Igor Delač pokrenuo dobrotvorni izazov

Igor Delač pokrenuo dobrotvorni izazov Igor Delač pokrenuo dobrotvorni izazov

Ususret Svjetskom danu Downova sindroma (21. užujka) na fundraising platformi Čini pravu stvar, osječki glazbenik Igor Delač pokrenuo je dobrotvorni izazov putem kojeg prikuplja donacije za Udrugu za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Igor Delač odlučio je istrčati 21 kilometar na Osječkom Ferivi maratonu 1. travnja za sve štićenike Udruge, a istovremeno prikuplja novac preko hrvatske platforme Čini pravu stvar. Također poziva građane da u utorak, 21. ožujka od 10 do 12 sati zajedno proslave Međunarodni Dan sindroma Down uz info-zabavni štand udruge i hrpu iznenađenja. „Podržimo naše male sugrađane svojim donacijama za poneku od sitnica sa štanda njihove udruge“, poziva Delač.
"Donacije stižu sa svih strana, a zasad je prikupljeno 1400 kuna, što je čak 70 % od zacrtanog iznosa. Uplaćene se donacije direktno bez provizije prosljeđuju na račun udruge, a novčani iznos bit će iskorišten za unaprjeđenje i rad udruge, kao i nabavu dodatne didaktičke opreme", ističu iz .
Čini pravu stvar jedinstvena je online društvena platforma koju je pokrenuo Vipnet u lipnju prošle godine. Ona svakome omogućuje da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za dobrotvorni cilj po izboru. Prijavljivanjem osobnog izazova koji je posvećen odabranom dobrotvornom cilju svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici. 

Delač za web