Desetica

Desetica

Glazba, zabava

Gost u našem Velikom studiju je Đakovčanka Iva Ćurić koja će nam otpjevati par svojih pjesama uz pratnju na gitari, ali i nekoliko covera. Kroz razgovor s Miom Dimšić predstavit ćemo njezin prvi album ''Život nije siv''. Poslušajte i što kaže Zrinka Posavec koja nam je proteklog tjedna pjevala hit tjedna Radio Osijeka.

Posljednja emisija: Nedjelja, 26.03.2017 10:08

Djeco i mladi, o sportu se radi

Djeco i mladi, o sportu se radi

Sport, djeca

U današnjoj ćemo emisiji ugostiti članove Plivačkog kluba Osijek žito, a povod je izvrstan uspjeh plivačica na Ekipnom prvenstvu Hrvatske.

Posljednja emisija: Srijeda, 22.03.2017 17:05

Dnevnik Radio Osijeka

Dnevnik Radio Osijeka

Vijesti

U dvodnevnu posjetu Hrvatskoj češki predsjednik Miloš Zeman; ministar zdravstva Milan Kujundžić sutra će se sastati s veledrogerijema kojima bolnice duguju dvije i pol milijarde kuna; radove na gradnji Regionalnog Centra za autizam obišli župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Ivan Vrkić; Osječko-baranjski HDZ u Tvrđi je na Trgu Svetog Trojstva u Osijeku predstavio projekt suradnje s građanima...

Posljednja emisija: Utorak, 28.03.2017 15:00

Emisija na mađarskom jeziku

Emisija na mađarskom jeziku

Vijesti, emisije na stranim jezicima

Posljednja emisija: Utorak, 28.03.2017 19:30

Glazbeni navigator

Glazbeni navigator

Glazba, zabava

Britanski sastav Clean Bandit u novom singlu udružio snage sa švedskom pjevačicom Zarom Larsson… Podsjećamo na pjesme koje su bile na vrhu top liste u Velikoj Britaniji prije 30 i 40 godina… Poslušajte temu ''City Of Stars'' iz filma La La Land u Hollywood remixu… Slušamo i pjesme koje su na vrhu top lista u Švedskoj i Češkoj… U glazbenu prošlost se vraćamo uz bend O'Jays, Phila Collinsa, Alannahu Myles i Sharon Corr… Donosimo i aktualnih top 5 singlova Velike Britanije.

Posljednja emisija: Petak, 24.03.2017 18:15

Gramofon

Gramofon

Glazba

U 570. izdanju Gramofona vodimo vas u godinu 1972. i izdvajamo najveće hitove s američke i engleske top liste.

Posljednja emisija: Subota, 25.03.2017 18:10

Jedinica

Jedinica

Vijesti, gospodarstvo, turizam, politika, društvo, život, talk show, kontakt

Proljeće osječke parkove, cvjetnjake, otoke i šetnice okiti najljepšim bojama. Ali, proljeću itekako pomažu vrijedne ruke djelatnika osječkog Unikoma kao i znanje, iskustvo i umijeće našeg današnjeg gosta, Stjepana Gislera.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.03.2017 11:11

Karusel

Karusel

Glazba

Koncertni život grada Osijeka, ali i puno šire za ljubitelje klasične glazbe prati naša glazbena urednica Marina Ban. Klasična, a tako moderna glazba, "ozbiljni glazbeni događaji" u Osijeku te razgovori s našim vrsnim glazbenicima okosnica su Karusela.

Posljednja emisija: Srijeda, 22.03.2017 23:00

Kulturtrend

Kulturtrend

Kultura

Večeras koncert Harija Rončevića kao uvod u bogati proljetni program u "Uraniji"; obiteljska subota u HNK, svečani godišnji koncert KUD "Pajo Kolarić"; iza nas Svjetski dan lutkarstva... o svemu više u današnjoj emisiji.

Posljednja emisija: Petak, 24.03.2017 14:30

Mostovi dijaloga

Mostovi dijaloga

Vijesti

Problem rane udaje u romskoj zajednici star je koliko i zajednica. Dokumentarni film „Udaj se kad si spremna“ pokušaj je ukazivanja na taj problem i rasvjetljavanja posljedica koje time nastaju.

