Zrinka Posavec "Sanjam kako putujem"

Zrinka Posavec "Sanjam kako putujem"

"Sanjam kako putujem" uspješnica Zrinke Posavec, predstavljena je na 64. Zagrebačkom festivalu. Slušatelji Radio Osijeka izabrali su je za Hit tjedna .

Zrinka Posavec, glazbenica osebujnog i kristalnog vokala, ove  se godine prvi put predstaviti na 64. Zagrebačkom festivalu svojom autorskom pjesmom “Sanjam kako putujem”.  Pjesma je prošla u velikoj konkurenciji od 270 pjesama koje su pristigle na natječaj Zagrebfesta te je na kraju ušla u uski izbor od 22 skladbe koje će biti izvedene na 64. Zagrebfestu. Tekst i glazbu potpisuje Zrinka Posavec, producent pjesme je Zvjezdan Ružić, a izdavač pjesme je Mast produkcija.

"Pjesma govori o meni koja sanjam o ljubavi, kvalitetnom partnerstvu i uzbudljivom putovanju kroz život u dvoje, ali ponekad je toliko strah velik da samo stanem i zanijemim... Vjerujem da to nije samo slučaj kod mene, svi se mi ponekad uplašimo velikih stvari", izjavljuje Zrinka Posavec. Za pjesmu “Sanjam kako putujem” snimljen je i videospot kojeg je režirao Goran Kovačić, a u spotu se pojavljuje glumac Andrej Dojkić.

Zrinka je javnosti poznata po specifičnim izvedbama etnoglazbe koje je zabilježila na izdanju svoga albuma “Pantomima - Sevdah & Panonika” u izdanju Mast produkcije. Album je dobio velike pohvale glazbene kritike. Nakon “Pantomime”, Zrinka Posavec upustila se u hrabri pothvat stvaranja vlastite glazbe, skladanja i pisanja stihova, te je time podigla ljestvicu vlastitog izričaja, pokazavši nove razine kreativnosti. Prva autorska pjesma kojom se predstavila kao autorica glazbe bila je pjesma “Zaljubi se u mene”, izvedena na ovogodišnjem Chansonfestu.

/tekst GS, M.Muškić/