Desetica

Desetica

Glazba, zabava

Čak tri nova singla predstavljamo upravo ove nedjelje u Desetici Radio Osijeka. Vjeko i "Samo hodaj dalje", Kaliopi i "Presuda" te Detour i "Skrivena".

Posljednja emisija: Nedjelja, 11.11.2018 10:10

Djeco i mladi, o sportu se radi

Djeco i mladi, o sportu se radi

Sport, djeca

Prošlog vikenda predstavnici Plivačkog kluba Osijek Žita nastupili su na 46. međunarodnom plivačkom mitingu „Mladost 2018“, a kakve su rezultate ostvarili poslušajte u našoj emisiji.

Posljednja emisija: Srijeda, 14.11.2018 18:10

Dnevnik Radio Osijeka

Dnevnik Radio Osijeka

Vijesti

Uoči nove saborske sjednice, sastala se vladajuća koalicija. U Vukovaru otvoren Studentski dom "Leopold".Predsjednica Republike odlikovala Vatrene. Počeo je 41. Interliber.

Posljednja emisija: Utorak, 13.11.2018 15:00

Emisija na mađarskom jeziku

Emisija na mađarskom jeziku

Vijesti, emisije na stranim jezicima

Posljednja emisija: Srijeda, 14.11.2018 19:30

Glazbeni navigator

Glazbeni navigator

Glazba, zabava

Bruce Springsteen najavio zanimljivo dvostruko live izdanje, koje će biti objavljeno i na vinilu. Nakon 14 godina Andrea Bocelli ima materijal s potpuno novim autorskim pjesmama, na kojem se uz duete s Edom Sheeranom i Joshom Grobanom nalazi i duet s Dua Lipom. U svježoj pjesmi ''Wild Wild East'' Dubioza kolektiv naglašenije nego ikada kombinira elektronski i bendovski zvuk. Ususret budućim izdanjima najavljenim za objavu do kraja godine nove pjesme su 'pustili' Clean Bandit, Mumford & Sons i Eros Ramazzotti. Podsjećamo na singlove koji su bili na vrhu top liste u SAD-u prije 30 i 40 godina. Poslušajte pjesme koje su trenutno broj 1 u Italiji i Belgiji. Donosimo i aktualna top 3 singla Velike Britanije.

Posljednja emisija: Petak, 09.11.2018 18:15

Gramofon

Gramofon

Glazba

U 654. izdanju Gramofona vodimo vas u godinu 1966. i izdvajamo najveće hitove s američke i engleske top liste.

Posljednja emisija: Subota, 10.11.2018 18:10

Jedinica

Jedinica

Vijesti, gospodarstvo, turizam, politika, društvo, život, talk show, kontakt

Završen je najzahtjevniji dio građevinskih radova na projektu obnove Trga Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi te rekonstrukciji zgrade stare austrougarske vojne pekare; građani Brijesta i tenje ukazuju na neophodne radove u svojim mjesnim odborima...

Posljednja emisija: Četvrtak, 08.11.2018 11:11

Karusel

Karusel

Glazba

Posljednja emisija: Srijeda, 07.11.2018 21:00

Kulturtrend

Kulturtrend

Kultura

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku sutra će biti praizvedena predstava Emet, nastala prema djelu osječke književnice Ivane Šojat. U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku sinoć je otvorena izložba "Grupa 4". O čaroliji knjige razgovarali smo s Dževadom Karahasanom.

Posljednja emisija: Petak, 09.11.2018 14:30

Mostovi dijaloga

Mostovi dijaloga

Vijesti

Mostovi dijaloga govore o aktivnostima nacionalnih manjina na našem području, našem bogatstvu, toleranciji, životu i suživotu.

Posljednja emisija: Utorak, 13.11.2018 18:10

Politomanija

Politomanija

Vijesti, politika

18. studenoga u Koloni sjećanja cijela će zemlja odati počast žrtvama Vukovara. U tom gradu heroju, na inicijativu današnjega gosta Politomanije, gradonačelnika Ivana Penave, prije mjesec dana na prosvjedu je upozoreno na sporo procesuiranje zločina počinjenih u Vukovaru.