Posljednja emisija: Utorak, 28.03.2017 17:05

Panoptikum Radio Osijeka

Panoptikum Radio Osijeka

Vijesti, glazba, politika, mozaik

Glavnina tema današnje emisije stiže s Otoka - iz Velike Britanije. Teroristički napad, najava da sljedećeg tjedna London pokreće postupak razdruživanja s EU, smrt sjevernoirskog političara, nekada moćnog čovjeka IRA-e. Odlazimo i u Rim, pomičemo kazaljke i gasimo svjetlo na cijelom planetu

Posljednja emisija: Subota, 25.03.2017 17:05

Politomanija

Politomanija

Vijesti, politika

"Ili buđenje ili svi u Dublin?! – Migracijski trendovi i demografski slom na istoku Republike Hrvatske" okrugli je stol koji se danas održava u Osijeku, za što je velikim dijelom zaslužan Anđelko Milardović, gost današnje Politomanije.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.03.2017 14:30

Puls Slavonije i Baranje

Puls Slavonije i Baranje

Vijesti

Gospodarstvo, posebice Slavonije i Baranje, aktualnosti, primjeri uspješnoga poslovanja središnje su teme ove emisije. Donosimo analize stručnjaka, preporuke za ulaganja, kretanja na tržištu novca, korisne informacije za sve poduzetnike.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 27.03.2017 14:30

Putovanja, putovanja

Putovanja, putovanja

Zabava, turizam, mozaik

Putujemo u Durban koji je s oko 3.5 milijuna stanovnika treći po veličini grad u Južnoafričkoj Republici. Riječ je o jednom od važnih turističkih odredišta na afričkom kontinentu s toplom suptropskom klimom i lijepim plažama.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 27.03.2017 18:30

Radionica

Radionica

Vijesti, glazba, zabava, turizam, društvo, ekologija, život, obitelj, talk show

U Radionici Radio Osijeka radi Kristijan Šimičić. Mladić koji upravlja dvjema tvrtkama onima koji se spremaju napustiti Hrvatsku poručuje da još jednom razmisle. Novac nije naslijedio već ga je zaradio. Iz skromne je obitelji u kojoj je naučio da se poštenjem i napornim radom može puno postići. Pomažući ocu počeo je zarađivati s 12 godina, s 18 je pokrenuo dostavu kruha i konobario, radio je i dok je studirao, bio je među 3 posto najuspješnijih studenata, a još kao student otvorio je tvrtku za poduke. Među njegovim najdražim postignućima su filantropska nagrada i to što je svoju suprugu uspio nagovoriti da iz Zagreba preseli u Osijek.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 27.03.2017 16:10

Ravno do vas

Ravno do vas

Glazba, zabava

U proteklih godinu dana Osječanka Mia Dimšić prometnula se u najpoznatiju mladu hrvatsku pjevačicu. 21. ožujka je objavila debitantski album koji predstavljamo u ovotjednoj emisiji.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.03.2017 18:30

Ritam Šokadije

Ritam Šokadije

Glazba

Posljednja emisija: Nedjelja, 26.03.2017 16:00

Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Vijesti, zabava, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, ekologija

S gotovo svih tržišta najave za hrvatski turizam za ovu godinu su odlične. Većina turista, čak 70 posto, vjerno se vraća - doznali smo na zagrebačkom Međunarodnom sajmu turizma Place2go sredinom ožujka. U stručnom dijelu programa sudjelovala je direktorica Ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak. Prvi riječni luksuzni brod sa 180 stranih turista u Vukovar pristao prošle subote, a domaćini s razlogom očekuju će u program razgledanja biti uvršten i Muzej vučedolske kulture. Poruka iz Osijeka: u kontinentalni turizam mora se ulagati puno više - jedan od zaključaka Skupštine TZ Osječko-baranjske županije.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 27.03.2017 17:30

Učionica

Učionica

Obrazovanje, djeca

Sve veći broj mladih posjećuje kladionice i kockarnice. Igre na sreću postaju njihov sastavni dio života. "Tko zapravo pobjeđuje"? projekt je koji u srednje škole uvodi program prevencije kockanja mladih

Posljednja emisija: Utorak, 28.03.2017 11:30

Veliki i mali

Veliki i mali

Djeca

Posljednja emisija: Subota, 25.03.2017 09:30