Kuhali građanima drugačija jela

Kuhali građanima drugačija jela Kuhali građanima drugačija jela

Foto: Ž. Bačić

Gourmet priča nastavljena je danas na osječkoj Glavnoj tržnici pod geslom „Od polja do stola“. Iz Udruge kuhara Osječko-baranjske županije svjež ručak za sve posjetitelje pripremali su kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek.

Bilo je to zanimljivo i drugačije predstavljanje Osječko- baranjske županije u sklopu novog turističkog programa "Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem" sa ciljem promoviranja domaćih proizvoda, njihove važnosti u turizmu, kao i korištenje sezonskih namirnica u ugostiteljstvu. Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek pripremali su posjetiteljima Tržnice ručak koristeći domaće namirnice. Prolazeći Tržnicom odabrali su namirnice (bez nekog reda) i od njih pripremili jela na poseban, drugačiji način. Bila je improvizacija koja se svidjela građanima. Dok su kuhari kuhali držana je i panel rasprava "Od polja do stola"  o najabržim putevima hrane od proizvođača do kupaca te o važnosti promocije i brendiranja domaćih proizvoda.