„Punoljetni smo!“ - poručuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću

„Punoljetni smo!“ - poručuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću

Predavanjima uglednih svjetskih stručnjaka, raspravama i radionicama Hrvatska udruga za odnose s javnošću održava svoju 18. godišnju konferenciju. Otvorena je prijepodne na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a završava izletom u Vukovarsko-srijemsku županiju, 22.travnja.

 

Predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić na otvorenju konferencije u Osijeku podsjetila je kako u njezinu radu u tri dana održavanja sudjeluje nekoliko međunarodnih stručnjaka.

"Trčimo paralelno uz bok Srednje Europe, ne zaostajemo puno. No, ono što predstavlja problem je diskriminatorna zabrana angažmana stručnjaka za odnose s javnošću u javnom sektoru, odnosno na državnoj razini. Ta zabrana još uvijek stoji, ona je potpuno besmislena i kontraproduktivna, potječe iz razdoblja Vlade Zorana Milanovića. Očekujemo da će ova Vlada ukinuti tu besmislicu" - ocijenila je Kolarić u izjavi novnarima. Prvo predavanje održao je direktor za medije i komunikacije Međunarodnog paraolimpijskog odbora Craig Spence. Na panel-raspravi o populizmu u politici sudjelovali su saborski zastupnici Ivan Vrdoljak, Miroslav Šimić i Ivan Anušić, župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić i novinari Anna Bella Leikauff (Hrvatski radio), Berislav Jelinić (Globus) i Petar Štefanić (N1).

Sutra, 21.travnja, održat će se i Izvještajna Skupština HUOJ-a.

 

Kolarić i Jelinić o populizmu