Sevdah & Panonika Zrinke Posavec

Sevdah & Panonika Zrinke Posavec

Zrinka Posavec i ove će godine održati koncert u svom rodnom gradu - bit će to u petak, 28. travnja u Centru za kulturu s početkom u 20 sati. Svoj četvrti godišnji koncert u Đakovu naslovila je "Sevdah i panonika".

Svake godine svoju đakovačku publiku Zrinka Posavec iznenadi novim programom i vrsnim glazbenicima koji svojim muziciranjem na poseban način obogate njezin nastup. Filipa Novosela na braču i Tihomira Hojsaka na kontrabasu publika je na Zrinkinim koncertima imala priliku upoznati prijašnjih godina, a ove se godine tom uhodanom timu na vibrafonu pridružuje i talentirani Šimun Matišić. Spoj etno glazbe, autorskih kompozicija te improvizatorskog izričaja ovih glazbenika đakovačkoj publici obećavaju glazbenu poslasticu.
Zrinka Posavec umjetnica je širokih interesa koja se istakla kao vrhunska vokalna intepretatorica etno glazbe. Prošle  se godine na nekoliko festivala u zemlji predstavila kao kantautorica. Na programu koncerta u Đakovu bit će izvedene pjesme s albuma Pantomia- Sevdah &Panonika, koji je dobio iznimne kritike i publike i stručne javnosti. Neće izostati ni nove autorske pjesme s kojima je nastupila na Chansonfestu, Zagrebačkom festivalu i dodjeli Porina 2017. godine.
Koncert se održava u organizaciji Grada Đakova. Ulaznice po simboličnoj cijeni od 10 kn mogu se kupiti ili rezervirati u radno vrijeme blagajne Centra za Kulturu (Kino).