Na koncertu i vatrometu za Dan pobjede samo stotinjak Osječana

Na koncertu i vatrometu za Dan pobjede samo stotinjak Osječana Na koncertu i vatrometu za Dan pobjede samo stotinjak Osječana

U petak navečer kod Secesijskog je zdenca održan koncert tamburaškog sastava Hrvatski sokol, a nakon njega i prekrasan vatromet, no na žalost programu je nazočilo možda nešto više od stotinu Osječana.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog Osječko-baranjske županije rata uz brojne druge braniteljske udruge, te u suradnji s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom organizira i ovogodišnju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Osijeku. U petak navečer održan je uvodni dio uoči samoga praznika, no u ugodnom druženju uz tamburašku glazbu i vatromet uživalo je samo stotinjak Osječana. Ove godine izostao je mimohod s bakljama gradskim ulicama i to zbog sve manjeg zanimanja branitelja i građana prijašnjih godina.

dsc_4772.jpgdsc_4799.jpg

Vrlo su razočarani time bili predstavnci Grada, Županije i braniteljskih udruga, te su izrazili nadu kako će na sam praznik Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u subotu na Pampasu biti puno više zainteresiranih.

Program će početi u 9,30 sati kulturnoumjetničkom priredbom i obraćanjem uzvanika. Sudjelovat će HOPD Zrinski iz Osijeka, Društvo pjesnika Antun Ivanošić, Dubravko Lažeta i drugi. Šah, belot, stolni tenis, povlačenje konopa, pikado i streljaštvo sportske su discipline u kojima će se održati turniri, a pozvani su svi branitelji i građani koji imaju legalne zračne puške i natjecateljske pištolje da se prijave na streljačka natjecanja. Zajednički  je ručak u 13 sati, besplatan je kao i sudjelovanje na športskim natjecanjima.

Dan pobjede kod Secesijskog zdenca