Bespravna gradnja cvate, Ministarstvo najavljuje rušenje

Bespravna gradnja cvate, Ministarstvo najavljuje rušenje

Peroj, uklanjanje objekata (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

U Peroju i Barbarigi bespravna gradnja ne jenjava. Vlasnici parcela, mahom strani državljani, svoje vikendice i dalje grade i šire. Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja ističu: bespravna gradnja će se rušiti.

Tijekom godine ponovno su krenuli građevinski radovi u Barbarigi i Peroju, kaže državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir.

Investitori su fizičke osobe i uglavnom strani državljani. Ove je godine već izdano četrdeset rješenja o uklanjanju. Inspektora nema dovoljno, kaže Željko Uhlir, pa se ide korak dalje, stanje na terenu pratit će se iz zraka.

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović od početka je bio protiv legalizacije bespravno izgrađenih objekata jer su u cijeloj priči oštećeni građani koji propisno grade svoje objekte.

Legalizacija bespravne gradnje, kaže Vitasović, bila je nažalost vjetar u leđa upravo nelegalnim graditeljima. Jer očekuju da će to područje za neko vrijeme biti legalizirano. No, odstupanja nema, kaže državni tajnik Željko Uhlir. Konačni ishod je – rušenje.

Gradite legalno i spavajte mirno! Ne trošite svoje vrijeme i novac uzalud, poručuju iz Ministarstva, jer bespravna gradnja je najskuplja gradnja.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Peroj i Barbariga: bespravna gradnja cvate, Ministarstvo najavljuje rušenje

Željo Uhlir, državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Klaudio Vitasović, gradonačelnik Vodnjana