Solidarnost na djelu: „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“

Solidarnost na djelu: „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“

fotografija web stranica crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i ove godine organizira sabirnu akciju Solidarnost na djelu u sklopu koje će se u tjednu od 9. do 15. listopada u trgovačkom centru Kaufland provoditi akcija prikupljanja prehrambenih artikala s ciljem prikupljanja pomoći za socijalno ugroženo građanstvo.

Osijek, 9.-15. listopada – 45. Sabirna akcija „Solidarnost na djelu“ u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Osijek održat će se utrgovačkom centru Kaufland u tjednu od 9. do 15. listopada 2017. godine pod motom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“. Cilj akcije je prikupljanje prehrambenih namirnica za potrebite. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se provodi 12. listopada, a na području Osijeka trajat će čitavog tjedna.

Građani će u akciji „Solidarnost na djelu“ moći donirati prehrambene namirnice putem košare koja će se nalaziti u trgovačkom centru Kaufland, a kako bismo standardizirali i olakšali prikupljanje kao i distribuciju pomoći kreirali smo popis prehrambenih namirnica o kojem će građane, putem letaka, informirati volonteri Crvenog križa i članovi Matice umirovljenika Osijek koji su ove godine aktivno uključeni u akciju.

Osijek, 12. listopada - Napominjemo, također, da će u četvrtak 12. listopada 2017. na Trgu Slobode od 10.00 do 13.00 sati volonteri osječkog Crvenog križa prikupljati novčane donacije građana, a za donirani novac bit će uručeni novčani bonovi. Bon će imati oznaku vrijednosti, pripadajući broj te žig Društva Crvenog križa. Tom prigodom svi zainteresirani građani moći će obaviti i kontrolu krvnog tlaka i razine šećera u krvi jer će se u sklopu navedene akcije organizirati i akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi za građanstvo te će se predstaviti i ostali programi i akcije Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Zainteresirani građani i tvrtke u akciju se mogu uključiti i uplatom financijskih sredstava na IBAN HR4523600001502159602, kod Zagrebačke banke d.d. s pozivom na broj 355 i svrhom uplate „Solidarnost na djelu“

 

Crveni križ Solidarnost na djelu