Spavaća soba izgorjela zbog električnog jastuka

Spavaća soba izgorjela zbog električnog jastuka

Ilustracija: električni jastuk

Jutros nešto prije 4 sata vatrogasci su u Kaštelanskoj ulici u Osijeku ugasili požar koji je izbio u spavaćoj sobi u prizemlju obiteljske kuće, a kako javlja policija, zapalio se električni jastuk, a vatra se proširila na predmete u sobi.

Materijalna šteta i uzrok utvrdit će se očevidom, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.
O intervenciji u kojoj su sudjelovala dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca izvijestila je i Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka.
"Brzom intervencijom spriječili smo daljnješirenje požarana cijelu kuću. Isključili smo struju u kući, otvorili sve prozore te pomoću nadtlačnog ventilatora izdimili sve prostorije u kojima se nakupio dim", stoji na mrežnim stranicama JPVP Grada Osijeka. Dio nagorenih stvari iznijeli su iz kuće, a prema njihovim podacima u požaru je oštećena cijela soba, ormar, dva kauča, dvosjed, fotelja, televizor i stolić te osobne stvari, posteljina i tepih.
Vatrogasci su sinoć imali i jednu tehničku intervenciju. Oko 22 sata dobili su dojavu da je osoba pala u stanu u Našičkom naselju. Za samo nekoliko minuta ušli su u kuću i na podu zatekli osobu koja se nije mogla sama ustati, tako da je intervenirala i Hitna medicinska pomoć.