Revija malih književnosti i u Osijeku

Revija malih književnosti i u Osijeku

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Udruga za promicanje kultura Kulturtreger organiziraju književni razgovor i čitanje arapskih književnih djela pod nazivom "Revija malih književnosti – Sjedinjene Države Levanta" koji će se održati u četvrtak, 7. prosinca u 18.00 sati u American Corneru.

Booksin festival "Revija malih književnosti" godišnja je manifestacija posvećena književnim scenama koje su nepoznate hrvatskoj publici. Ove godine bave se književnim djelima Levanta (Jordan, Libanon, Palestina i Sirija). Predstavit će autorice i autore na festivalu i u antologiji Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju. Revija malih književnostu ima i program Revija na putu u sklopu kojeg organiziraju gostovanja u Osijeku, Dubrovniku, Vukovaru i Rijeci.

Revija će predstaviti sedmero književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine s impresivnim biografijama, od kojih će u American Corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek gostovati Golan Haji (1977.) sirijsko-kurdski pjesnik i prevoditelj koji piše na arapskome jeziku, Sahar Mandour (1977.) libanonsko je egipatska književnica i novinarka koja trenutno radi za Amnesty Internationalu kao istraživačica za Libanon i Jordan, i Adania Shibli (1974.) trenutno živi u Jeruzalemu i Berlinu, a autorica je dvaju romana, nekoliko drama te brojnih kratkih priča i eseja objavljenih na različitim jezicima.

Nakon Osijeka gosti će u petak, 8. prosinca u 10 sati biti u Gradskoj knjižnici Vukovar.

revija-malih-knjilevnosti.jpg