I ove godine Advent u Vinkovcima, bogatiji i ljepši

I ove godine Advent u Vinkovcima, bogatiji i ljepši I ove godine Advent u Vinkovcima, bogatiji i ljepši

Grad Vinkovci i tvrtka Promo Cibalae d.o.o. po drugi put su pripremili Božićnu bajku – Advent u Vinkovcima što se održava u pješačkoj zoni održati do 7. siječnja 2018. godine. Adventski program će ove godine biti puno bogatiji događanjima, a organizatori pripremaju i nekoliko novina.

Jedna od njih je i promjena lokacije pozornice na kojoj se održavaju koncerti. Naime, pozornica je premještena ispred velike Božićne jelke na početku pješačke zone s južne strane, gdje su upaljene vatre i uređena mjesta za sjedenje što je pravi zimski ugođaj za uživanje u glazbi i druženje. Koncertni program za sada je tajna, no kao najavu i svojevrsni teaser možemo reći kako će Koncerte na Adventu, 2. prosinca otvoriti Mia Dimšić.

Klizalište, koje je bilo i velika atrakcija prošlogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, ove je godine doslovno još i veća. Klizači sada mogu uživati na još više prostora, jer klizalište je veće za stotinjak četvornih metara, a to će sigurno pozdraviti najmlađi i nešto manje mladi posjetitelji. Udruga Bubamara i ove je godine biti uključena u adventske aktivnosti oko klizališta, kao i projekt Buba Bara, koji je svoju premijeru doživio na prošlogodišnjem Adventu u Vinkovcima.

24232654_10214234229070938_1157648779378773744_n.jpg

No neće uživati samo zaljubljenici u klizanje. Ugostiteljska ponuda također će biti bogatija, jer ove će godine i broj kućica oko klizališta biti veći. U produžetku „ugostiteljsko-prodajnog gradića“ nastavlja se Božićni sajam, odnosno štandovi na kojima će prigodu za izlaganje i prodaju dobiti gospodarstvenici, obrtnici ili OPG-ovi, koji će dobiti prigodu za predstavljanje svojih proizvoda.

Kao i lani, ulaz u Advent u Vinkovcima bit će posebno označen prigodnom instalacijom, bogato ukrašenim drvenim vratima, ispred kojih će biti postavljen Adventski zabavni park, koji je i prošle godine privukao veliko zanimanje najmlađih.

Na pozornici ispred okićene jelke osim zabavne, bit će i duhovne glazbe, a vrhunac će, kao i prošlog Adventa, biti koncert duhovne glazbe zbora na prozorima vinkovačke Gimnazije  gdje će biti preko sto mladih zborista i svirača iz Vinkovaca i okolice.

Uz slušanje glazbe, razgledanje štandova lokalnih obrtnika i izrađivača rukotvorina na Božićnom sajmu, u danima Adventa u Vinkovcima bit će zabave i za djecu, kuhanog vina i drugih zimskih delicija za odrasle.  I nakon završetka Adventa, u pješačkoj zoni će sve do 7. siječnja 2018. ostati klizalište i ostali zabavni sadržaji pa će Vinkovčani i njihovi gosti u tih nešto više od mjesec dana pronaći zabavu za sebe, svoje prijatelje i svoju djecu.

24177101_2065728203647672_1783035445868611796_n.jpg

Predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima

Na predstavljanju programa ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima koji počinje 2. prosinca ove godine i traje do 7. siječnja, vinkovački gradonačelnik je zahvalio svim onima koji rade na organizaciji Adventa  i koji su se potrudili da nam ovih narednih mjesec dana učine ljepšim dodavši kako odmah nakon završetka Vinkovačkih jeseni, razmišljamo i pričamo o Adventu.

-Advent je  jedna lijepa priča koja je krenula prošle godine na  našem trgu i klizalište i druga događanja doprinijeli su ljepšem ugođaju u cijelom prosincu, Adventu i predbožićnom vremenu. Zato smo odlučili  da ove godine malo dodamo i podignemo kvalitetu samih događanja i zahvaljujemo svim onim udrugama i institucijama koje nam pomažu. Tvrtka  Promo Cibalae je  sve to stavila u jedan program koji je zanimljiv i bogat i s našim gospodarstvenicima obogatila dane Adventa jer Advent je vrijeme druženja i otvorenog srca i kako bi dočekali Božić u ljepšem ugođaju, obiteljskoj atmosferi, druženju i nadam se da će i naši građani biti zadovoljni. U programu imamo gotovo 700 sudionika, 20 koncerata i preko 40 raznih događanja što je pokazatelj kako naš Advent raste i potvrđuje se kao velika manifestacija. Posebno bih istaknuo i Buba-bar, te naše ugostitelje i obrtnike, kao i dječji zabavni park i klizalište pa pozivam Vinkovčane i njihove goste da dođu na naš trg i iskoriste sve ovo da se zabave i dobro provedu – rekao je gradonačelnik Bosančić.

Direktorica tvrtke Promo Cibalae, organizatora Adventa u Vinkovcima, Mirjam Jukić istaknula je kako Grad tradicionalno organizira kulturni i vjerski dio adventskih događanja, a Promo Cibalae se pobrinuo za klizalište da bude još veće te glazbeni i zabavni dio programa kako bi imali Advent kakav je i u drugim europskim gradovima.

-Povećali smo površinu klizališta za sto kvadrata, pojačali smo zabavni park za mlade , radi se veliki adventski vijenac oko fontane pa će vijenac biti ljepši i zanimljiviji, a posebnost Adventa u Vinkovcima upravo je suradnja s našim župama u paljenju adventskih svijeća što je bit Adventa, a ima tu i programa za mlade. Ponuda ugostitelja i obrtnika će biti bogatija i raznovrsnija jer će se nuditi sarmice, roštilj, kobasice, langošice, fritule i ostali specijaliteti što je možda nedostajalo prošle godine – rekla je Mirjam Jukić.