Posljednja emisija: Četvrtak, 08.11.2018 14:30

Puls Slavonije i Baranje

Puls Slavonije i Baranje

Vijesti

Mali i srednji poduzetnici značajan su nositelj gospodarstva. Kako bi ih se zadržalo i omogućilo daljnje zapošljavanje sve mjerodavne institucije moraju se uključiti u procese stvaranja "zdravog kapitala". Čut ćemo o pozitivnim primjerima zadržavanja zaposlenih u tvrtki

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 12.11.2018 14:30

Putovanja, putovanja

Putovanja, putovanja

Zabava, turizam, mozaik

Devetsto kilometara prijeđenih na devetodnevnom putovanju biciklom i pedaliranje po prekrasnim predjelima i gradovima nekadašnjeg Austro-Ugarskog Carstva, rezultat su ljetnog putovanja genijalnog trojca: novinara Glasa Slavonije Ivice Kormana i Igora Mikulića te privatnog poduzetnika Siniše Kramla.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 12.11.2018 17:30

Radionica

Radionica

Vijesti, glazba, zabava, turizam, društvo, ekologija, život, obitelj, talk show

Ne moraš biti materijalno zbrinut, ne moraš imati svoj prostor gdje ćeš trenirati, ali moraš imati srce, upornost i ljubav prema onome što radiš. Sve ovo iza zareza imaju članovi Plesnog studija "Shine" iz Osijeka, a to i opravdavaju velikim rezultatima. Zlatni su bili i na Svjetskom prvenstvu u Milanu prije desetak dana. Sve ih organizira, vodi i usmjerava Mira Sekereš.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 12.11.2018 16:10

Ravno do vas

Ravno do vas

Glazba, zabava

Dominik & Co. objavili novi singl i pripremaju nastup na osječkom koncertu Parnog valjka gdje će nastupiti kao predizvođač. Gost emisije je Osječanin Ibrahim Muslić koji je prije desetak dana predstavio prvu pjesmu. Garavi obradili Garavi sokak. Kas ima novu pjesmu i videospot.

Posljednja emisija: Četvrtak, 08.11.2018 18:30

Ritam Šokadije

Ritam Šokadije

Glazba

"Falit ću ti ako odem" nova je pjesma osječkog Tamburaškog sastava Kas. U Nuštru je jučer održana druga Revija šokačkih narodnih nošnji za drugu i treću životnu dob.

Posljednja emisija: Nedjelja, 11.11.2018 16:00

Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Vijesti, zabava, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, ekologija

Obilježavanje najvažnije obljetnice u novijoj hrvatskoj povijesti će na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog 1991. godine ujediniti sva crkvena zvona u „Zvon za Vukovar“: 18. studenog točno u 18 sati i 11 minuta zvona svake crkve u Hrvatskoj zazvonit će u znak sjećanja. Inicijativa koju je pokrenuo Fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan župe Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru potaknuta je istraživanjem koje je provedeno na Filozofskom fakultetu u Zagrebu: u anketi u kojoj je pitanje bilo što se u novijoj hrvatskoj povijesti dogodilo 18. studenog, niti jedan od 40 ispitanih studenata nije znao točno odgovoriti. U Turizmu Slavonije i Baranje ekskluzivno smo prolistali franjevačke inkunabule, čija je restauracija dovršena u sklopu više od 15 milijuna kuna vrijednog projekta "Integracija kulturne i povijesne baštine Franjevačkog samostana Vukovar u turističku ponudu grada Vukovara" . Njime će se kroz europska ulaganja u obnovu i revitalizaciju kulturnih dobara u sklopu toga samostana do lipnja iduće godine otvoriti novi turističko-edukativni potencijali Vukovara. Uz Franjevački samostan, projekt provode Grad Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara, Gradski muzej Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija. Današnja gošća je ministrica fondova EU i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 12.11.2018 18:10

Učionica

Učionica

Obrazovanje, djeca

Prošlo je prvih 60 dana eksperimentalnog programa obrazovanja. Jesu li odgovorni zadovoljni provedbom, što još treba doraditi? Nakon Splita, Rijeke i Varaždina edukativni skupovi s učiteljima i ravnateljima uskoro će se održati i u Osijeku. U emisiji govorimo i o energetskoj obnovi škola u Osijeku

Posljednja emisija: Utorak, 13.11.2018 11:30

Veliki i mali

Veliki i mali

Djeca

Posljednja emisija: Subota, 03.11.2018 09:30

Zdravi eter

Zdravi eter

Znanost

Bračni par Aleksijević, Agneza i Zoran, oboje uposleni u vukovarskoj bolnici i bolinici hrvatskih veterana, gosti su emisije

Posljednja emisija: Srijeda, 14.11.2018 14:10