezi s radijskim i televizijskim snimanjem, radijskim i televizijskim izravnim prijenosom te korištenjem radijske i televizijske snimke Sinjske alke.

„Osjećamo da je to događaj od nacionalne važnosti. Kako s Hrvatskom radiotelevizijom u Vukovaru imamo iznimno dobru suradnju jer pokazuje da razumije Grad Vukovar i svojim radom pridonosi odašiljanju informacija, ali na taj način i razvoju Vukovara, naravno da je bilo normalno i logično da danas potpišemo ugovor s ravnateljem Hrvatske radiotelevizije Kazimirom Bačićem“, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

„Hrvatska radiotelevizija popratit će taj značajni događaj medijski na način da će osigurati izravni televizijski i radijski prijenos. U Hrvatskoj radioteleviziji mislimo da je to iznimno važan događaj koji zaslužuje veliku pažnju, tako da događaji u ovom dijelu naše domovine budu medijski popraćeni na odgovarajući način“, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a.

Održavanjem Alke u Vukovaru Viteško alkarsko društvo izražava zahvalnost gradu heroju i njegovim braniteljima za žrtvu u Domovinskom ratu.  Vukovar i Sinj godinama gaje prijateljske veze, u Vukovaru živi dosta Cetinjana i njihovih potomaka, a grad ima i ulicu posvećenu Sinjskoj alki.

vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić